Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat is het maximum aantal cassettetanden dat compatibel is met Shimano 11 speed 53-39T, 52-36T & 50-34T crankstel?

5 min read

Gevraagd door: Karen Peck

Maakt het aantal tanden op een cassette uit?

Het aantal tanden maakt niet uit, maar de cassette op de trainer kan in een iets andere positie ten opzichte van de derailleur staan dan de cassette op je wiel. Dit geldt zelfs als het exact dezelfde cassette zou zijn.

Zijn alle 11-speed cassettes compatibel?

Toen SRAM in 2006 de markt van de weggroepen betrad, besloot het de specificaties van Shimano voor zijn kettingen en cassettes over te nemen. Als gevolg daarvan zijn de kettingen en cassettes van de twee merken altijd volledig uitwisselbaar geweest voor een bepaald type overbrenging (bijv. 11-speed).

Hoe bereken je de tandcapaciteit?

Trek het aantal tanden op het kleinste kettingblad af van het aantal tanden op het grootste kettingblad. 52-36= 16. Trek nu het aantal tanden op het kleinste cassettetandwiel af van het aantal tanden op het grootste cassettetandwiel.

Hoeveel tanden heeft een cassette?

Over het algemeen beginnen cassettes met 10, 11 of 12 tanden. Nogmaals, er zijn uitzonderingen, met opties met 9-, 13- of 14-tands kleinste tandwielen. Soms zie je dat merken naar hun cassettes verwijzen met een bepaald bereik in de vorm van een percentage.

Is het beter om meer tanden op een cassette te hebben?

Als je veel heuvels rijdt of moeite hebt met heuvelklimmen, kan een cassette met een lager tandwiel (27 of meer tanden) gunstig zijn. Dan kun je langer doordraaien, in plaats van knarsen.

Hoeveel tanden heeft een 11-speed?

De achterste cassette is 11 speed 11-32. Dit betekent dat er 11 tandwielen zijn, variërend van 11 tanden tot 32 tanden (de exacte tandwielen zijn 11/12/13/14/16/18/20/22/25/28/32).

Welke cassetteverhouding is het beste voor klimmen?

Hier is het korte antwoord:

  • De beste versnellingsverhouding voor mountainbikes voor klimmen is 46 tot 49 op een kettingblad en 16 tot 18 op een cassette. …
  • Deze kunnen bestaan uit kettingen, voor-/achterschakelaars, cassettes, voor-/achterderailleurs en kettingbladen.

Heb ik een spacer nodig voor een 11 speed cassette?

Het antwoord is ja, je hebt inderdaad een spacer nodig bij een 11-speed cassette, maar alleen als je je 11-speed Shimano of SRAM aandrijving op een 10 of 9-speed freehub gebruikt.

Kan ik een grotere cassette op mijn fiets zetten?

Ja, bijna elke fiets is compatibel met grotere cassettes, fietsaandrijving is een groep componenten die in perfecte harmonie werkt, elke verkeerde herconfiguratie kan de perfecte functionaliteit van het systeem verbreken, onderdelen die moeten worden veranderd en opnieuw geconfigureerd bij het plaatsen van een grotere cassette die lange ketting, brede kooi is.

Hoe weet ik of ik een derailleur met korte of lange kooi heb?


Citaat uit de video: Als we naar de grote ring aan de voorkant gaan en helemaal naar het grootste tandwiel. Aan de achterkant zie je dat er veel spanning op een ketting staat. Dus die kooi heeft helemaal naar voren gemoeten.

Wat is beter een derailleur met lange of korte kooi?

Het is over het algemeen het beste om voor een zo kort mogelijke derailleurkooi te kiezen, zolang je maar kunt voorkomen dat de ketting kronkelt aan de uiteinden van de cassette, bijvoorbeeld door het grootste tandwiel en kettingblad te gebruiken. Kleinere kooien schakelen sneller, zijn lichter en minder gevoelig voor schade.

Kan ik een 11-speed derailleur gebruiken met een 10-speed cassette?

Kan een 11-speed derailleur werken met een 10-speed cassette en shifter? Verkort antwoord: Shimano’s 11-speed derailleurs hebben een andere schakelverhouding dan 10-speed derailleurs en zijn daarom niet compatibel met 10-speed geïndexeerde shifters.

Is een 11slash28 cassette goed voor heuvels?

Als je je beenspieren hebt opgebouwd en je de meeste heuvels op kunt rijden, wissel dan een cassette met een lager bereik, zoals een 11-28, in. U hoeft dit niet te doen als u vaak fietst, jong bent, sterke benen heeft, fitter bent dan gemiddeld, of als u op een vlakke plek woont waar geen heuvels zijn.

Wat betekent een 11 32 cassette op een fiets?

De notatie die je hebt gezien, betekent gewoon dat voor één van deze cassettes het kleinste tandwiel 11 tanden heeft, het grootste 32 tanden. En de tweede cassette heeft het kleinste tandwiel 12 tanden en het grootste tandwiel 25 tanden. Deze getallen zijn dus eigenlijk het “bereik” van de tandwielen die een cassette bestrijkt.

Wat is een oma versnelling op een fiets?

De granny versnelling is het kleinste tandwiel op het voorste crankstel van je fiets. Als je er nog geen beste vrienden mee bent, moet je er misschien mee beginnen!

Maakt het aantal tanden op een tandwiel uit?

Re: Als de overbrengingsverhouding hetzelfde is, doet de grootte van het tandwiel er dan toe? De grootte van het tandwiel is van belang omdat je kijkt naar de tanden per meter op het tandwiel, en de tanden moeten van gelijke grootte zijn, wat betekent dat om het aantal tanden te verminderen of te vermeerderen de grootte van het tandwiel moet veranderen.

Hoe weet je hoeveel tanden je op een kettingblad moet krijgen?

Citaat uit de video: En je zou er omheen kunnen gaan door het aantal tanden op het kettingblad te tellen. En dat is heel makkelijk of vaak staat er op de kettingbladen een nummer gestempeld, dit is 53.

Hoe tel je tanden op een fietscassette?

Het eerste getal verwijst naar het aantal tanden op het kleinste tandwiel (de hoogste versnelling, voor snel trappen op snelheid) en het tweede getal naar het grootste tandwiel (de laagste versnelling, voor het beklimmen van heuvels).

Hoe tel je fietsen op tanden?

HET ANTWOORD: “Je kunt de overbrengingsverhouding bepalen door het aantal tanden op het voorste tandwiel te delen door het aantal tanden op het achterste tandwiel,” schrijft Henry Ko uit Montreal. Zijn fiets heeft bijvoorbeeld een versnelling met 39 tanden op het voorste tandwiel en 18 op het achterste.

Welke versnelling is het beste voor klimmen?

De beste mountainbike tandwielverhouding voor klimmen is 46 tot 49 op een kettingblad en 16 tot 18 op een cassette. Voor meer gevarieerde ritten werken mountainbikeversnellingen met verhoudingen 46/17 tot 42/17 voor vlakker terrein of incidentele heuvels. De perfecte verhouding hangt echter meestal af van het terrein waarop je rijdt.

Is een 11 34 cassette goed voor klimmen?

Als alle andere dingen gelijk blijven, zal het 34T tandwiel op de 11-34T cassette je de gemakkelijkste versnelling geven. Als je fiets momenteel is uitgerust met een 11-28T cassette, zal overschakelen naar een 11-34T cassette het klimmen minder moeilijk maken.