Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat is er gebeurd met de Specialized Stumpjumper HT?

5 min read

Gevraagd door: Wendy Wilshire

Welk jaar is de Specialized Stumpjumper gemaakt?

1981
Bespoken Woord: Specialized Stumpjumper en de geschiedenis van het mountainbiken. Specialized’s Stumpjumper kwam voor het eerst op de mountainbike scene in 1981 en werd meteen zowel een icoon als een enorm verkoopsucces.

Hoe oud is de Specialized Stumpjumper?

De iconische Specialized Stumpjumper is nu meer dan 40 jaar oud en is nog steeds even geavanceerd als in 1981. Dit is waarom deze pionier na al die jaren nog steeds jong van geest is.

Komt er een 2021 Stumpjumper?

Opmerkelijk is dat de 2 lichtmetalen modellen onderaan het gamma een Horst Link platform behouden, omdat het veel moeilijker is om een betrouwbare flex-stay te produceren op een lichtmetalen fiets. De tweede opvallende verandering voor 2021 is dat alle Stumpjumpers nu op 29″ wielen rijden.

Waar wordt de Specialized Stumpjumper gemaakt?

Japan
De originele Stumpjumper geproduceerd in Japan was gebaseerd op een custom Lighthouse Cycles Chaparral mountainbike ontworpen door Tim Neenan. De Stumpjumper wordt beschouwd als historisch belangrijk genoeg om te worden tentoongesteld in het Smithsonian.

Wat betekent Stumpjumper?

Stronkenvangers, ook wel messenpannen genoemd, zijn gemaakt om schade aan de maaimessen van roterende maaiers door vreemde voorwerpen zoals wortels, stronken en stenen die uw messen afstompen of afschilferen te minimaliseren. Een stump jumper is het middelste deel van de dikke metalen messen die onder een cirkelmaaier draaien om moeilijke opruimwerkzaamheden uit te voeren.

Wat voor type mountainbike is een Stumpjumper?

trailfietsen
Zowel de Stumpjumper als de Process 134 zijn mid-travel trailfietsen met een langere, slappere trailbike-geometrie en een vergelijkbare 140 mm voorvork. De Stumpy is een klassieke trailfiets.

Hoe zwaar is een Specialised Stumpjumper?

5,33 pond
Het volledige Stumpjumper frame* kantelt de weegschaal op een ongelofelijke 2.420g, maar Specialized heeft geen compromissen gesloten in hun zoektocht naar lichtgewicht. De Stumpy overtreft zijn gewicht, en legt de lat voor mid-travel trailfietsen wat betreft rijeigenschappen, trapefficiëntie en trail taaiheid.

Is de Stumpjumper een trailfiets?

De standaard Stumpjumper maakt de belofte waar om de ultieme trailfiets te zijn. De Stumpjumper ST combineert zijn nieuwe ontwerp met korte achtervorken om rijders een meer wendbare rit te geven. De Stumpjumper EVO is ontworpen voor meer agressieve downhill rijders.

Hoe kies je de maat van de Stumpjumper?

Kleinere S-maten zijn wendbaarder, dankzij hun kortere reikwijdte en middenvoor, terwijl grotere S-maten voor meer stabiliteit en een ruimer rijgedrag zorgen. Als je bijvoorbeeld 1 meter 80 bent, zou je op een S2, S3 of S4 kunnen rijden.

Wat is de lichtste Stumpjumper?

S-Works Stumpy
Hoewel de S-Works Stumpy met 12,48 kg de lichtste fiets is in onze grote 2021 mountainbike groepstest, biedt hij toch een royale veerweg van 130 mm achteraan.

Klimt de Stumpjumper goed?

Hij klimt ook vrij goed voor een fiets met 150 mm veerweg, met een relatief stabiel en efficiënt trapplatform. Afgezien van de verstelbaarheid is de fiets zelf een prachtstuk.

Is de Stumpjumper een enduro?

In onze grote enduro fiets groepstest liet de Specialized S-Works Stumpjumper EVO zich gelden als een geweldige allrounder en bewees bijna de perfecte do-it-all fiets te zijn.

Waar worden specialized bikes gemaakt?

Kortom, Specialized fietsen worden ontworpen en prototypes gemaakt in Morgan Hill, Californië. Daarna worden ze geproduceerd door Merida bikes in Taiwan. Maar een paar goedkopere Specialized fietsen worden gemaakt in China. Giant helpt ook bij het maken van de frames van Specialized fietsen in hun faciliteiten.

Waarvoor wordt een Specialized Stumpjumper gebruikt?

Ga op pad met een Specialized Stumpjumper fiets. Wanneer je een fiets nodig hebt die beklimmingen, afdalingen en de scherpe bochten van trailrijden aankan, is een Specialized Stumpjumper een ideale keuze. Je vindt deze fietsen, speciaal gemaakt voor het rijden op bergtrails, op eBay tegen de meest betaalbare prijzen.

Hoeveel versnellingen heeft een Stumpjumper?

De fiets was uitgerust met 15-speed Suntour ARX GT versnellingen, oorspronkelijk ontworpen voor gebruik op racefietsen, en de Stumpjumper had ook Mafac cantilever remmen en een TA Cyclotourist kettingblad, beide ontworpen voor toerfietsen. Hij had geen vering. De fiets woog net geen 14 kg.

Waarvoor wordt een Specialized Stumpjumper gebruikt?

Ga op pad met een Specialized Stumpjumper fiets. Wanneer je een fiets nodig hebt die beklimmingen, afdalingen en de scherpe bochten van trailrijden aankan, is een Specialized Stumpjumper een ideale keuze. Je vindt deze fietsen, speciaal gemaakt voor het rijden op bergtrails, op eBay tegen de meest betaalbare prijzen.

Hoeveel weegt een Specialized Stumpjumper?

5,3 pond
Het volledige Stumpjumper frame* laat de weegschaal (net) niet meer dan 2.420 gram wegen, maar we hebben geen compromissen gesloten in onze zoektocht naar een laag gewicht. De Stumpy overtreft zijn gewicht en legt de lat voor mid-travel trailfietsen hoog wat betreft rijeigenschappen, trapefficiëntie en robuustheid.

Wat was de eerste Specialized fiets?

In 1981 introduceerde het bedrijf zijn eerste twee fietsen, de Sequoia, een sport-touring ontwerp en de Allez, een wegfiets.

Waar worden Specialized fietsen gemaakt?

Taiwan
Met het operationele centrum in Californië, in de Morgan Hill fabriek, en distributeurs over de hele wereld, produceert Specialized bijna al haar productie in Taiwan, inclusief racefietsen, mountainbikes, etc.

Is Specialized of Trek beter?

Trek en Specialized hebben beide hun voor- en nadelen, maar over het algemeen lijkt Trek de betere keuze. Hun fietsen zijn meestal betrouwbaarder en beter gebouwd, en ze bieden een breder scala aan modellen. Specialized fietsen zijn echter vaak goedkoper, dus als je op een budget zit, kunnen zij de betere optie zijn.

Hoe lang gaat een gespecialiseerde fiets mee?

De fietsen zijn gebouwd om een leven lang mee te gaan, maar de batterijen raken doorgaans na vier tot zes jaar leeg, aldus Chris Yu, chief product officer bij Specialized. “Over het algemeen gaan de fietsen veel langer mee dan de packs voor de typische gebruiker,” vertelde Yu aan The Verge.