Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat is een paardendeken?

3 min read

Hoe weet je of je paard het koud heeft?

Als je paard het echt koud heeft staat hij te rillen. Hierdoor brengt hij spieractiviteit op, door dit te doen gaat de kerntemperatuur weer omhoog. Controleer met behulp van een thermometer zijn temperatuur. Zo weet je tenminste de normale temperatuur van je paard.

Kan een staldeken onder een regendeken?

Een staldeken is niet waterdicht en daarom enkel geschikt voor op stal. Wanneer je paard of pony naar buiten gaat is het raadzaam om er een waterdichte regen- of winterdeken overheen te leggen. Zo staat je paard lekker warm en droog buiten.

Waarom hebben paarden een deken om in de zomer?

Paardendekens worden in de zomer meestal gebruikt om het paard te beschermen tegen insectenbeten, zoals vliegen en dazen. We hebben het dan over een vliegendeken. Ook beschermt een paardendeken het dier tegen verkleuring. Sommige dieren, zoals Friese paarden, worden in de zon snel bruin.

Hoe weet ik welke maat deken Mijn paard heeft?

Tabel dekenmaat:

Schofthoogte (cm) A-B in cm Ondermaat van A naar B gemeten! NL dekenmaat
91 – 100 122 125
101 – 115 137 135
116 – 127 152 145
128 – 133 160 155

Welke bucas deken bij welke temperatuur?

De standaard Bucas Power Turnout Light kun je gebruiken tussen de -10 en +16 graden. Er is ook een dikkere variant van de Power Turnout verkrijgbaar, namelijk de Bucas Power Turnout Extra. Deze deken is het beste te gebruiken is tussen de -25 en +13 graden.

Welke dikte Staldeken?

Tussen de 0 en 10 graden kan je een wat dikkere deken gebruiken. 200 tot 300 gram zal vaak voldoende zijn. Als het vriest kan je een dikkere winterdeken gaan gebruiken van zo’n 300 tot 400 gram.

Welke maat Rambo deken?

Om de dekenmaat te bepalen meet je jouw paard met een meetlint van het midden van de borst tot aan het uiteinde van het achterbeen (hier moet de deken eindigen, dit is in dezelfde lijn als waar de staartaanzet begint). Deze lengte in cm kan je aanhouden als onderlengte van de deken.

Wat is maat Cob bij paarden?

De meest voorkomende maten zijn echter cob, full en extra full. Cob – voor pony’s van 1,35 meter tot 1,60 meter. Full – voor paarden van 1,60 meter tot 1,75 meter. Extra full – voor paarden met zeer grote hoofden, vooral geschikt voor grotere warmbloeden.

Hoe meet je de schofthoogte van een paard?

De bovenkant van de schouder van het paard noemen we de schoft. Zonder hals en hoofd is dit het hoogste punt van de voorzijde van het paard. Hier meten we in Nederland hoe hoog een paard is. Om de hoogte te bepalen wordt er vanaf de grond tot aan het hoogste punt van de schoft gemeten.

Waar stokmaat meten?

De stokmaat van een pony meet je door de hoogte van de schoft te meten. De schoft ligt net achter de nek van een pony, aan het eind van de manenkam. Tijdens het meten moet de pony vierkant staan, met rechte voor- en achterbenen.

Welke stokmaat past bij mijn lengte?

Stokmaat A: van 1.09 tot minder dan 1.17m. Stokmaat B: van 1.17 tot minder dan 1.27m. Stokmaat C: van 1.27 tot minder dan 1.37m. Stokmaat D: van 1.37 tot 1.48m.

Waar zit de schoft van een paard?

De schoft is over het algemeen in stilstand het hoogste punt van een dier op de kop (of het hoofd) en de nek na, en het hoogste gedeelte van de rug.

Welk paardenras heeft de hoogste schoft?

De shire is een paardenras afkomstig uit Engeland. Met een schofthoogte van gemiddeld 1,80 meter behoren de paarden van dit ras tot de grootste ter wereld.

Hoe groot is het grootste paard ter wereld?

Shire Horse. Ze hebben een vriendelijke inborst en fascineren met hun krachtige uiterlijk. Shire Horses zijn het grootste paardenras ter wereld.