mei 17, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat is een kingpin in een truck?

3 min read

Hoe werkt een kingpin?

Een kingpin betreft vooral vrachtwagens, de bevestigingspin die zich aan de onderkant van de oplegger bevindt. Bij het aankoppelen rijdt de chauffeur met zijn trekker met de koppelschotel openstaand onder de oplegger. Hierna valt de kingpin in de koppelschotel en deze wordt automatisch geborgd.

Hoe werkt een koppelschotel?

De oplegger is voorzien van een plaat met daarop een pen die men kingpin noemt. Door met de trekker achteruit onder de oplegger te rijden, wordt de kingpin via de sleuf in de koppelschotel gevoerd waarna een veiligheidspal de kingpin borgt zodat de trekker de oplegger kan voortbewegen.

Hoe trailer afkoppelen?

Afkoppelen:

 1. Zet de trailer weg op vlak terrein. …
 2. Lift de trailer maximaal door middel van de achterasvering van de truck.
 3. Draai de steunpoten omlaag tot 5cm boven de grond.
 4. Haal de slangen, koppelingen en elektra los.
 5. Trek vervolgens de kingpin los.
 6. Rijdt de truck 20 cm vooruit.

Hoe koppel je een vrachtwagen?

Trek de handgreep van de koppelschotel naar buiten totdat de klauw is geopend en een oplegger kan worden aangekoppeld. Let op: de koppelschotel is zeer belangrijk voor de verkeersveiligheid. Controleer daarom vóór het aankoppelen altijd of de koppelschotel niet is beschadigd.

Hoe koppel je een trailer aan?

Re: Het aankoppelen van een trailer

– Draai het neuswiel omhoog zodat de koppeling op de trekhaak ‘klikt’. – Draai zodra hij vastklikt het neuswiel even terug omlaag zodat de achterkant van de auto mee omhoog komt als hij goed vastzit, daarna kan het neuswiel helemaal omhoog.

Hoe zet je een aanhanger vast?

Hieronder ziet u de stappen voor het aankoppelen.

 1. 1) Breng de aanhangwagen naar de auto.
 2. 2) Bevestig de koppeling correct aan de trekhaak.
 3. 3) Haal de handrem er af (druk de handrem omlaag)
 4. 4) Draai het neuswiel omhoog.
 5. 5) Bevestig correct de hulpkoppeling*.
 6. 6) sluit de tussenkabel (stroomkabel) aan.

Hoe werkt een vrachtwagen?

Een vrachtwagencombinatie bestaat uit een motorwagen met aanhanger, of een trekker met oplegger. De trekker met oplegger zie je in Europa het vaakst. Vrachtauto’s worden aangedreven door een dieselmotor. Een personenauto heeft meestal vijf versnellingen vooruit en één achteruit.

Hoe lang is een vrachtwagen met oplegger?

Lengte vrachtwagen en combinaties

een oplegger is wettelijk niet bepaald, maar feitelijk ongeveer 13,60 meter, uitgaande van een toegestane kopstraal (afstand koppeling tot voorzijde oplegger) van 2,04 meter, en een toegestane afstand tussen de koppeling en de achterzijde van 12,00 meter.

Wat kost een oplegger huren?

Opleggers

Prijs per week incl. 2.500 km Prijs per mnd incl. 10.000 km
Huifoplegger € 200 € 750
Koeloplegger € 275 € 1.125

Welk rijbewijs voor trekker oplegger?

Met het CE rijbewijs mag u rijden op een vrachtwagen met aanhanger en op een trekker met oplegger combinatie. Wanneer u in het bezit bent van het rijbewijs CE vergroot u uw kansen op de arbeidsmarkt. Bij veel werkgevers is het een absolute must dat chauffeurs in het bezit zijn van het CE rijbewijs.

Welk rijbewijs nodig voor vrachtwagen?

Om een vrachtwagen te besturen, heeft u een vrachtwagenrijbewijs (groot rijbewijs) nodig. Voor zwaardere vrachtwagens is dat rijbewijs C. Voor lichtere types is rijbewijs C1 voldoende.

Welk rijbewijs voor geremde aanhangwagen?

(Ongeremde) aanhangwagens tot 750Kg bruto mag u met B rijbewijs wel rijden. Geremde aanhangwagens die inclusief lading zwaarder mogen zijn dan 1750kg mag u NIET rijden met B rijbewijs, hier heeft u een aanhangwagenrijbewijs voor nodig.

Welk rijbewijs nodig voor paardentrailer?

Rijbewijs BE is verplicht als het ledig gewicht plus het laadvermogen van de trailer méér is dan 750 kilo. Is dit minder? Dan is rijbewijs B voldoende.

Welke auto voor 1 5 paardentrailer?

Allereerst moet de auto 1800 kg mogen trekken. Tenminste, als u van plan bent om het volledige laadvermogen van de trailer te benutten. Als u bijvoorbeeld zeker weet dat de aanhanger nooit zwaarder zal wegen dan bijvoorbeeld 1500 kg, dan is een auto met een maximum aanhangwagenmassa van 1500 kg al toereikend.

Welk rijbewijs voor autotrailer?

Rijbewijs B + code 96

Bedraagt de MTM van je autotrailer meer dan 750 kg, en ligt het gewicht van de aanhangwagen tussen 3.500 kg en 4.250 kg, dien je het rijbewijs B met code 96 te halen.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl