Nederlands | English | Deutsch

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat is de topsnelheid van een golfkarretje?

2 min read

De maximum snelheid voor de golfkar met kenteken is in de meeste gevallen 45 km/uur, sneller is niet mogelijk. De meeste golfkarren zonder kenteken rijden niet harder dan 25 km/uur.

Welke leeftijd golfkar?

Wilt u ook met een golfkar op de openbare weg? Dan doet u minstens een geldig rijbewijs B op zak hebben. Golfkarren worden verkocht of verhuurd aan personen vanaf de leeftijd van 23 jaar. Met het beperken van de maximum snelheid wil men in de eerste plaats de veiligheid van alle inzittende verhogen.

Wat kost een nieuwe golfkar?

Wat kost een golfkar? De prijs van een golfkar is sterk afhankelijk van de wensen van de gebruiker. De goedkoopste golfkarretjes beginnen bij € 6.500 voor een kleine golfkar met laadruimte, tot € 25.000 een krachtige elektrische trekker met een hoog laad- en trekvermogen.

Hoe heet een golfkarretje?

Een golfkar ook wel buggy genoemd gebruik je op de golfbaan als vervoermiddel. In een golfkar kunnen maximaal 2 personen zitten. Achterin de golfkar is er ruimte voor de golftas.

Hoeveel pk heeft een golfkar?

Een golfkar van ‘Invest-Mobile’ die op de openbare weg rijdt heeft een vermogen van 2,2 kW (23 á 30km/u) en een LSV Low Speed Vehicle met Nederlands kenteken heeft een vermogen van 3,3 kW (40 á 45 km/u).

Wat kost een tweedehands golfkar?

Wat kost een gebruikte golfcart? Omdat er zoveel verschillende modellen golfkarren ligt de prijs van gebruikte golfkarren en elektrovoertuigen ruim genomen tussen de € 2.500 en de € 7.500. Afhankelijk van de staat en de uitvoering zijn er ook goedkopere of duurdere golfcarts.

Heb je een rijbewijs nodig voor een golfkar?

Voor een golfkar met kenteken is een AM of B rijbewijs nodig, dat hangt af van de Europese Typegoedkeuring welke van toepassing is voor de golfkar. Dit kan zijn een L6e keuring, deze kan gereden worden met een AM rijbewijs. Als de golfkar een L7e keuring gehad heeft dan moet deze met een B rijbewijs gereden worden.

Waar mag een golfkar rijden?

In Nederland kunnen alleen goedgekeurde electrocars op kenteken worden gezet en rijden op de openbare weg. Dit betekent dat een golfkar nooit op de openbare weg mag rijden. Als de electrocar wordt gebruikt voor personenvervoer buiten eigen terrein, geldt als restrictie dat er maximaal vier inzittenden mee mogen.