Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat is de strengste certificering voor fietshelmen?

5 min read

Gevraagd door: Tone Whitmore

Welke certificering van de helm is het beste?

Een helm die niet alleen gecertificeerd is voor ISI – 4151 – Indian Standard, maar ook DOT – Department of Transportation, USA & ECE 22.05 is een perfecte oplossing en een evenwicht tussen alle gangbare normen van certificeringen.

Welke fietshelm is het veiligst?

Tien veiligste fietshelmen voor op de weg, beoordeeld door Virginia Tech

  • Giant Rev Comp MIPS.
  • Lazer G1 MIPS.
  • Specialized Align II MIPS.
  • Lazer Tonic MIPS.
  • Lazer Century MIPS.
  • Scott Centric Plus MIPS.
  • Giant Rev Pro MIPS.
  • Liv Rev Pro MIPS.

Wie keurt de juiste normen voor helmen goed?

Het Amerikaanse Department of Transportation (DOT) stelt minimumnormen vast voor alle motorhelmen die in de VS worden verkocht. De norm staat bekend als de DOT-helmnorm of Federal Motor Vehicle Safety Standard 218 (FMVSS 218).

Wat is het beste materiaal voor een fietshelm?

Technisch gezien zijn de meeste helmen composiethelmen. Glasvezel is goedkoop, licht en behoorlijk sterk – een geweldige combinatie bij het maken van een motorhelm. De lichtste helmen zijn gemaakt van glasvezel of koolstofvezel.

Wat is beter ECE of Snell?

De Snell-certificering omvat strengere en uitgebreidere tests, wat erop wijst dat dit de betere norm voor motorhelmen is. De ECE-certificering is de meest actuele norm en wordt in de meeste landen erkend.

Is DOT of ECE beter?

De ECE-keuring is echter wereldwijd waarschijnlijk de meest erkende en actuele vorm van certificering. Omdat het robuuster is dan DOT, wordt zowel de robuustheid als de veiligheid van de helm getest.

Wat is veiliger, WaveCel of MIPS?

Over het geheel genomen werken deze twee BPS-technologieën verschillend en kunt u dus verschillende resultaten verwachten. Deskundigen stellen dat MIPS-helmen 10% veiliger zijn dan niet-MIPS-helmen, terwijl WaveCel 48 keer veiliger is dan helmen van traditioneel schuim.

Zijn MIPS-helmen echt beter?

Betere veiligheid
Het is duidelijk dat met MIPS uitgeruste helmen meer veiligheid en bescherming bieden dan gewone niet-MIPS-helmen. De onderzoeken die we hierboven noemden, wijzen daar ook op. MIPS Company beweert daarentegen dat het de rotatiekracht bij impact met ongeveer 10% kan verminderen.

Is het de moeite waard om een MIPS helm te kopen?

Uit eigen tests van MIPS blijkt dat een helm met MIPS leidt tot een aanzienlijke vermindering van de belasting in vergelijking met dezelfde helm zonder MIPS. MIPS meet de spanning veroorzaakt door een botsing door gebruik te maken van dummyhoofden die dezelfde kinematica hebben als een menselijk hoofd en zijn uitgerust met zes versnellingsmeters.

Welke certificering moet een fietshelm hebben?

Helmcertificering: CPSC/ CPSC 1203/ Consumer Product Safety Commission. Sinds 10 maart 1999 moeten alle in de Verenigde Staten verkochte fietshelmen voldoen aan de helmnorm van de CPSC.

Is ECE 22.05 beter dan DOT?

De ECE 22.05-norm is een stuk jonger dan de huidige DOT-norm en biedt in veel opzichten een uitgebreidere reeks tests dan zijn Amerikaanse tegenhanger.

Wat zijn Snell-gecertificeerde helmen?

In tegenstelling tot sporthelmen die zijn ontworpen om meerdere kleine schokken op te vangen, zijn Snell-gecertificeerde helmen helmen die goed werken bij het opvangen van zware schokken bij slechts één ongeval. De pletbare helmvoering absorbeert de impactschok door zichzelf in te klappen. Een dergelijke beschadigde helm kan de hersenen de tweede keer niet beschermen.

Is Snell de hoogste waardering?

De Snell-certificering is de beste indicatie dat de helm voldoet aan de hoogste helmnorm ter wereld en de beste bescherming biedt tegen botsingen van het hoofd die momenteel beschikbaar is. Regeringen stellen minimumnormen vast voor motorhelmen.

Is Dot beter dan Snell?

Impactanalyse
Beide normen gebruiken versnellingsmeters om te bepalen hoe snel de helm stopt met bewegen tijdens de botsproef. Maar hun normen zijn hier verschillend. De DOT staat een piekversnelling tot 400G toe, terwijl de Snell-normen slechts 275G toestaan.

Wat betekent Snell 2000?

ratings die uit de Formule 1 en Europa komen. Deze helm heeft een Snell SA 2000 rating, wat betekent dat hij verouderd is. De beoordelingen zijn goed voor ongeveer 11 tot 12 jaar vanaf de Snell-datum (afhankelijk van de nieuwe beoordelingen en de regels van een bepaald controleorgaan).

Welke certificering moet een fietshelm hebben?

Helmcertificering: CPSC/ CPSC 1203/ Consumer Product Safety Commission. Sinds 10 maart 1999 moeten alle in de Verenigde Staten verkochte fietshelmen voldoen aan de helmnorm van de CPSC.

Wat is beter DOT of Snell?

Impactanalyse
Beide normen gebruiken versnellingsmeters om te bepalen hoe snel de helm stopt met bewegen tijdens de botsproef. Maar hun normen zijn hier verschillend. De DOT staat een piekversnelling tot 400G toe, terwijl de Snell-normen slechts 275G toestaan.

Wat is een ASTM-gecertificeerde helm?

Een ASTM-sticker duidt ook op een adequate helm. Sommige zijn gecertificeerd door het Safety Equipment Institute, een onafhankelijke non-profit organisatie, andere alleen door de fabrikant. Om te voldoen aan ASTM moet een fietshelm ook presteren in een val van 2 meter op het platte aambeeld.

Wat is een ISI gecertificeerde helm?

Een ISI goedgekeurde helm voor je motor of scooter zorgt voor een waterdichte bescherming van je hoofd in geval van een ongeluk. Deze ISI goedgekeurde helmen zijn speciaal ontworpen om een hoge slagvastheid te hebben. De prijzen van deze ISI-goedgekeurde helmen zijn bijgewerkt tot 20 april 2022.

Wat is het verschil tussen ISI-markering en ISO-markering?

ISO-certificering biedt wereldwijd kwaliteitsgarantie voor goederen of diensten. Het ISI-certificaat is slechts één jaar geldig. De certificering van ISO is over het algemeen langer geldig dan die van ISO. Het hangt af van het type ISO-certificaat en meestal is het drie jaar geldig.

Wat is het verschil tussen ISI- en ISO-certificering?

ISO-certificering betekent in wezen dat een bedrijf voldoet aan bepaalde ISO-normen en wordt verstrekt door een externe beoordelingsinstantie. ISO-accreditatie daarentegen betekent dat een bedrijf andere bedrijven kan beoordelen om te bepalen of zij aan de ISO-normen voldoen – en dienovereenkomstig certificaten kan afgeven.