Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat is de reikhoogte op een ladder?

3 min read

De reikhoogte (3) is de hoogte, die afhankelijk van de ladderuitvoering, vanuit de stahoogte bereikt kan worden. In de regel is het ongeveer 2,00 m boven de stahoogte.

Hoe hoog mag je op een ladder staan?

De ladder moet goedgekeurd zijn en voorzien zijn van een keuringssticker. De stahoogte van de ladder moet minder dan 7,5 meter zijn, bij voorkeur bedraagt de maximale hoogte van de ladder 5 meter. Voor de stahoogte wordt de hoogte van de voeten als maatstaf gehanteerd. De maximale statijd van de ladder is 4 uur.

Waar moet je op letten aanschaf ladder?

Onze veiligheidstips voor ladders in één oogopslag

Zorg er altijd voor dat de ladder stevig op zijn plaats zit. Let bij de aankoop op het TÜV GS-keurmerk. Leun niet buiten het werkgebied van de ladder. Zet de ladder niet te steil of te vlak – de invalshoek moet tussen 65 en 70 graden zijn.

Welke hoogte ladder heb ik nodig?

Ladder lengte en werkhoogte

Hoogte in meters Ladderlengte bij 75 graden Ladderlengte bij 68 graden
5,00 5,20 5,40
5,50 5,70 5,95
6,00 6,25 6,50
6,50 6,75 7,05

Wat is een reform ladder?

Reformladder

Een reformladder vouw je in verschillende standen. Je gebruikt hem als een rechte ladder, een dubbel oploopbare trap of in de A-stand. Vanwege de mogelijke vormen en de diversiteit in werkhoogtes, is dit type ladder in te zetten voor veel klussen.

Hoe werkt een Dakladder?

De dakladder is een handig hulpmiddel wanneer je op een hellend dak werkt. Met de wielen die zich op de dakhaak bevinden, rol je de ladder gemakkelijk omhoog. Wanneer je met het einde van de ladder de nok bereikt, draai je de ladder om en bevestig je de dakhaak.

Hoe hoog moet ladder zijn dakgoot?

Een vraag die onze klanten vaak stellen: wat is de werkhoogte van een ladder? De werkhoogte van een reformladder is de hoogte waarop een klus voltooid kan worden. Dit klinkt vaag, maar leggen wij u uit. Als u op een klusladder werkzaam bent mag u (vaak) niet hoger staan dan de 4e sport (trede) van boven.

Hoe breed moet een ladder zijn?

De basisbreedte moet zijn: lengte bovenste sport + 0,175 L (L = lengte ladder) voor een tweedelige en driedelige reformladder, en voor een vierdelige reformladder lengte bovenste sport + 0,125 L.

Welke Altrex ladder?

Moet jouw klus op grote hoogte uitgevoerd worden, dan is gezien het bereik de keuze voor de een reformladder of een schuifladder logischer. Terwijl een vouwladder door zijn multifunctionaliteit weer héél geschikt voor gevarieerde werkzaamheden.

Hoe ladder tegen dakgoot plaatsen?

Misschien een inkopper, maar plaats je ladder niet tegen een gladde dakgoot of daktrim. Vooral wanneer het geregend heeft, is er onvoldoende grip. Ook voor jezelf wanneer je om wat voor reden dan ook de dakgoot moet beetpakken. Zet je ladder tegen de muur en gebruik hierbij een muurafhouder.

Hoe lange ladder uitschuiven?

Hoe moet je een lange ladder uitschuiven?

  1. Zet de ladder op een stevige en egale ondergrond neer.
  2. Plaats de klimladder vervolgens tegen de gevel aan.
  3. Ontgrendel het bovenste deel en schuif de ladder uit tot de gewenste hoogte.
  4. Langere ladders zijn voorzien van toprollen, schuif de ladder uit en rol deze langs de gevel.

Kan een ladder wegglijden?

Zorg ervoor dat de ladder niet kan wegglijden. Zeker een lange ladder (25 sporten en meer) moet je bovenaan vastmaken. Ladders met antislippoten glijden minder makkelijk weg. Ook een stabiliteitsbalk aan de basis van een ladder of een ladderstopper zorgen voor meer stabiliteit.