Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat is de maat van de voorasmoer van de Supercycle Hooligan?

5 min read

Gevraagd door: Dave Vanderpool

Welke maat moer moet er op de fietsas?

De maat van de schroefdraad op de as is gelijk aan een 8 mm schroef, maar een standaard M8 moer (met 13 mm zeskant) past er niet op. Hebben fietsen daar een speciaal soort moer?
8 Antwoorden.

Nominale draadmaat Voorbeeld van fietsgebruik
9mm x 1mm Voornaven, quick release, Aziatische fabrikant
9mm x 26 tpi Voornaven, Campagnolo®

Hoe haal je de asmoer van een fiets?

Citaat uit de video: Als je dat gedaan hebt kun je je twee moersleutels pakken. Zet ze op de asmoeren los. Ze van elkaar af. En je zou in staat moeten zijn om ze er allebei af te halen als het nodig is en te repareren.

Welk gereedschap heb je nodig om een fietswiel te demonteren?

Om het voorwiel te verwijderen: Ga met een 15mm sleutel naar de asmoeren en draai ze tegen de klok in los. Verwijder de voorremmen door de remklauw in te knijpen en los te laten zodat er geen druk meer op de velg staat.

Welke draad zijn fietsassen?

Dat heeft vooral te maken met de schroefdraad waarmee de as in het frame wordt geschroefd, en die verschilt per merk. De schroefdraad op een steekas kan 1,0 mm, 1,5 mm of 1,75 mm zijn. Een grovere schroefdraad betekent dat er minder slagen nodig zijn om de as te verwijderen, zodat het wiel sneller kan worden vervangen.

Hoe meet je de grootte van een noot?

Citaat uit de video: Dus ik heb mijn branderkaliber genomen en meet de binnenkant van mijn moer. De binnenkant van mijn moer meet ongeveer 0,65 vijfduizendste van een inch.

Wat is een 12mm steekas?

Voorbeeld van het meten van de specificaties van de steekas.
Uit deze specificatie weten we dat 142mm de naafbreedte (of frameafstand) is en 12mm de diameter van de as. We moeten de volgende punten specificeren om de juiste vervangende steekas te krijgen. Totale lengte van de steekas vanaf het zadel tot het einde van de schroefdraad.

Hoe haal je het voorwiel van een fiets zonder snelsluiting?

Houd de fiets bij het stuur in één hand, terwijl de andere hand het wiel op de grond moet houden. Plaats de uitvaleinden van de vork in lijn met de as van het voorwiel. Plaats de as in de uitvaleinden door de fiets in de as te duwen zodat het wiel in lijn is met de uitvaleinden.

Hoe maak je een moer van een fiets los?

Citaat uit de video: Oké, we gebruiken de moersleutel, ik heb geen inbus die… Diep. Oké, ik maak vooruitgang. Dat ding zit er strak op. Daar gaan we, we hebben het los.

Hoe verwijder je een vastzittende asmoer?

Citaat uit de video: Dus wat je kan doen is het verhitten met een brander en er wat water op gieten… En zou de knoop moeten losbreken. Je kan ook proberen een beitel te gebruiken.

Hoe haal je het voorwiel van een fietsas?

Citaat uit de video: Begin met het openen van de hendel. Het kan zijn dat je de hendel in de uitsparing moet plaatsen. Indien beschikbaar linksom losdraaien tot hij stopt met afstand houden.

Hoe bevestig je een voorwiel?

Citaat uit de video: Er zijn twee veren een hendel en een moer te verwijderen. De moer en een veer pakken de fiets en vanaf de schijfkant de spies erin en vanaf de andere kant bevestigen. De veer gevolgd door de moer.

Hoe bevestig je een voorrem op een fiets?

Citaat uit de video: Dus zodra je je wiel weer in elkaar hebt gezet en de noodle terug op zijn plaats, geef je de remmen een snelle duw naar voren om er zeker van te zijn dat ze goed werken.

Welke maat moer heb ik?

Hoe de rechtermaat voor een moer

 1. de digitale remklauw te bepalen en in te stellen in inches, geen millimeters. …
 2. Sluit de klauwen van de remklauw totdat elke kaak aan een vlakke zijde van de moer aan weerszijden rust.
 3. Controleer het remklauwscherm. …
 4. Schakel de digitale remklauw in en stel deze in om in millimeters te lezen, geen inches.
 5. Welke maat is M10 moer?

  10 mm
  M10 moeren hebben een diameter van 10 mm en zijn een van de meest gangbare maten.

  Hoe weet ik welke maat moer en bout ik moet nemen?

  Zo kiest u de juiste bout voor de verbinding:

  1. Identificeer eerst het belastingsgeval.
  2. Bepaal de benodigde klemkracht in de verbinding.
  3. Kies de kleinste boutdiameter die de klembelasting kan dragen.
  4. Kies een effectieve boutbevestigingsmethode.
  5. Bepaal de meest geschikte aanhaalmethode.


  Zijn fietswielmoeren allemaal even groot?

  Re: Wielmoermaten
  De meeste moderne fietsen hebben M10x1 voor de achterkant en M9x1 voor de voorkant. Soms hebben betere fietsen ook M10 voorassen. Ik heb ook M9. 5×1 voor en achter, en oudere fietsen gebruiken een grote verscheidenheid aan imperiale en metrische maten.

  Welke maat zeskantmoer zit er in een fietswiel?

  De meeste voorwielen gebruiken M9 [9mm asdiameter] Als je voorwielmoer op je achterwiel past of voor VanMoof, Miche en DuraAce is, gebruik dan M10 [10mm asdiameter] Voor vintage fietsen, controleer dubbel. 3/8 [9,52mm as diameter] wordt zelden gebruikt.

  Welke maat bouten worden gebruikt op fietsen?

  Schroefdraad voor de fietsindustrie

  Nominale draadmaat Voorbeeld van gebruik in de fiets
  6mm x 1mm Veel gebruikt in fietsen, waaronder bevestigingsbouten voor remklauwen, remblokbouten/-moeren, sommige spatborddragers, sommige remverstellers
  7mm x 1mm Sommige stuurbouten
  5/16 inch x 24 tpi Voornaven, massieve as, minder dure fietsen

  Welke maat assen hebben BMX fietsen?

  De wielas van de BMX-fiets heeft twee standaardmaten. De voorwielas van de BMX-fiets heeft een diameter van 10 mm. De achterwielas heeft een iets grotere diameter van 14 mm.

  Welke maat hebben de voorwielmoeren van een fiets?

  De meeste voorassen van fietsen zijn 5/16″ x 18 TPI. Deze draadmaat vereist een 9/16″ inbussleutel om te installeren. Wat is dit? Het eerste wat u moet doen om het wiel te verwijderen is de moer losdraaien met uw 9/16″ inbussleutel door deze linksom te draaien.

  Welke maat hebben BMX asmoeren?

  Een paar asmoeren, verkrijgbaar in aluminium of staal. Verkrijgbaar voor 3/8″ (voor) en 14mm (achter) assen. Gemaakt door Mission BMX!
  Tech Specs.

  Size 17mm Hex
  Thread 3/8″ (3/8″ x 26T) / 14mm (M14 x P1. 0)
  Materiaal Staal of Aluminium
  Gewicht 0,8oz Aluminium / 2,2oz Staal

  .