mei 24, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat is de lengte van de hockeystick?

3 min read

Sticklengte De maat van een hockeystick wordt altijd weergegeven in inches. In de jeugd hockeyen de spelers tot aan een lengte van 36 inch, hierna volgt de volwassen lengte (36,5”).

Welke maat hockeystick kind 6 jaar?

Maattabel Hockeysticks

Lengte kind Stick lengte in inches gemiddelde lengte
142-147 33″ 11jr
147-154 34″ 12jr
154-162 35″ 13jr
162+ 36,5″ 14jr

Hoe bepaal je de lengte van een hockeystick?

De maat van een hockeystick bepaal je door de afstand tussen het heupbot en de vloer te meten. Zet je voeten een klein stukje uit elkaar en meet de afstand vanaf de bovenkant van het heupbot tot de vloer. Vervolgens lees je in de maattabel af welke maat hockeystick je nodig hebt.

Welke maat hockeystick leeftijd?

Het is leuk om een hockeystick te kopen, alleen zijn er zoveel verschillende soorten hockeysticks.
Stap 2:

Lengte tot heup Sticklengte
< 45 cm 18 inch
45 – 53 cm 21 inch
53 – 60 cm 24 inch
60 – 63 cm 25 inch

Hoeveel cm is een hockeystick?

Een stick is ongeveer 91 cm. Er zijn drie classificaties (1 inch = 2,54 cm): Jeugdsticks van 27 tot 35 inch (69 – 89 cm). Volwassen sticks van 36 tot 38 inch (91 – 97 cm).

Welke hockeystick voor kind?

Sinds een jaar of tien zijn ze vrijwel allemaal van kunststof. Alleen kindersticks worden nog van hout gemaakt, vaak versterkt met kunststofvezels. Hout staat echter nog steeds garant voor het beste balgevoel. Daarom beginnen kinderen hun hockeycarrière met een houten hockeystick.

Welke stick voor middenvelder?

Speelt u op het middenveld dan is een medium stick een betere keuze. Deze heeft een perfecte combinatie tussen harde slagkracht en snelle manoeuvres maken. Beginners kunnen net zo goed het beste starten met een medium stick.

Hoeveel inch is een volwassen hockeystick?

DE MEESTE VOLWASSEN SPELERS GEBRUIKEN 36.5”, MAAR ER BESTAAN VERLENGDE STICKS DIE GESCHIKT ZIJN VOOR SPELERS DIE LANGER ZIJN. BIJ HET KIEZEN VOOR EEN VERLENGDE STICK IS DE LICHAAMSLENGTE BELANGRIJK. BOVEN DE 180 CM VOOR DAMES EN 185 CM VOOR HEREN IS DE KEUZE VOOR EEN VERLENGDE HOCKEYSTICK AAN TE BEVELEN.

Wat is de bolle kant van een hockeystick?

De stick. Een hockeystick is een stok die aan de onderkant uitloopt in een kromme haak. De haak heeft een bolle kant (aan de rechterkant) en een platte kant (links). De bal mag alleen met de platte kant worden gespeeld.

Wat is een goede hockeystick?

De lengte van de stick = afstand van de grond tot de navel in centimeters x 0,39. Hockeysticks voor volwassenen zijn doorgaans 92 cm. Heb jij echter laster van rugpijn bij het gebruik van een stick met deze lengte, dan is het aan te raden om een langere stick te kiezen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een hockeystick?

Bij de aanschaf van een hockeystick moet je op de volgende zaken letten:

  • Materiaal.
  • Gewicht van de stick.
  • Gewichtsverdeling.
  • Kromming(shape)
  • Lengte van de stick.

Wat kost een goede hockeystick?

Wat kost een stick? Hockeysticks beginnen bij twee tientjes tot honderden euro’s. Voor een recreatieve hockeyer is het niet nodig te diep in de buidel te tasten. Vanaf 70 euro heb je al een heel goede stick voor volwassenen.

Hoe meer carbon in hockeystick?

Hoe hoger het percentage carbon, hoe stijver de stick. Voordelen: Hard slaan, harder pushen en flatsen en meer power. Nadeel: Minder bal gevoel met aannemen en dribbelen en de bal springt sneller van je stick af.

Hoe vaak heb je een nieuwe stick nodig?

Gemiddeld gaat een hockeystick tussen de 1 en 2 jaar mee. Let op: een houten (kinder-) stick verslijt sneller door het schuren over kunstgras. Het moge duidelijk zijn dat als er scheuren ontstaan of stukken afbreken de hockeystick toe is aan vervanging!

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl