Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat is de laagste temperatuur die een Mandevilla kan verdragen?

4 min read

Maximaal zo’n 10 graden Celsius. Als u de Mandevilla of Mandevilla Sanderi op een andere plek zet, hou dan rekening met de wisseling van temperatuur.

Hoe snoei je een Mandevilla?

Wanneer je de plant overwintert kan je de stengels tot ongeveer 30 cm afknippen; een mandevilla bloeit op nieuwe stengels. Gedurende het groei- en bloeiseizoen is snoeien niet nodig. Vanaf maart/april wanneer er nieuwe groeischeuten verschijnen kan je de plant geleidelijk aan meer water geven.

Hoe Overwinter ik Mandevilla?

Een Mandeville is niet winterhard, maar je kunt haar eenvoudig overhouden voor volgend jaar. Als het seizoen op zijn eind loopt (oktober), laat je haar overwinteren op een lichte plek die boven de 10 graden blijft. Knip eventueel de ranken weg die te lang geworden zijn. Af en toe wat water geven is voldoende.

Hoeveel water moet een Mandevilla?

Je kunt je Mandevilla het beste één keer per week water geven (als het niet regent). Als het langere tijd erg warm is, geef je de plant om de dag water.

Wat is het verschil tussen Dipladenia en Mandevilla?

Sundaville is een klimplant die oorspronkelijk uit tropisch Zuid Amerika komt. Deze plant wordt ook wel mandeville of Dipladenia genoemd. De Sundaville staat graag op een warm en beschut plekje, maar niet in de volle zon. Ook houdt Sundaville van vochtige grond zonder ‘natte voeten’ te krijgen.

Hoe verzorg ik een Dipladenia Mandevilla?

De Mandevilla houdt van warmte en heeft het liefst een standplaats in de halfschaduw of in de volle ochtend- of avondzon. Zet de plant in goed doorlatende, matig vochtige grond en geef deze regelmatig water. In het voorjaar heeft de Mandevilla behoefte aan extra voeding zodat hij lang en rijk blijft bloeien.

Hoe hoog wordt een Mandevilla?

De plant, met heerlijk geurende bloemen, is geschikt voor balkon en terras. Het is een klimplant die geleid en aangebonden moet worden. Hij kan tot ongeveer viereneenhalve meter hoog groeien.

Kan een Mandevilla tegen vorst?

Sundaville (Mandevilla of Dipladenia) is helaas niet winterhard. Hij verdraagt dus geen vorst. Ook kan de plant buiten in de winter niet tegen veel nattigheid. Veel regen in deze periode zorgt ervoor dat de wortels kunnen gaan rotten.

Kun je Canna overhouden?

Cannaknollen zijn heel eenvoudig te overwinteren. Haal de knollen van het bloemriet na de eerste nachtvorst uit de pot of uit de volle grond. Knip alle stelen 15 cm boven de knol af. Schud de aarde van de knol en plaats de Canna ‘Brilliant’ in een kistje met turfmolm of zand.

Hoe houd je geraniums over in de winter?

Geraniums laten overwinteren is in principe heel eenvoudig.De planten worden met pot en al op een koel, licht plekje gezet. De temperatuur moet ongeveer 10 tot 14° C zijn. Onder de 10° C zou het echter niet moeten komen. Snoeien in de herfst is niet noodzakelijk, omdat dat ook nog in de lente kan plaatsvinden.

Is een Dipladenia een vaste plant?

Tip. De Dipladenia geen winterharde plant maar wanneer deze op een zonnige plek in de woonkamer staat, bijvoorbeeld een serre, kun je hier het hele jaar door van genieten. Deze plant is van origine een klimmer maar wordt in Nederland verkocht als perkplant. Dit betekend dat hij regelmatig goed teruggeknipt moet worden.

Is de plant Dipladenia winterhard?

De Dipladenia behoort tot de niet winterharde planten. Haal de plant in de winter naar binnen. Plaats hem binnen op een plek met zoveel mogelijk zon, bijvoorbeeld bij het raam. Schrik niet als je Dipladenia in de winter niet bloeit of zelfs wat bladeren verliest.

Hoeveel water moet een Sundaville?

In het algemeen is het voldoende om een Sundaville® 1x per week water te geven. Zorg ervoor dat er een gat in de bodem van de pot zit, zodat het overtollige water kan weglopen. Zo voorkom je dat de wortels gaan rotten.

Hoe verzorg je een Sundaville?

In de zomer (vanaf half mei) staat hij liefst buiten op een zonnige tot licht beschaduwde plek. Geef regelmatig water (de potkluit niet laten uitdrogen), maar zorg wel dat overtollig water kan weglopen. Deze planten houden niet van ‘natte voeten’. Geef eens per veertien dagen plantenvoeding in het gietwater.

Hoe groot wordt een Sundaville?

Specificaties

Plantgroep Orangerieplanten meer…
Bloeitijd juni – oktober
Wintergroen Nee
Planthoogte 400 cm – 500 cm
Grondsoort Goede tuingrond. Niet te nat.

Is een Sundaville giftig?

Mandevilla ‘Sundaville Red’ is een oranjerieplant, die regelmatig mest nodig heeft. Mandevilla ‘Sundaville Red’ kan het beste overwinteren op een lichte plek met een temperatuur van ongeveer 10°C. Pas op: Mandevilla ‘Sundaville Red bevat giftig melksap dat irritaties geven kan.

Kun je Sundaville stekken?

Neem jong hout en snij de stengel telkens 1 cm boven elke knoop af. Maak de stek ca 7 cm lang. Doe de stek in een arme potgrond(15% zand) en doe plastic over de stekken.