mei 17, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat is de functie van klepstoters?

3 min read

Hydraulische klepstoters drukken door de aanwezige oliedruk de klepstoters zonder tussenkomst van andere onderdelen direct op de kleppen. Door de doorlaat van de kleppen wisselt deze druk waardoor de afstand bij het openen van de in en uitlaatkleppen aangepast word.

Wat doen klepstoters?

De kleppen in de cilinderkop zorgen ervoor dat brandstof wordt aangezogen en uitlaatgassen worden afgevoerd. Bij hydraulische kleppen verbinden klepstoters de kleppen met de nokkenas. Deze klepstoters worden met olie gevuld. Gebeurt dit niet snel genoeg, dan gaan de klepstoters tikken.

Wat gebeurt er als de kleppen te strak staan?

Te grote klepspeling zorgt ervoor dat de klep te laat en niet ver genoeg opengaat, waardoor er niet voldoende tijd is om de cilinder te vullen en te legen. Dit kan merkbaar zijn aan een tikkend geluid in het motorblok en vermogensverlies.

Waarom moet je de kleppen stellen van een scooter?

Als de scooter een tikkend geluid maakt, of wanneer de scooter sist, ploft of knalt moet u mogelijk de scooter kleppen laten nakijken. Ook het moeilijk starten van de scooter, of vermogensverlies kan een gevolg zijn van problemen met de kleppen.

Wat kun je doen tegen tikkende kleppen?

De hydraulische kleppen worden namelijk door de oliedruk aangestuurd. Wanneer hydraulische kleppen beginnen te tikken wordt geadviseerd om allereerst het oliepeil te controleren. Is dit in orde, kan het probleem in (vervuiling van) de klepstoters zitten. Vaak is vervangen dan de oplossing, maar dat is vrij kostbaar.

Wat doen hydraulische kleppen hoe werken ze?

Hydraulische klepstoters drukken door de aanwezige oliedruk de klepstoters zonder tussenkomst van andere onderdelen direct op de kleppen. Door de doorlaat van de kleppen wisselt deze druk waardoor de afstand bij het openen van de in en uitlaatkleppen aangepast word.

Wat kosten klepstoters?

Kosten voor een hydraulische klepstoter

Een nieuwe hydraulische klepstoter van een merkfabrikant zoals FEBI BILSTEIN kost zelfs voor een dure auto zoals Mercedes-Benz slechts 10 euro. Ook bij een grote motor met zes of acht cilinders heeft u minder dan honderd euro aan kosten voor alle vervangingsonderdelen.

Hoe merk je dat kleppen gesteld moeten worden?

Wanneer je een tikkend geluid uit je auto hoort komen kan het best zijn dat je kleppen gesteld moeten worden. De kleppen zorgen er voor dat je cilinder van een brandstofmengsel wordt voorzien en dat de uitlaatgassen de cilinder weer kunnen verlaten.

Hoe ontstaan verbrande kleppen?

De oorzaak van verbrande kleppen moet gezocht worden in een hoge temperatuur door bijvoorbeeld te weinig klepspeling. Als er dus 1 klep verbrand is dan is de kans klein dat er een verband is met het vervangen van de distributieriem.

Hoe weet je wanneer je kleppen moet stellen?

Hoe weet ik wanneer het tijd is om kleppen te stellen? Als je de kleppen hoort tikken. De tikfrequentie is gelijk aan het toerental. Of wanneer de brommer sist, ploft, knalt, iets in die trant.

Wat betekent een tikkende motor?

Tik in de motor

Vaak wordt dit veroorzaakt door de inlaatkleppen en/of uitlaatkleppen. Slijtage of inwendige vervuiling van de motor kunnen leiden tot een tikkende motor. Klepstoters kunnen op den duur verslijten of vast gaan zitten door vuil. Overmatige klepspeling kan ook leiden tot een tikkende motor.

Hoe klinkt een ratelende distributieketting?

U hoort een tikkend of ratelend geluid vanonder de motorkap. Wanneer de ketting slijt, gaat de spanning eraf. Daardoor ontstaan er trillingen op de ketting tijdens het draaien. Dit kunt u vaak horen als een tikken of ratelen van de motor.

Hoe vervang je hydraulische klepstoters?

Open de motorkap en verwijder de plus pool van je accu. Demonteer de kleppendeksel, het kan zijn dat je eerst het 1 en ander moet verwijderen om bij je kleppendeksel te kunnen komen. Heb je een een nokkenas die direct je Hydraulische klepstoters bedienen dan zal je de nokkenas moeten verwijderen.

Kun je hydraulische kleppen stellen?

Bij motoren met hydraulische klepstoters is het afstellen van de klepspeling niet nodig en ook niet mogelijk; de hydraulische stoters worden gevuld met olie waardoor de overtollige speling wordt opgeheven.

Welke auto’s hebben hydraulische klepstoters?

Bijv. bij een volvo 850 of s/v 70 heb je modellen die een motor hebben met hydraulische klepstoters (tot 2000 gemaakt zo ongeveer) en daarna kwamen ze met mechanische klepstoters in de motoren (kostenbesparing door Ford doorgevoerd na overname).

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl