Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat is de beste maand om golfclubs te kopen?

4 min read

Welke golfclubs gebruik je het meest?

Met de ijzers speel je het meest, namelijk vrijwel alle slagen tussen de tee en de green. Ze zijn er van 3 tot en met 9. Op basis van de afstand kies je een ijzer met een bepaalde loft. Voor een korte slag kies je bijvoorbeeld een ijzer 9, voor een lange slag een ijzer 4.

Wat is een goede startset voor golf?

Van de beginners- en budgetsets die wij onder de loep hebben genomen, zijn de golfclubs van SkyMax het beste als het gaat om kwaliteit en speelbaarheid. De shafts zijn van hogere kwaliteit. Ze hebben een beter en regelmatiger verloop in stijfheid door de set heen.

Welke clubs beginnende golfer?

Begin met de essentie. Als je golf speelt, mag je 14 clubs gebruiken. Als beginner is het niet noodzakelijk om elke mogelijke golfclub in uw tas te hebben. Wilt u besparen, overweeg dan om met de basis te starten: een putter, een sandwedge, een pitching wedge, een hybride club en enkele ijzers.

Hoeveel kost een goede golfset?

De prijs van een golfset

Een gemiddelde prijs voor een halve set ligt rond de € 150,- een de gemiddelde prijs voor een hele set ligt zo rond de € 300,-. Daarnaast zijn er met enige regelmaat leuke aanbiedingen waardoor je nog minder betaalt voor de set van jouw keuze.

Welke maat golfclubs heb ik nodig?

Een standaard lengte golfclub is geschikt voor mensen met een lengte tussen de 1.75 m en 1.87 m. Ben je kleiner dan zal de golfprofessional adviseren je clubs in te laten korten met bijvoorbeeld ¼ of ½ inch. Ben je groter dan kunnen je clubs verlengd worden.

Welke shaft heb ik nodig?

De swingsnelheid kan een goed startpunt zijn bij het kiezen van de juiste shaft. Doorgaans hebben golfers met een hogere swingsnelheid meer baat bij een stijve shaft, maar er zijn genoeg voorbeelden van spelers met een snelle swing die betere ballen slaan met een meer flexibelere shaft.

Welke afstand sla je met welke golfclub?

Afstanden golf heren

Naam / type Clubnaam Afstanden
Midden ijzer IJzer 7 120 – 135m
Kort ijzer IJzer 8 110 – 125m
Kort ijzer IJzer 9 100 – 120m
Wedges Pitching W 80 – 100m

Wat heb je nodig als je begint met golfen?

De meeste golfers – en ook beginners – hebben aan veel minder clubs genoeg. Een halve set clubs (driver, hybride, ijzer-7, pitchingwedge, sandwedge, putter) is in het begin meer dan genoeg. Natuurlijk heb je een golftas nodig en zijn golfschoenen handig. Golfsets kun je zo duur maken als je zelf wilt.

Wat kost golfen per jaar?

Een lidmaatschap bij een vaste golfclub met een eigen golfbaan varieert tussen de 600 en 1200 euro. Je mag dan wel op die golfbaan onbeperkt spelen, maar op andere banen betaal je nog steeds “greenfee”.

Wat zijn de beste wedges?

Veel golfers kiezen voor een Vokey Wedge van Titleist, dit is al langere tijd een populaire keus.
Golf wedges: de basis.

Type wedge Loft (in graden)
Pitching wedge (PW) 44 – 48
Gap of Approach wedge (GW of AW) 50 – 52
Sand wedge (SW) 54 – 56
Lob wedge (LW) 58 – 64

Hoe duur is een golfclub?

De golflessen

De gemiddelde kosten van een kennismakingsles zijn +- € 20,-. Wat betreft de individuele reguliere lessen ligt de gemiddelde prijs rond de € 50,- per 50 minuten. Er zijn golfclubs die ook aan meerdere mensen tegelijk les geven. De kosten per persoon liggen hierbij uiteraard lager.

Wat is een goede dames golfset?

De Taylormade RBZ Graphite kwam als een na beste uit onze test. Voorzien van een RBZ driver, Fairway houten 3 of 5, hybride 3, 4 of 5 en zeven ijzers 5 t/m SW. Uiteraard geleverd met een ruime TaylorMade RBZ golftas. Een putter wordt niet meegeleverd.

Welke golfclub gebruik je wanneer?

Hoe ver u slaat met welke club is afhankelijk van uw vaardigheden. Bijvoorbeeld: de gemiddelde golfer slaat met ijzer 7 tussen de 100 en 140 meter. IJzer 6 zal dan zo’n 10 meter verder slaan met dezelfde slag en ijzer 8 zal zo’n 10 meter minder ver slaan. Zo moet u ongeveer rekenen.

Hoe lang doe je met een golfset?

Dit is van een aantal zaken afhankelijk: hoe vaak speelt u, hoe goed speelt u en heeft u de ambitie om (veel) beter te gaan spelen? Daarnaast zullen nieuwe golfclubs uw spelplezier waarschijnlijk verhogen.

Welke ijzers golf?

Ijzer 1 en 2 zie je niet zo heel vaak voorkomen in de gemiddelde golftas. Een ijzer 3 is de eerste ijzer optie die je pakt om een lange afstand mee te slaan, na een hybride of houten golfclub. Een ijzer 3 slaat gemiddeld 170 meter ver. In de categorie midden ijzer heb je ijzer 5, 6 en 7.

Welke golfset voor gevorderden?

Als gevorderde golfer moet je opzoek naar een custom made golfset. Sla je bijvoorbeeld goed met Mizuno golfclubs, een Taylormade driver en een Titleist putter, dan moet je dit kopen. Veel gevorderde hebben zelf hun golfset samengesteld!

Wat is een goede golf handicap?

Wanneer je begint met golfen en je GVB (golfvaardigheidsbewijs) behaalt, start je met handicap 54. Zodra je beter gaat spelen, gaat je handicap omlaag. Een professionele golfer heeft handicap 0. Het handicapcijfer geeft ook aan hoeveel extra slagen je nodig hebt om 18 holes te spelen.