Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat is de beste enduro crossmotor?

3 min read

Wat is de beste enduro motor?

1e plaatsHONDA CRF450X466 pk, 117 kgDeze eerste overwinning van een Honda tijdens een vergelijkingstest van enduromotoren lijkt in eerste instantie een verrassing.

Wat is de beste crossmotor merk?

YAMAHA YZ125, 2005 en LATER

Het blijft de beste 125 crossmotor, ook al is hij in jaren niet veranderd. Het aluminium frame kwam in 2005, maar zelfs eerdere modellen waren uitstekend. De Yamaha was nooit de snelste 125 – die eer ging altijd naar de KTM – maar het blijft de beste wegligging en de beste ophanging.

Wat is het verschil tussen motorcross en enduro?

Een enduromotor lijkt op de offroad, maar is minder geschikt voor beginnende rijders. Een echte enduromotor heeft ook – als sportmachine – vaker onderhoud nodig. Enduromotoren zien eruit als crossmotoren, maar voldoen wel aan de wettelijke eisen voor rijden op de openbare weg en ze hebben dus ook een kentekenbewijs.

Hoe hard kan een 450 cc crossmotor?

De topsnelheid ligt meestal tussen 110 en 120 km/h, voldoende voor een stuk autosnelweg. De rest van het wegennet is vaak beperkt tot 30, 50 en 70 km/h, terwijl je op grote stukken ring vaak niet sneller dan 90 km/h mag.

Welke BMW motorfiets is het beste?

De BMW R1200 GS is qua power de winnaar

De BMW wordt op het gebied van vermogen direct gevolgd door de XTZ 1200 Super Ténéré. De Super Ténéré, is eveneens een 1200cc tweecilinder en levert een motorvermogen van 112 pk en een koppel van 117 nm.

Wat is de beste toermotor?

De Yamaha Tracer 900 of Tracer 9 is de touring editie met het blok van de Yamaha MT-09. Een schot in de roos voor de sportieve toerrijder. Er zijn er 301 van verkocht in 2021.

Waar moet je op letten bij het kopen van een crossmotor?

Crossmotoren zijn onderhevig aan modificatie en gepersonaliseerde aanpassingen. Let dus vooral op de originaliteit van de motor. Doe uw huiswerk vooraf en zoek naar de juiste frame- en motornummers op het internet.

Hoe snel gaat een 250 cc crossmotor?

250-500 cc: in de stad én op de snelweg rijden

Een kruissnelheid van 110 km/uur is gemakkelijk haalbaar. Door het geringe gewicht zijn ze ook wendbaar. Voor echt lange ritten op de snelweg zijn deze motoren minder geschikt. Het overgrote deel van de zwaardere scooters (+125 cc) is in deze categorie te vinden.

Hoe moet je springen met een crossmotor?

Met je lijf kun je motor “bedienen” in de lucht. Wanneer je jouw bovenlichaam naar voor brengt gaat de motor van voren omlaag en wanneer je naar achter gaat hangen gaat je voorwiel meer omhoog. Blijf dus niet stokstijf in de lucht maar ontspan en probeer wat er gebeurd als je een beetje met je lijf beweegt.