Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat gebruik je om een dartbord op te hangen?

3 min read

Wat kun je achter een dartbord hangen?

Door het zachte rubberachtige materiaal van een dartbord surround ring is uw muur rondom het dartbord langdurig beschermd. Een dartbord surround ring is een goedkope en effectieve oplossing en zorgt voor een mooie afwerking van de dartbaan.

Hoe zet ik een dartbord op?

Volgens de officiële spelregels moet de bullseye op 1,73 meter van de grond hangen. Hierbij is het wel belangrijk dat je ook zelf vanaf de grond gooit. Als je bijvoorbeeld op een dartmat van 1 centimeter dik staat tijdens het gooien, dan moet je dartbord op 1,74 meter komen te hangen.

Hoe dartbord omhoog hangen?

De hoogte waarop het dartbord opgehangen moet worden, wordt bepaalt door de bull’s eye. Deze moet namelijk precies op 1,73 meter boven de vloer hangen. Om het dartbord op de juiste hoogte op te hangen, kun je een rolmaat gebruiken. Meet eenvoudig met de rolmaat vanaf de grond tot 1,73 meter.

Kunnen dartborden buiten hangen?

Om te zorgen dat de sisalvezels sterk en veerkrachtig blijven, is het belangrijk om het dartbord op te hangen op een droge plek. Een kelder of garage met een vochtig klimaat is dus geen goed idee. Ook sterk wisselende temperaturen hebben een slechte invloed, dus hang een dartbord niet buiten op.

Hoe geluid dempen dartbord?

Viltjes of meubeldoppen aanbrengen

Wat je mogelijks nog niet weet, is dat ze ook geluid dempen. De meeste, kwalitatieve dartborden hebben draaiwieltjes aan de achterkant van het bord om ze uit te lijnen met je muur.

Hoe ver moet je van het dartbord staan?

Het dartbord moet zo worden opgehangen dat het midden van het bord (de bullseye) 1,73 meter boven de vloer hangt. De afstand van de werplijn (oche, uitspraak: ‘okkie’) tot de voorkant van het dartbord bedraagt 2,37 meter. De oche moet minimaal 61 centimeter breed zijn.

Hoe dartbord ophangen zonder boren?

Dartbord ophangen zonder te boren in de muur. Wil je liever geen gaten in de muur, dan kan je je dartbord het beste ophangen via een dartstandaard. Deze zijn al verkrijgbaar vanaf +/- €50,- in diverse dartwebshops.

Kan een dartbord tegen regen?

Tip 1: Maak je dartbord nooit nat

De meeste borden zijn tegenwoordig gemaakt van sisal en deze mogen niet blootgesteld worden aan water. Wanneer dit wél gebeurt zal het vocht ervoor zorgen dat je dartbord er niet alleen slecht uit komt te zien, maar het zal ook gaan kromtrekken.

Hoe lang kan je een dartbord gebruiken?

Een dartbord van goede kwaliteit kan bij een gebruik van enkele dart sessies per week zeer lang mee. Een dartbord van mindere kwaliteit dat dagelijks gebruikt wordt kan binnen een aantal maanden al ‘af’ zijn. De plaats waar het bord hangt speelt ook een grote rol.

Hoe lang kan een dartbord mee?

Als het dartbord door slijtage niet meer vlak is of er vallen veel pijlen uit, moet het bord vervangen worden. Een goed dartbord gaat zelfs bij zeer regelmatig gebruik zeker 6 maanden mee. Dit is het bekendste en meest gespeelde dartsspel.

Welk dartbord gaat het langst mee?

Professioneel dartbord kopen

Wil je het beste van het beste? Dan zijn er nog dartborden met een uitzonderlijk dunne bedrading en langere levensduur. De Winmau Blade 6 Triple Core en de Unicorn Eclipse Ultra zijn hier populaire voorbeelden van.

Hoe maak je een dartbord schoon?

Een dartbord schoonmaken doe je absoluut niet met water, zeep of andere vloeistoffen. De meeste dartborden bestaan namelijk uit kurk en vezels. Beide onderdelen zijn bijzonder gevoelig voor vocht. En dankzij de opbouw van het dartbord, is de kans maximaal dat het bord volledig weg zal rotten.