juli 4, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat gebeurt er als je iemand raakt bij racquetball?

2 min read

Wat is een stroke bij squash?

Bij een stroke staat de tegenstander in de slag van het racket of in de directe driehoek tussen de speler en de voormuur. Het is dan niet mogelijk én gevaarlijk om de bal te slaan. De tegenstander ontneemt daarmee de kans om het spel voort te zetten en verliest het punt.

Hoe werkt de puntentelling bij squash?

De spelregels van squashDe eerste speler die 11 punten heeft, wint de game. Vervolgens wint de eerste speler die 3 games behaalt de wedstrijd. Is het 10-10 dan moeten er uiteindelijk 2 punten verschil zijn. Je wint een punt door de rally te winnen.

Wat zijn de regels van squash?

Squash wordt gespeeld door 2 spelers in een ruimte die omgeven is door 4 muren. De spelers slaan de bal om de beurt tegen de voormuur. Wanneer de bal van de voormuur terugkomt mag de bal niet meer dan één keer op de grond botsen voordat de andere de bal slaat.

Wat houdt de sport squash in?

Squash is een uitdagende en afwisselende racketsport die normaal wordt gespeeld door twee spelers op één baan. Je slaat de bal om–en-om naar de voormuur, eventueel via de muren aan zijkant of achterkant.

Hoe moeilijk is squash?

Squash is een niet alleen een gezonde, maar ook een hele leuke sport waar je veel plezier aan zult beleven. Het is echter ook een zeer veeleisende sport, zowel fysiek als mentaal en in het begin kan het lastig zijn om te weten wat de beste manier is om goed van start te gaan.

Hoe lang gaat een squashbal mee?

Het is erg afhankelijk van je speelstijl hoe lang het duurt voordat je een balletje moet vervangen. Vaak is het zo dat als je veel harde ballen slaat je ook sneller je bal moet vervangen, misschien zelfs wel ieder maand. Dubbel gele stip ballen zul je vaker moeten vervangen.

Waar komt squashen vandaan?

Squash is circa 1865 in Engeland ontstaan. Er zijn twee lezingen: De ene lezing is dat squash in de befaamde kostschool Harrow ontstaan is en buiten werd gespeeld door jongens, die moesten wachten op de “rackets”-baan.

Hoe houd je een squash racket vast?


Рекомендуемый клип

Hoe groot is een squashbal?

De bal heeft een diameter van 50 mm. Het is een langzame bal met een hoge stuit. Fun, rode bal zonder stip.

Wat is een rally bij squash?

Als je tegenstander te dichtbij je staat als je de bal wilt slaan, stop de rally. Als hij/zij in je zwaai staat (zie afbeelding rechts) krijg je een stroke; je wint de rally. Als je bang bent om hem/haar te raken, maar je tegenstander heeft je genoeg ruimte gegeven, dan krijg je een let.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl