Nederlands | English | Deutsch

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat gebeurde er in hoofdstuk 7 van The Kite Runner?

2 min read

Waar gaat The Kite Runner over?

The Kite Runner (2007)
Amir en Hassan zijn gevoed door dezelfde min en groeien samen op in Kabul. Op een dag komt er op wrede wijze een einde aan hun bijzondere vriendschap. Amir en zijn vader vluchten naar de Verenigde Staten, waar ze een nieuw bestaan opbouwen, maar Amir slaagt er niet in Hassan te vergeten.

Wat betekent Kite Runner?

De vliegeraar, voorheen De vliegeraar van Kabul (oorspronkelijke titel: The Kite Runner) is de debuutroman van de Afghaans-Amerikaanse schrijver en arts Khaled Hosseini.

Waar speelt de kite runner zich af?

Het verhaal speelt zich in het begin af, in het huis van Amir, waar hij met zijn vrouw woont in de VS. Dit is 2001. Maar daarna komt het leven van Armir als een soort flashback terug in Afghanistan in de hoofdstad Kabul.

Welk genre is de vliegeraar?

“De vliegeraar” is een heel spannende roman, die iedereen zou moeten lezen. Hosseini neemt je aan de hand van zijn hoofdfiguur mee in een dramatische wereld van verraad, een tragische vader-zoonverhouding, oorlog en vrede, cultuurverschillen.

Waar speelt het boek Amir zich af?

Amir woont met zijn Nederlandse moeder in Amsterdam en gaat op zoek naar zijn verdwenen vader, een Afghaanse vluchteling. Amir begint met tegenzin aan de schoolopdracht, maar richt zich in zijn dagboek al snel tot zijn afwezige vader die hij ongelooflijk mist.

Hoeveel paginas De vliegeraar?

Specificaties

ISBN: 9789023443759
Vertaler: Miebeth van Horn
Prijs: 6,99
Aantal pagina’s: 352
Uitgever: De Bezige Bij

Wie schreef de vliegeraar?

Uitstekende roman

De Vliegeraar van Khaled Hosseini vertelt het verhaal van een Afghaanse jongen, Amir, en het leven in zijn vaderland Afghanistan.