Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat doet een grotere druktank?

3 min read

Waar moet ik op letten bij aanschaf compressor?

Waar je op moet letten bij het kopen van een compressor is de effectieve capaciteit van de compressor, het luchtverbruik van je gereedschap of apparatuur, de grootte van het drukvat en de benodigde druk.

Hoeveel liter moet compressor hebben voor Spuitwerken?

Een verfspuit heeft veel lucht nodig en dus ook een zware compressor. We raden aan om hiervoor een compressor van minstens 400 liter per minuut en een ketelinhoud van minstens 24 liter te kiezen.

Hoe kies ik de juiste compressor?

Bij het kiezen van een compressor staan er verschillende factoren rechtstreeks in verband met elkaar waar je rekening mee moet houden:

  1. Verbruik van je machine (liter per minuut)
  2. Vermogen van de motor.
  3. Druk die nodig is om je gereedschap aan te sturen.
  4. Tankinhoud als buffer.

Wat is de beste lucht compressor?

Beste olievrije compressor: Airpress HLO 215/25. Beste compressor 50 liter: Powerplus POWX1750. Beste compressor 100 liter: Airpress HL 425-100V. Beste (draagbare) compressor volgens Test Aankoop: Powerplus POWX1705.

Welke compressor voor thuisgebruik?

Hoe krachtiger, hoe meer luchtgereedschappen de compressor aankan. Bij luchtgereedschap wordt altijd het maximaal aantal bar weergeven. Dus heb je een luchtgereedschap met een maximale druk van 8 bar, kies dan voor een compressor die minimaal 8 bar kan produceren. Ook de tankinhoud is belangrijk.

Welke compressor voor autobanden?

Wil je af en toe een autoband oppompen maar ook een fietsband of een luchtmatras dan is de Powerplus POWX 1705 waarschijnlijk de beste draagbare compressor voor jou. Voor zwaarder werk zoals het regelmatig oppompen van autobanden, zandstralen van hout of verven is de Airpress HL 425/50 waarschijnlijk een betere koop.

Wat is beter compressor met of zonder olie?

Allebei hebben ze hun voor- en nadelen. Olievrije compressoren blazen schonere lucht uit en vergen minder onderhoud, maar ze maken meer lawaai. Bij oliegemeerde compressoren bevat de uitgeblazen lucht minuscule oliedruppeltjes, die bijvoorbeeld met sommige verfsoorten kunnen reageren.

Hoe werkt een olievrije compressor?

In de olievrije compressoren hoeft, zoals de naam het al zegt, geen olie en vergt dus weinig onderhoud. Het enige onderhoud is condens regelmatig aftappen en het luchtfilter schoonmaaken of vervangen.

Welke compressor heb ik nodig om te zandstralen?

Wat voor compressor heb ik nodig? Een krachtige compressor met een tankinhoud van minimaal 100 liter. De tankinhoud dient als luchtopslag welke als buffer fungeert wanneer een straalunit zoals straalcabine of straalketel meer lucht verbruikt dan de compressor afgeeft.

Hoe zandstralen met compressor?

Met een luchtslang kun je de compressor aan het zandstraalapparaat aansluiten. Bij zandstralen wordt de druk meestal ingesteld op een druk tussen 6 en 10 bar en deze waarden zijn flexibel in te stellen. De drukregelaar zorgt ervoor dat de ingestelde druk aan de uitlaatzijde niet wordt overschreden.

Wat heb je nodig om te zandstralen?

Wat is er nodig

Om te kunnen zandstralen is, uiteraard, zand of een ander soort grit, plus een flinke hoeveelheid samengeperste lucht uit een compressor nodig. Verder is een pistool met een beker of aanzuigslang benodigd, zodat het grit gemengd wordt met de samengeperste lucht.