mei 20, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat doen polsgewichten?

2 min read

Gebruik de VirtuFit Enkelgewichten / Polsgewichten bij bijvoorbeeld het hardlopen of pull ups. Door het extra gewicht verbrand je meer calorieën en belast je de spieren zwaarder wat kan leiden tot een hogere vetverbranding en meer spiermassa.

Waar zijn Enkelgewichten goed voor?

Enkelgewichten zijn wel goed om “je lichaam extra uit te dagen bij oefeningen”, zegt Godso. “Als je bewegingen oefent op een hele langzame en bedachtzame manier, dan kan zelfs een klein extra gewicht versterkend werken en resulteren in een groter lichaamsbewustzijn en meer uithoudingsvermogen in de spieren.”

Waarom Polsgewichten?

Lichter door het zwaarder te maken

Het is een beetje tegenstrijdig, maar met polsgewichten en enkelgewichten maak je trainingen zwaarder, waardoor wedstrijden lichter worden. Door polsgewichten bij het hardlopen of het boksen toe te voegen krijg je als het ware nog wat extra training.

Waarom hardlopen met gewichten?

Het gewicht dat je met de spieren in je hele lijf in beweging brengt tijdens het hardlopen met gewichtjes wordt op deze manier namelijk verzwaard. Dus niet alleen je beenspieren moeten meer gewicht verplaatsen, maar je gebruikt natuurlijk je hele lijf om in evenwicht te blijven en een goede loophouding te bewaren.

Wat is een goed Gewichtsvest?

Wanneer je een beginner bent, raad ik je aan om niet meer dan 5 kg om je borst heen te knopen voordat je gaat hardlopen. Ben je wat gewicht gewend, dan kun je de aanschaf van een gewichtsvest met uitwisselbare gewichten overwegen. Die variëren doorgaans van 10 tot 30 kg.

Is een Gewichtsvest goed?

Wanneer je je conditie en uithoudingsvermogen wilt verbeteren, dan is het trainen met een gewichtsvest een goed hulpmiddel. Trainen met een gewichtsvest zorgt ervoor dat je je lichaam harder moet werken om je oefeningen uit te voeren.

Hoeveel kg Gewichtsvest?

Je lichaam moet namelijk nog even wennen aan het vest. Als je lichaam eenmaal gewend is, zou je er voor kunnen kiezen het gewicht wat te verhogen. Voor hardlopen raad ik aan om nooit meer dan 15 kg om je lichaam heen te dragen omdat de schokbelasting op je knieën anders te veel kan worden.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl