mei 20, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat doe je op een rits van een tent?

2 min read

Rits loopt stroef Gebruik dan droge PTFE spray of siliconenspray. Na de behandeling met zo’n spray, zal de rits weer soepel lopen. We raden je wel aan dit af en toe te doen, als je wilt dat je ritsen lang mee gaan. Kijk echter wel uit dat je de spray niet op je tentdoek sprayt.

Wat doe je met een stroeve rits?

Rits repareren met zeep

Als een rits niet goed meer ritsen wil, pak dan een stukje zeep en smeer daarmee even over de rits. Deze is nu weer lekker soepel en zal weer makkelijk heen en weer te ritsen zijn. Een soort smeerolie dus maar dan met zeep.

Wat kost een nieuwe rits in voortent?

Rits vervangen: € 37,50 per meter alles inclusief. Oude rits wordt er uitgehaald, nieuwe rits geplaatst.

Waarmee rits insmeren?

Als uw ijzeren rits in broek of rok niet lekker soepel meer loopt, smeer de rits dan in met kaarsvet. Even de kaars erover ‘raspen’ en daarna glijdt-ie weer gesmeerd en soepel.

Kun je een rits repareren?

Soms komt het erop neer dat u uw huidige rits schuiver uit elkaar buigt en losmaakt, en een nieuwe rits schuiver om de nieuwe rits heen buigt. In andere gevallen zou u een stopper aan het uiteinden van uw rits moeten losmaken en de ritsschuiver eraf schuiven, om een nieuwe erop te kunnen schuiven.

Hoe werkt fix a Zipper?

Je klikt de Fix a Zipper in een paar seconden op de rits en je kunt alweer naar hartenlust ritsen. Zo kan je je favoriete kledingstuk toch nog een tijd dragen zonder naald en draad boven te halen.

Hoe krijg je een rits weer los?

Houd het vastzittende stuk stof vast en trek voorzichtig aan de runner. Probeer de rits in beide richtingen te schuiven om te zien of de stof loskomt. In de meeste gevallen lukt het met constante spanning, kleine bewegingen en een beetje geduld om de tanden van de rits weer los te krijgen.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl