mei 17, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat betekent peloton in het wielrennen?

3 min read

Met de aanduiding peloton wordt in het wielrennen de grote groep wielrenners bedoeld zoals die aan de wedstrijd begonnen is. Door te demarreren kan een renner voorsprong nemen op het peloton.

Wat betekent het peloton?

pe·lo·ton (het; o; meervoud: pelotons) 1kleine afdeling soldaten2afdeling van de ME (1)3groep van bij elkaar rijdende wielrenners, schaatsers enz.

Wat is een Afloper bij wielrennen?

In wielertermen een ‘afloper‘, in de volksmond een lekke band.

Wat is een kopgroep wielrennen?

(de; -en) LO – groep(je) mededingers bij een wedstrijd die op enige afstand van de rest van het deelnemersveld aan de kop gaan.

Waarom heet het wielrennen?

In wielrennen heeft rennen de verouderde betekenis ‘zich snel voortbewegen’. Wielrennen betekent dus eigenlijk ‘je snel voortbewegen op de fiets’. Dat werd later ‘om het hardst rijden op de fiets’. Wielrennen kwam rond het begin van de twintigste eeuw in gebruik.

Waarom een peloton?

De hoofdreden voor het vormen van een peloton is het besparen van energie, doordat de renners elkaar uit de wind houden. Demarreren is hierdoor een zeer energie-intensieve actie die met beleid en op het juiste moment moet worden uitgevoerd.

Hoeveel man in een peloton?

Een peloton in het Nederlandse leger is een onderdeel van een compagnie en bestaat, afhankelijk van de taak, uit 20 tot 50 militairen met de rang van soldaat 2 t/m kapitein met aan het hoofd een officier: doorgaans een kapitein of luitenant.

Wie heeft vandaag de koers gewonnen?

Remco Evenepoel (22) heeft vandaag met Luik-Bastenaken-Luik het eerste Monument uit zijn carrière gewonnen.

Wat is barrage wielrennen?

barrage maken: fenomeen dat betekent dat de afstand tussen peloton en volgauto’s achter de kopgroep te klein is geworden, en de volgauto’s even aan de kant moeten om vervolgens weer hun plaats in de karavaan achter het peloton in te nemen.

Wat is koersen wielrennen?

Koersen – deelnemen aan een wedstrijd; wielrenner zijn; hard rijden.

Hoe wordt een wegwedstrijd voor wielrenners ook genoemd?

De bekendste wielerwedstrijd is de Tour de France. Net als de Giro en de Vuelta is dit een meerdaagse wedstrijd die drie weken duurt. Deelnemen aan zo’n langdurige wedstrijd vraagt veel training en duurvermogen van een renner.

Welke drie soorten wedstrijden zijn er bij wegwielrennen?

Er zijn in het wielrennen drie soorten ploegen. Je hebt de World Tour, de Pro Continental Tour en de Continental Tour.

Wat is een wielerwedstrijd?

de wielerwedstrijd zelfst. naamw. (m.) Verbuigingen: wielerwedstrijdenVerbuigingen: wielerwedstrijdje snelheidswedstrijd op een racefiets Voorbeelden: `De Tour de France is een bekende wielerwedstrijd.

Welke wielerwedstrijden zijn er?

 • Strade Bianche.
 • Gent – Wevelgem.
 • Ronde van Vlaanderen.
 • Amstel Gold Race.
 • Parijs-Roubaix.
 • Waalse Pijl.
 • Luik-Bastenaken-Luik.
 • Giro Donne.
 • Wat is wielrennen voor sport?

  De wielersport is een verzamelnaam voor alle sporten waarbij gebruik wordt gemaakt van een fiets. Voor de fietssporten waarbij het op snelheid aankomt – en dat zijn de meeste – wordt ook de term wielrennen gebruikt. Er zijn verschillende takken binnen de wielersport.

  Is er vandaag een wielerwedstrijd?

  Op dit moment. Er zijn op dit moment geen wielerwedstrijden bezig in België.

  Welke koersen zijn er?

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl