Nederlands | English | Deutsch

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat betekenen deze randnummers?

5 min read

Gevraagd door: Amanda Warren

What do rim size numbers mean? This number represents the distance between the two bead seat areas where the tire is sealed onto the wheel. The wheel size also includes its width and offset.

Hoe lees je randnummers?

Citaat uit de video: Het tweede getal is de diameter van een denkbeeldige cirkel in inches of millimeters die door het midden van elk van de noppen loopt of in dit geval 170 millimeter op een 4 6 of een 8 lug wiel.

Wat betekent een velg 17×8?

Wielmaten worden gedefinieerd met de berekening: (diameter x breedte), zodat een wiel met een diameter van 17″ 17×7″, 17×7.5″ of 17×8″ kan zijn. De breedtes schalen meestal mee met de diameter, zodat je bijna nooit een 17×5″ of een 17×10″ wiel ziet, maar een 14×5″ of 19×10″ wiel zijn standaardmaten.

Wat betekent ET35 op wielen?

offset
ET35 is de offset – de afstand van het naafmontagevlak tot de symmetrieas van het wiel, uitgedrukt in millimeter.

Wat betekent et50 op een velg?

Offset wordt op een wiel gestempeld als ET-waarde, wat verwijst naar de Duitse uitdrukking “Einpress Tiefe”. ET geeft de afstand aan tussen het montagevlak en het geometrische middelpunt van het wiel (de symmetrieas), meestal uitgedrukt in millimeters. Als de ET-waarde afneemt, steken de lichtmetalen wielen verder uit.

Hoe meet je een 5 lug boutpatroon?

Meet van het midden van een boutgat — naar het midden van het boutgat er recht tegenover. Meet een wiel met vijf bouten vanaf de buitenste rand van één lug-gat tot het middelpunt van het lug-gat er recht tegenover.

Hoe weet je welke offset je velgen hebben?

Citaat uit de video: Om de offset te meten gebruiken we een liniaal. Die leg je tegen de velg en we meten hem in millimeters.

Wat betekent 7j op wielen?

De wielbreedte wordt meestal aangegeven naast de flensvormmarkering – bijvoorbeeld: 7j, 7,5j, 8,0j. De breedte van het wiel is in feite het gebied dat op de foto hierboven is aangegeven en wordt gemeten in inches. Met andere woorden, hoe groter het getal, hoe “dikker” uw wielen zijn.

Hoe breed kan ik een band monteren op een 8 inch velg?

Equivalentietabel

Rimbreedte Minimale bandbreedte Maximale bandbreedte
7,0 Inches 195 mm 225 mm
7,5 Inches 205 mm 235 mm
8,0 Inches 215 mm 245 mm
8,5 Inches 225 mm 255 mm

.

Wat betekent ET45 op wielen?

ET wielnummers kunnen positief of negatief zijn om de waarden van wielen met positieve offsets of negatieve offsets weer te geven. Een ET45 wiel heeft bijvoorbeeld een positieve offset van 45 mm, wat betekent dat het montagevlak 45 mm voor de hartlijn ligt.

Wat betekent J in velgmaat?

Binnenbreedte van het wiel in inches (6 ½ x 25,4mm= 152,4mm). J. Geeft de vorm van het wiel aan op de plaats waar de hiel van de band op het wiel zit. x. Geeft aan dat de constructie van het wiel uit één stuk bestaat.

Wat betekent 18x8J?

J: dit is de breedte van het wiel van binnen naar buiten in inches. dus een 18x8J is natuurlijk 18 inches in diameter en 8 inches van binnen naar buiten.

Wat betekent ET38?

Wat betekenen wiel offset nummers? Offset wordt uitgedrukt in een ET-nummer (ET38 bijvoorbeeld) en ET is een verkorte versie van het Duitse woord “Einpresstiefe”, dat “insteekdiepte” betekent. Het getal is de afstand in millimeter tussen de hartlijn en het montagevlak.

Wat is het meest voorkomende 5 lug boutpatroon?

Het meest voorkomende 5-boutenpatroon is 5 op 4-1/2. Er zijn echter ook 5 op 4-3/4, 5 op 5 en 5 op 5-1/2 boutenpatronen. Het is belangrijk om het boutpatroon te kennen voordat u nieuwe wielen koopt om een goede pasvorm te garanderen.

Wat zijn de verschillende 5 lug patronen?

5-lug patronen bestaan uit de volgende: 5×98, 5×100, 5×108, 5×110, 5×112, 5×114.3, 5×115, 5×120, 5×120.7, 5×127, 5×130, 5×135, 5×139.7, 5×150, 5×155, 5×165.1 en 5×205. 6-stekkerboutpatronen worden vervaardigd voor middelgrote SUV’s, grote SUV’s en vrachtwagens.

Hoe weet je welk noppenpatroon je wielen hebben?

Hoe de wielspecificaties te begrijpen

Hoe lees je de velgmaat van een band?

Velgdiameter
Het volgende getal is de diametercode, in inches, van de velg waarop de band kan worden gemonteerd. Een band met de aanduiding P225/70R16 91S past bijvoorbeeld op een velg met een diameter van 16 inch.

Wat betekenen de 3 nummers op de bandenmaat?

B: BANDBREEDTE Het getal van drie cijfers na de letter is de breedte van de band (van links naar rechts, met de band op de kop gezien) in millimeters. Dit kan ook de sectiebreedte worden genoemd. C: ASPECT RATIO De voorste schuine streep scheidt het nummer van de bandbreedte van de twee cijfers van de hoogte-breedteverhouding.

Wat betekent ET45 op wielen?

ET wielnummers kunnen positief of negatief zijn om de waarden van wielen met positieve offsets of negatieve offsets weer te geven. Een ET45 wiel heeft bijvoorbeeld een positieve offset van 45 mm, wat betekent dat het montagevlak 45 mm voor de hartlijn ligt.

Waar staat het onderdeelnummer op een velg?

Het serienummer van uw wielen vindt u aan de binnenkant van de velg (onder het velglint). Het serienummer is een getal van zeven cijfers dat meestal begint met een “1” of “2”. Leuk weetje, meestal zijn de eerste 2 cijfers het jaar waarin het wiel is gemaakt.

Vertellen de velgen je het boutpatroon?

Citaat uit de video: Bout patronen zijn de hoeveelheid nokken die je hebt in de diameter van de cirkel. waar ze op gemonteerd zijn om je boutpatroon te krijgen.

Waar worden de velgen gestempeld?

Wielmarkeringen zijn te vinden op de achterkant van de naaf of de spaken. Soms staan ze ook op de binnenrand van de velg.