mei 20, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wanneer moet ik mijn hockeystick vervangen?

3 min read

Gemiddeld gaat een hockeystick tussen de 1 en 2 jaar mee. Let op: een houten (kinder-) stick verslijt sneller door het schuren over kunstgras. Het moge duidelijk zijn dat als er scheuren ontstaan of stukken afbreken de hockeystick toe is aan vervanging!

Hoe lang moet een hockeystick zijn kind?

Maattabel Hockeysticks

Lengte kind Stick lengte in inches gemiddelde lengte
142-147 33″ 11jr
147-154 34″ 12jr
154-162 35″ 13jr
162+ 36,5″ 14jr

Wat te doen met oude hockeystick?

De sticks die zij inzamelen, gaan naar Foundation Hockeydreams in Afrika. De heren hopen zo hier in Nederland de mensen te ontlasten van hun oude sticks en ze daar een nieuw leven te kunnen geven.

Welke hockeystick voor beginners?

Als beginnend hockeyer kun je het beste kiezen voor een stick met een minimale kromming of een stick met een hoge Curve Location (hierover later meer). Dit soort hockeysticks hebben in het begin een betere controle over de bal met stoppen/slaan. Hierdoor kan de beginnende hockeyer beter een techniek ontwikkelen.

Welk Carbonpercentage hockeystick?

10% – 30% Carbon; D Jeugd – C Jeugd (en beginnende hockeyer). Deze sticks stimuleren de ontwikkeling van je technische vaardigheden en door het relatief lage percentage carbon heb je meer controle over de bal. 30% – 70% Carbon; Allround hockeyer. Een stick met dit carbonpercentage is voor vrijwel iedereen geschikt.

Welke Stickmaat?

Een stick is ongeveer 91 cm. Er zijn drie classificaties (1 inch = 2,54 cm): Jeugdsticks van 27 tot 35 inch (69 – 89 cm). Volwassen sticks van 36 tot 38 inch (91 – 97 cm).

Hoe meet je de lengte van een hockeystick?

De maat van een hockeystick bepaal je door de afstand tussen het heupbot en de vloer te meten. Zet je voeten een klein stukje uit elkaar en meet de afstand vanaf de bovenkant van het heupbot tot de vloer. Vervolgens lees je in de maattabel af welke maat hockeystick je nodig hebt.

Waarom carbon in hockeystick?

Carbon zorgt ervoor dat de sticks harder worden en dat je meer kracht kunt meegeven aan de bal bij het schieten. Meer ervaren spelers kiezen ook vaak voor een stick met een relatief hoog carbon gehalte (70% of hoger). Voor beginners is een stick aan te raden met een minder hoog carbon gehalte (30% of minder).

Hoe meer carbon in hockeystick?

Hoe hoger het percentage carbon, hoe stijver de stick. Voordelen: Hard slaan, harder pushen en flatsen en meer power. Nadeel: Minder bal gevoel met aannemen en dribbelen en de bal springt sneller van je stick af.

Wat is het verschil tussen Zaalhockeystick en Veldhockeystick?

Allereerst is een zaalhockeystick lichter dan een veldhockeystick. Hierdoor zijn zaalhockeysticks ideaal om snelle bewegingen te maken. Het hockeyspel in de zaal is vrij technisch, waardoor een lichte zaalhockeystick erg prettig speelt. Daarnaast zijn zaalhockeysticks een stuk platter dan veldhockeysticks.

Waarom handschoen met hockey?

Waarom een zaalhockey handschoen dragen? Bij zaalhockey mag de bal alleen over de grond gespeeld worden, daarom zit je veel met je stick laag bij de grond. Om te voorkomen dat je geblesseerd raakt aan je hand draag je een zaalhockey hockeyhandschoen.

Waarom Zaalhockeyhandschoen?

Handschoen

Bij zaalhockey “zit” je veel lager dan op het veld. Je bent veel met je hand dicht bij de vloer en een handschoen beschermt je hand tegen de bal. Grote verschil met een handschoen voor op het veld is dat een zaalhockey handschoen “dichte” vingers, incl. de duim, heeft. Je hand is volledig beschermd.

Welke Zaalstick?

Het verschil tussen veld- en zaalsticks is groot. Een zaalstick is niet geschikt voor het veld, een veldstick is ook niet geschikt voor in de zaal. Een zaalstick is lichter en smaller, waardoor deze stick zeer geschikt is om mee te pushen. Een veel gebruikte techniek in de zaal.

Wat is de beste hockeystick?

Beste carbon hockeystick: Osaka Pro Tour Bronze Low Bow

Er zijn 3 verschillende series binnen de Pro Tour-lijn. De Bronze-serie is gemaakt voor de gevorderde spelers. Deze stick is gemaakt van 100 procent carbon, dus hij biedt veel kracht maar zorgt ook voor een uitstekende controle over de stick.

Welke Adidas hockeystick?

Welke sticklengte moet ik kiezen?

Lengte tot heup Sticklengte
60 – 63 cm 25 inch
63 – 66 cm 26 inch
66 – 68 cm 27 inch
68 – 71 cm 28 inch
Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl