Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Waarvoor dienen de inkepingen op Shimano Altus 2x kettingbladen?

3 min read

Gevraagd door: Veronica Arguello

Hoeveel tanden kan Altus aan?

Totale capaciteit: 43 tanden.

Is de Shimano Altus goed?

Shimano Altus en Acera zijn zeker beter dan Tourney. Ze zijn lichter en werken soepeler. Ze zijn niet zo geavanceerd als Alivio, maar voor de meeste e-bike rijders voldoen ze. Grootste probleem is dat ze niet soepel werken onder zware belasting.

Welk niveau heeft de Shimano Altus?

Shimano Altus is een MTB-groepset die net boven Tourney staat in de hiërarchie van MTB-onderdelen. Ook al wordt Altus bestempeld als basiscomponent, dit is het begin van prestatiegerichte versnellingen en andere onderdelen die lichter en beter van ontwerp zijn.

Heeft de Shimano Altus een koppeling?

De Altus achterderailleur maakt geen gebruik van Shimano’s Shadow Plus koppelingstechnologie voor kettingstabiliteit, maar wel van het Shadow ontwerp, dat verwijst naar een lager profiel om de kans op schade door obstakels op het parcours te verminderen.

Is de Shimano Altus goed voor trails?

De Altus M2000 serie biedt vele kenmerken die hem een uitstekende optie maken voor een fiets die af en toe een trailrit maakt, waaronder een side swing derailleur die een grotere achterbandspeling mogelijk maakt dan de top swing voorderailleur van de Tourney.

Welke Shimano versnelling is het beste?

Shimano 105 wordt beschouwd als de eerste prestatiegroep van Shimano, en voor veel mensen is het de beste optie voor het combineren van prestaties, waarde en levensduur. Ultegra is de volgende en lijkt qua prestaties sterk op Dura-Ace, hoewel Dura-Ace lichter is.

Wat is hoger Altus of Alivio?

Altus is de één na laatste groep, net boven Tourney, terwijl Alivio twee plaatsen boven Altus zit, onder Shimano’s beroemde middenklasse groep, Deore. Zowel de Alivio als de Altus groep bieden 9 versnellingen en lijken in hun laatste versies sterk op elkaar, maar er zijn subtiele verschillen.

Is 10 versnellingen genoeg voor een mountainbike?

Zijn fietsen met 10 versnellingen goed? Ja, fietsen met 10 versnellingen zijn goed, gewoon omdat ze veel bereik hebben. Als je een berg beklimt, zijn ze niet de beste. Maar als je gewoon een heuvel beklimt, ben je helemaal klaar met een fiets met 10 versnellingen.

Zijn Altus en Acera hetzelfde?

Shimano Altus en Acera
Vanwege de vermenging van de onderdelen en technologie met de Shimano-familie worden Altus en zijn grote broer Acera vaak in één adem genoemd, namelijk als Acera Altus. De Acera Altus wordt alleen geleverd in een 3x systeem – met andere woorden, met een triple of 3-rings kettingblad aan het crankstel.

Hoeveel versnellingen heeft de Shimano Altus?

ALTUS is een 7/8-speed MTB-stijl onderdelengroep voor stads- en jeugdfietsen.

Hoe stel je de Shimano Altus achterderailleur af?


Citaat uit de video: De derailleur in het kleine tandwiel. Als we dat gedaan hebben, draaien we de stelschroef helemaal naar binnen zodat we ruimte hebben om hem af te stellen. Na het afstellen van de kabelpositie aan het anker.

Hoe goed zijn Shimano Altus shifters?

Over het geheel genomen zijn we enorm onder de indruk van de kwaliteit, prijs, reviews en functies van de Shimano Altus SL-M315 8 Speed Rapidfire Shifters. We zouden zeggen dat zolang het binnen je budget past en voldoet aan je verwachtingen qua functies/specificaties… het een zeer sterke mededinger is. Daarom hebben we hem een 8,7/10 gegeven.

Hoeveel versnellingen heeft de Shimano Altus?

ALTUS is een 7/8-speed MTB-stijl onderdelengroep voor stads- en jeugdfietsen.

Wat zijn de niveaus van Shimano versnellingen?

Shimano Groupsets: verschillende niveaus verklaard

 • Claris R2000: 8-speed.
 • Sora R3000: 9-speed.
 • Tiagra 4700: 10-speed.
 • 105 R7000: 11-speed.
 • 105 DI2 R7150: alleen 12-snelheid elektronisch.
 • Ultegra Di2 R8100: 12-speed elektronisch alleen.
 • <

  <

  <

  <

 • dura-ace Di2 R9200: alleen 12-snelheid elektronisch.


Is Shimano Alivio goed?

Alivio is nog een kleine stap omhoog in de versnellingshiërarchie, het is nog steeds een 9-speed aandrijving, maar deze biedt lichtere onderdelen en naar verluidt beter schakelen dan Acera en Altus. Shimano rekent erop dat deze kleine eenheid geschikt is voor recreatieve mountainbikes van goede kwaliteit. We zagen hem onlangs op een nieuwe 2020 Trek Calibre, die 750 pond kost.

Wat is hoger Altus of Alivio?

Altus is de één na laatste groep, net boven Tourney, terwijl Alivio twee plaatsen boven Altus zit, onder Shimano’s beroemde middenklasse groep, Deore. Zowel de Alivio als de Altus groep bieden 9 versnellingen en lijken in hun laatste versies sterk op elkaar, maar er zijn subtiele verschillen.

Hoeveel tanden kan Alivio aan?

Hij kan werken met een 36-tands achtertandwiel en een 11-tands kleinste ring.