Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Waarom zijn Eames lounge stoelen zo duur?

2 min read

Hoe kun je zien of een Eames Lounge Chair echt is?

Heb je een nieuwe Eames stoel zonder een Vitra of Herman Miller merk, dan is hij helaas nep. Een echte Eames stoel herken je aan het merkteken van Vitra of Herman Miller.

Wat is de beste Eames Lounge Chair replica?

Als je de Eames Lounge Chair (XL) altijd al gewaardeerd hebt op zijn schoonheid van het en niet zozeer om de historische waarde, dan is de Cavel Design Lounge Chair XL het overwegen zeker waard!

Wat is de duurste stoel ter wereld?

Duurste design stoel

De duurste in de lijst is de Lockheed Lounge stoel van Marc Newson. Deze design stoel zou op een veiling maar liefst 1,6 miljoen dollar hebben opgebracht.

Hoe herken je een echte Wassily stoel?

Zowel de horizontale als de schuine buisuiteinden van het origineel zijn uitgelijnd met de verticale buizen. Controleer of de eindkappen zijn gelast en gesmoord. De zwarte schroeven zijn aan de buis vast gelast, gepolijst en verchroomd. De originele versie heeft de handtekening van Marcel Breuer op het frame.

Hoe herken je een echte Artifort?

Artifort kenmerkt zich door comfortabele en uitgesproken meubels die mogelijk zijn in heel veel kleuren. Artifort heeft kenmerkende designs aan stoelen en banken, maar het merk is breder dan dat en heeft ook nog een prachtig aanbod in andere producten.

Wat zijn design stoelen?

Design wordt in de Nederlandse taal vaak gebruikt als verzamelnaam voor ‘moderne meubelen’. Feitelijk betekent design niks anders dan ‘ontwerp’. In principe is alles een keer ontworpen.

Hoe herken je Pastoe?

Je kunt deze stoelen herkennen aan de massief houten zit met een gefineerde laag. Veel spijlenstoelen zijn in die tijd gemaakt van multiplex. Yngve Ekström ontwierp deze stoel in 1956.

Wat is Pastoe stijl?

1955. In de collectie komt het accent steeds meer te liggen op opbergmeubelen. Daarbij gaat alle aandacht uit naar het ontwikkelen van flexibele kastsystemen die de consument zelf kan samenstellen. Dit vernieuwende concept vindt in 1955 een radicale uitwerking in Meubelen-naar-maat-serie.