mei 24, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Waarom wil mijn bootmotor niet naar beneden trimmen?

2 min read

Wat doet een Hydrofoil?

Hydrofoils zijn niets anders dan vleugels onder water. Een schip dat gebruik maakt van hydrofoils vliegt als het ware door het water. Door de voorwaartse snelheid ontstaat er opwaartse kracht waardoor de boot stijgt en uiteindelijk geheel uit het water komt.

Hoe Mercury motor kantelen?

Eenvoudig kantelen

Als de motor omlaaggekanteld wordt, wordt hij door de kantelvergrendeling in de door u geselecteerde hoek gehouden. De 9,9 pk Mercury Bigfoot heeft een elektrische starter, een compact ingebouwd elektrisch kantelsysteem en een robuuste spiegelsteun voor optimale sterkte, snelheid en duurzaamheid.

Hoe buitenboordmotor trimmen?

Je trimt de motor helemaal het water uit zodat de motor nog net de trimnokken raakt, net voor de beaching-stand (als de motor sneller omhoog beweegt tot ze niet verder omhoog kan). Vanuit de hoogste trimstand beweeg je de knop naar beneden en telt ondertussen, 1, 2, 3, 4, 5, of zo lang als het hele trimtraject duurt.

Wat is een Powertrim?

Met een tilt en trim elektromotor (ook wel een powertrim genoemd) trim of tilt je de buitenboordmotor van de boot.

Waarom hydrofoil buitenboordmotor?

Door gebruik te maken van deze hydrofoil buitenboordmotor bespaart u veel brandstof doordat het schroefwater naar achteren wordt gebundeld en niet omhoog komt. Ook zorgen de draagvleugels voor een snellere start en planeert u al bij lagere snelheden.

Heeft hydrofoil zin?

Een hydrofoil op je buitenboordmotor monteren, heeft verschillende voordelen. Het brengt de boot sneller in plané, waardoor de boot, vooral bij het watersporten, makkelijker snel vaart. Daarnaast verbetert het de stabiliteit en zorgt het voor lagere brandstofkosten.

Wat is de beste hydrofoil?

Stingray Hydrofoils

Een van de meest verkochte hydrofoils zijn de hydrofoils van Stingray en dat is niet zo raar. Een stingray Hydrofoil monteer je zonder boren. Met twee inbussen wordt de hydrofoil gemonteerd.

Hoe kan ik mijn buitenboordmotor sneller laten varen?

Als je de buitenboordmotor sneller wilt laten gaan, kom je al snel uit op de aanschaf van een nieuwe carburateur. Deze zijn beslist niet goedkoop, zeker niet wanneer je dit opweegt tegen hoe weinig je daadwerkelijk wint.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl