Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Waarom is Serena gestopt met de Rogers Cup?

3 min read

“Na zorgvuldige afwegingen en op advies van mijn artsen en medische team, heb ik besloten me terug te trekken uit de US Open om mijn lichaam volledig te laten genezen van een gescheurde hamstring”, meldt de 39-jarige tennisster op sociale media.

Waar woont Serena Williams?

Serena Williams

Woonplaats Palm Beach Gardens, Verenigde Staten
Lengte 1,75 m
Gewicht 70,5 kg
Profdebuut 1995
Portaal Sport

Wie is succesvoller Serena of Venus?

Serena Williams

In haar carrière haalde ze tot nu toe 71 toernooi overwinningen wat haar 81,8 miljoen dollar opleverde. Van de 28 onderlinge duels met zus Venus wist ze er 17 te winnen. De jongste Williams veroverde in haar carrière maar liefst 23 Grandslamtitels.

Van wie heeft Serena Williams verloren?

De 39-jarige Amerikaanse bleek in de vierde ronde op Roland Garros niet opgewassen tegen de 18 jaar jongere Elena Rybakina uit Kazachstan.

Wat is het vermogen van Serena Williams?

Salaris & vermogen

Én je weet wat ze zeggen; aan elke succesvolle carrière hangt een mooi salaris. Op dit moment heeft Serena een vermogen van circa 225 miljoen euro.

Wie is ouder Venus of Serena?

Venus Ebony Starr Williams (Lynwood, 17 juni 1980) is een professioneel tennisspeelster uit de Verenigde Staten. Zij is de oudere zus van Serena Williams.

Wat doen de zussen van Serena en Venus Williams?

Price was één van de vijf Williamszussen die in Compton opgroeiden. Ze was een verpleegster die als business manager werkte voor de mediagids van de WTA Tour. Daarnaast had ze haar eigen schoonheidssalon in Los Angeles en assisteerde ze zusjes Serena en Venus in het tenniscircuit.

Hoeveel titels heeft Serena Williams?

Als de Amerikaanse de US Open-finale tegen Naomi Osaka wint, verovert ze haar 24e Grand Slam-titel en komt ze op gelijke hoogte met de Australische tennisicoon. De teller van de 36-jarige Williams staat nu nog op 23. Zes keer was ze beste op het hardcourt in New York: in 1999, 2002, 2008, 2012, .

Wie heeft de meeste grand slams gewonnen bij de dames?

De hoogste vrouw in de lijst draagt de naam van de Duitse Steffi Graf. Ze won in totaal 22 grand slams in de singles en won als eerste – mannelijke of vrouwelijke – tennisser de Golden Slam( vier grand slams plus de Olympische gouden medaille).

Welke tennisser heeft de meeste grand slams gewonnen?

Van de Grand Slam winnaars is Rafael Nadal sinds de man met de meeste Grand Slam toernooi titels ooit. De 35-jarige Spanjaard wist maar liefst 21 Major singles titels te bemachtigen wat hem met één titel verschil boven Roger Federer en Novak Djokovic plaatst.

Wie won 4 Grand Slams in 1 jaar?

In het enkelspel is het tot dusver slechts vijf spelers/speelsters gelukt om de hele grand slam in één kalenderjaar te winnen. Alleen Rod Laver slaagde daar tweemaal in.