Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Waarom heet het de 10 voet lijn in volleybal?

4 min read

Wat is een voetfout bij volleybal?

Geen bal in de buurt. Analoog aan netsituaties. Als je met je voet(en) onder het net door in de speelruimte van de tegenstander komt (je voet(en) blij(ft)(ven) boven het speelveld “zweven”) en je hindert verder niemand. X Geen hinderen Geen speelveld geraakt.

Hoe speel je voetvolley?

Spelregels

1. De spelers spelen vanuit hun eigen vak, voetvolley tegen de speler aan de overzijde.
  2. Er wordt om-en-om geserveerd vanaf de achterste lijn (vanaf de grond opwippen)
  3. De bal mag 1x stuiteren in het eigen vak.
  4. Als de bal buiten het vak stuitert (ook in het middenvak) is het een punt.

Hoe vaak overspelen volleybal?

Het aanraken van de bal door een blok telt niet mee als aanraking door het team. Hierna mag je binnen je team dus nog maximaal driemaal overspelen. Je mag de service van je tegenstander niet blokkeren.

Hoe vaak mag je je voet gebruiken bij volleybal?

Nu hoeft dat niet meer: je mag met één voet in het veld serveren. Ook bij een sprongservice mag de afzetvoet dus in het veld worden gezet.

Hoe lang inspelen volleybal?

– Beide ploegen hebben minimaal 15 minuten inspeeltijd. – Beide ploegen krijgen ± 10 minuten inslaan aan het net. – Het serveren vanaf de achterlijn valt onder de inspeeltijd.

Wat betekent een gele kaart bij volleybal?

De eerste keer spelophouden, veroorzaakt door welk lid van dat team dan ook, in de wedstrijd leidt tot een “waarschuwing voor spelophouden”, aangeduid met een gele kaart aan de pols.

Hoe groot is een voetvolley veld?

Hieronder de spelregels waarmee wij spelen: Het speelveld, met de ondergrond zand, is 8 meter breed en 16 meter lang. In het midden van het speelveld hangt een net op 2.20 meter hoogte.

Wat zijn de spelregels van volleybal?

Volleybal wordt gespeeld door twee teams. Het speelveld is door een net in twee delen verdeeld. Aan weerskanten van het net staat een team van zes spelers. Het doel van het spel is de bal in het veld van de tegenpartij op de grond te krijgen en te voorkomen dat dit in het eigen veld gebeurt.

Wat doet een libero bij volleybal?

De libero is de speler in het ‘andere shirt’ in een volleybalteam. De functie van een libero is uitsluitend passen en verdedigen. De liberospeler mag ook alleen in de achterste 3 posities van het volleybalveld staan. Je zult een libero dus nooit zien aanvallen of serveren.

Wat is een dubbel fout?

twee fout geslagen services achter elkaar, waarna het punt naar de tegenstander gaat; dubbele fout.

Welke posities zijn er bij volleybal?

Volleybal posities voor spelers (benamingen)

• Spelverdeler. Zoals de naam al zegt: deze speler verdeelt het spel. …
  • Passer/loper. De passer/loper, ook wel buitenaanvaller of hoekspeler genoemd heeft als voornaamste taak om te passen en te aanvallen. …
  • Middenaanvaller. …
  • Libero. …
  • Diagonaal.

Hoe hoog staat een net gespannen bij volleybal?

Volleybal is een balsport waarbij het speelveld is verdeeld in twee gelijke helften gescheiden door een net. Het net is tussen twee palen gespannen en bevindt zich op een bepaalde hoogte boven de grond. Deze hoogte is 2,43 m voor heren en 2,24 m voor dames.

Hoeveel punten heb je nodig om een set te winnen?

Een set wordt gewonnen door de speler die het eerst 6 games wint, met een verschil van twee games. Als de stand in een set 6-5 is en de speler die op 6 staat de volgende game wint, dan wordt het 7-5 en is de set afgelopen.

Hoe lang duurt een set bij volleybal?

Een set gaat tot de 21. Wel moet de set met twee punten verschil geëindigd worden. Dat kan dus betekenen dat een set klaar is bij 21-2, maar dat kan ook pas bij 35-33. Bij een 1-1 stand wordt er een beslissende derde set tot de 15 gespeeld.

Hoeveel sets bekerwedstrijd volleybal?

Standaard speel je bij volleybal vier sets die ieder tot de 25 punten gaan. Je moet een set altijd eindigen met 2 punten verschil. Dus als het 25-24 staat, wordt er doorgespeeld tot er twee punten verschil zijn bereikt.