Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Waarom hebben we voorremmen nodig?

4 min read

Gevraagd door: Ary Haase

Voorremmen behandelen de meeste remkracht en bouwen de meeste wrijvingswarmte op. De achterremmen nemen minder remkracht op, maar zorgen voor stabiliteit om doordraaien en omslaan te voorkomen.

Waarom zijn voorremmen belangrijker?

De voorste remblokken doen het meeste werk, waardoor ze sneller slijten en vaker moeten worden vervangen. Wanneer u op de rem trapt, trekt uw auto zich naar voren en landt hij recht op de voorwielen. Hier komt de meeste remkracht van uw auto vandaan.

Zijn voorremmen nodig?

Dit is belangrijk om te weten als u zelf uw remmen gaat vervangen en de juiste onderdelen moet kopen. Zijn voor- of achterremmen belangrijker? De voorste remmen zijn belangrijker en u moet meer aandacht besteden aan uw voorste remblokken en rotoren, maar zeker niet aan uw achterste remmen.

Wanneer moet de voorrem worden gebruikt?

De achterrem is prima voor situaties waarin de tractie slecht is, of voor als je voorband het begeeft, maar voor het stoppen op droog wegdek biedt alleen de voorrem de maximale stopkracht, zowel in theorie als in de praktijk. Als je de tijd neemt om de voorrem correct te leren gebruiken, ben je een veiliger fietser.

Waarom hebben voorremmen meer remkracht?

Met een voorrem komt je remkracht van de wrijving tussen het voorwiel en de grond. Dit punt bevindt zich vóór uw massamiddelpunt, wat betekent dat wanneer u remt, het gewicht van u en uw fiets als een hefboom werkt, waardoor de band in het wegdek wordt gedrukt, waardoor de wrijving toeneemt.

Wat slijt meer voor- of achterremmen?

Uw voorste remblokken zullen ook sneller slijten dan uw achterste remblokken. De voorkant van uw auto brengt veel meer gewicht over bij het remmen, waardoor er meer slijtage optreedt. Warmte en wrijving dragen na verloop van tijd ook bij aan de slijtage van de remblokken. Op welke as uw remmen zitten, is ook van invloed op de slijtage van uw remblokken.

Moet ik alle 4 de remmen tegelijk vervangen?

Wat je ziet is een remblok dat het einde heeft bereikt. Maar als u remblokken vervangt, moet u ze dan alle vier tegelijk doen? Ten eerste moet u absoluut beide remblokken voor en achter tegelijk vervangen. Tenzij er echt iets mis is, zou de ene remblok ongeveer even snel moeten verslijten als de andere.

Is de voorrem voldoende?

Ervaren fietsers beginnen geavanceerde remtechnieken te ontwikkelen, vooral voor snelle fietsers. De voorrem is uiteindelijk de meest effectieve remkracht, terwijl de achterrem ideaal is om snelheid, ruw terrein en slechte tractie te reguleren.

Welke rem gebruik je eerst?

#Oefen de kunst van het stoppen
Maak er een gewoonte van eerst de achterremmen te gebruiken en dan binnen een fractie van een seconde ook de voorremmen.

Werken de voor- en achterremmen samen?

De voorremmen spelen een grotere rol bij het tot stilstand brengen van de auto dan de achterremmen, omdat bij het remmen het gewicht van de auto naar voren op de voorwielen wordt geworpen. Veel auto’s hebben daarom schijfremmen, die doorgaans efficiënter zijn, aan de voorkant en trommelremmen aan de achterkant.

Hoe lang moeten voorremmen meegaan?

Van remblokken en -schoenen wordt over het algemeen aangenomen dat ze goed zijn tussen 30.000-35.000 mijl bij stadsgebruik. In minder veeleisende situaties, zoals rijden op de snelweg in licht verkeer, kunnen de remmen 80.000 mijl of meer meegaan.

Werken alle 4 de remmen tegelijk?

Zolang u beide schijfremblokken voor laat vervangen en de rotoren ook laat draaien of vervangen, moet het goed zijn om kort daarna de achterremmen te vervangen. Hoewel het door Ford wordt aanbevolen om voor de veiligheid alle vier de wielremmen tegelijk te vervangen, zou uw idee in orde moeten zijn.

Is het OK om alleen de remblokken te vervangen?

Ja, maar dat hangt af van de staat van uw remschijven. Als ze niet beschadigd zijn of dunner dan de schijfdikte, kunt u zeker alleen de versleten remblokken vervangen. Wat is de schijfdikte? Het is de minimale dikte voor rotoren, zoals gespecificeerd door de rotor- of voertuigfabrikant.

Kun je fietsen met alleen achterremmen?

Ja, technisch gezien wel. De meeste soorten fietsen moeten ten minste twee efficiënte remsystemen hebben, waarmee het voorwiel (of de voorwielen) onafhankelijk van het achterwiel (of de achterwielen) kan worden afgeremd. De kans dat u een bekeuring, boete of andere straf krijgt is miniem.

Kun je achterste rotors op de voorkant zetten?

Nee, ze zijn niet universeel. Remblokken en rotors zijn er in verschillende ontwerpen en vormen. Bovendien zijn de rotor- en remblokmaterialen verschillend omdat elke auto een uniek prestatieniveau heeft en een bepaald frictiemateriaal vereist voor betere prestaties.

Werken alle 4 de remmen tegelijk?

Zolang u beide schijfremblokken voor laat vervangen en de rotoren ook laat draaien of vervangen, moet het goed zijn om kort daarna de achterremmen te vervangen. Hoewel het door Ford wordt aanbevolen om voor de veiligheid alle vier de wielremmen tegelijk te vervangen, zou uw idee in orde moeten zijn.

Welke remmen slijten het eerst?

Meestal zijn het de voorste die sneller slijten, legt NAPA uit. Dat komt omdat bij het remmen het gewicht van de auto naar voren wordt verplaatst, waardoor de voorste rotors sterker moeten zijn, legt NAPA uit. Maar er is een reden waarom de achterste remblokken sneller kunnen slijten dan verwacht: tractiecontrole en elektronische stabiliteitscontrole.

Mag ik alleen de remblokken vervangen?

Ja, maar dat hangt af van de staat van uw remschijven. Als ze niet beschadigd of uitgedund zijn, kunt u zeker alleen de versleten remblokken vervangen.