mei 20, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Waarom dragen skiërs een skibril?

4 min read

Bescherm uw ogen tegen opspattende sneeuw En zelfs als u zelf nauwelijks enthousiast aan het skiën of snowboarden bent tijdens uw vakantie en dus minder te maken heeft met opspattende sneeuw, is het erg belangrijk om een skibril te dragen.

Waarom skibril dragen?

Als wintersporter moet je een skibril hebben die 100% van de UV-straling blokkeert. Doet de bril dat niet, dan kan dat nare gevolgen hebben. Een opeenstapeling van UV-straling kan leiden tot maculadegeneratie en staar, twee oogziektes die het meest voorkomen in Nederland.

Kan een skibril over een gewone bril?

OTG skibrillen worden speciaal geproduceerd om over je reguliere bril heen te dragen. De afkorting OTG staat voor ‘over the glasses’. OTG skibrillen hebben doorgaans een ruimer frame waardoor ze over een bril op sterkte heen passen. Om de extra ruimte te creëren is het frame kleiner en de lens groter gemaakt.

Heb je een skibril nodig?

Een veilige skibril of zonnebril is erg belangrijk tijdens de wintersport. Zonder goede bescherming kan teveel zonlicht leiden tot blijvende schade aan de ogen. Uv-straling kan in de besneeuwde bergen tien keer hoger zijn dan in Nederland.

Hoe skiën met bril?

Laat ik bij het begin beginnen en eerst even de skibril bespreken die gewoon over je gewone bril heen past, de meest simpele oplossing voor brildragers.
Skibril over bril op sterkte

  1. Je zet je skibril op en klaar;
  2. Als je je skibril afdoet heb je nog een bril op en dus goed zicht;
  3. Goedkoopste oplossing.

Wat is belangrijk bij een skibril?

Om je ogen zo goed mogelijk te beschermen is het belangrijk dat je skibril je 100% UV-bescherming biedt. Dat betekent dat schadelijk UV-licht wordt tegengehouden. Dit UV licht is in de bergen veel schadelijker door de ijlere lucht en door de weerkaatsing van de sneeuw.

Welke skibril bij slecht weer?

Rood of roze lens: laten minder zon door dan een geel of oranje skibril, compromis voor wisselende ski-omstandigheden. Blauwe, groene en donkere kleur lens: het minst licht-doorlatend, geschikt voor lichte tot felle zon, geven minder helder zicht op de piste tijdens bewolkte dagen.

Kan je skien met een bril?

Een skibril is ideaal bij alle weersomstandigheden. Zeker wanneer je een fotochromotische skibril hebt (fotochromatisch betekend dat de lens zich aanpast naar de weersomstandigheden), kan je hier ook op zonnige dagen heel goed mee skiën. Een skibril biedt, net als een zonnebril, bescherming tegen licht en UV-straling.

Wat is een Fotochromatische skibril?

Voor wie geen zin heeft zijn skibril of lens te wisselen, zijn er ook skibrillen met fotochromatische (meekleurende) lenzen. Deze passen zich automatisch aan naar de hoeveelheid licht. Zo heb je een mooi- en slecht-weer-bril ineen.

Wat is de beste skihelm met vizier?

Samenvatting: beste skihelm met vizier top 10

Giro Orbit – meest veilige keuze. MIPS skihelm met vizier (uniseks). STX skihelm met vizier – kwaliteit voor gunstige prijs (uniseks). Julbo Globe – lichtgewicht en optische topprestaties.

Welke zonnebril om te skiën?

Een ski zonnebril is ideaal om te skiën met zonnig weer. Een ski zonnebril zit strak om het hoofd en heeft een goede bescherming tegen de zon. Een zonnebril voor skiën is vaak van gepolariseerd glas, dit houdt de straling beter tegen zodat je niet sneeuwblind wordt.

Kan je skibrillen huren?

Skihelm en skibril

De meeste sportwinkels bieden ook skihelmen en brillen te huur aan. Vaak zijn ze al inbegrepen bij de huurprijs voor ski’s, schoenen en stokken.

Wat kost een sportbril op sterkte?

Adidas heeft veel modellen sportbrillen op sterkte. Ze kosten allemaal tussen de 100 en 250 euro en hebben vaak verwisselbare lenzen en hebben een lange levensduur. De modellen zijn altijd kunststof met goede neusvleugels en zorgen voor het beste zicht tijdens het sporten.

Wat kost een Fietsbril?

Merken

Merk Prijs
Sinner €35 – €60
Agu €30 – €50
BBB €30 – €100
Dragon €160 – €190

Welke kleur glazen Fietsbril?

De beste kleuren brillenglazen voor fietsers

Oranje en roze gekleurde glazen verbeteren de gezichtsscherpte en zijn sterk aanbevolen bij het fietsen. Ze zorgen voor het meest heldere gezichtsveld en zijn ideaal bij zwak of geen zonlicht.

Welke kleur glazen bij welk weer?

Wanneer de zon fel schijnt moet de bril meer zonlicht wegfilteren dan bij bewolkt weer. Bij veel zonlicht gebruik je daarom een fietsbril met donkere glazen, bij weinig zonlicht lichtere glazen. Bij een fietsbril met verwisselbare glazen pas je eenvoudig de lenzen aan op het weer.

Welke kleur van glazen voor zonnebril?

Rood of roze glas vermindert vooral lichtschittering. Roze glazen in een zonnebril maken het zicht veel helderder en verhogen dus de zichtbaarheid en het contrast. Daarom zijn deze brillen ook aan te raden als je op een bewolkte dag op de skipiste staat.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl