juli 3, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Waar wordt een metalen tang voor gebruikt?

3 min read

Wat is de functie van de Rondbektang?

De rondbektang wordt vooral gebruikt voor het plooien van oogjes in elektrische geleiders of andere metaaldraden. Doordat de bekken spits toelopen, kunnen ze gebruikt worden om verschillende grootten van oogjes te plooien.

Welke waterpomptang heb ik nodig?

Een goede waterpomptang van chroomvanadium staal is een must voor elke klusser. Door de lange handgrepen en daarmee de grote hefboomwerking, kun je veel kracht zetten. De getande bek is verstelbaar en sluit muurvast om de kop van bouten en moeren, waardoor je ook bijzonder vastzittende exemplaren los kunt draaien.

Welke krimptang heb ik nodig?

De beste krimptangen op een rijtje

 1. 1 – MC4 Connector Krimptang | Zonnepanelen. …
 2. 2 – Adereindhulstang incl. …
 3. 3 – Krimptang voor Netwerk Kabels. …
 4. 4 – Dayshake Adereindhulstang. …
 5. 5 – Adereindhulzen assortimentdoos 1200 stuks Adereindhulstang krimptang Kabelschoenen. …
 6. 6 – Kabelkrimptang, kabelschoentang, adereindhulstang.

Wat is het doel van een kniptang?

Een zijkniptang ook wel zijsnijtang genoemd, is gereedschap waarmee draden en kabels doorgeknipt kunnen worden. Daarnaast kan ook de metalen mantel van bijvoorbeeld een grondkabel worden verwijderd met een zijkniptang.

Welke tangen heb je nodig om sieraden te maken?

Gereedschap om sieraden mee te maken kun je net zo uitgebreid aanpakken als je zelf wilt, maar er zijn 3 types tang die je echt nodig hebt. Dit zijn de basis-tangen: kniptang, platbektang en rondbektang. Deze tangen zijn in zo goed als elke hobbywinkel verkrijgbaar.

Wat voor tangen zijn er?

Verschillende soorten tangen zijn:

 • buigtang.
 • combinatietang.
 • draadstriptang of striptang.
 • griptang (in Vlaanderen een ‘vise à gripe’ of ‘vise-grip’ genoemd)
 • knabbeltang.
 • knobbeltang.
 • krimptang voor montage van adereindhulzen en kabelschoenen.
 • nijptang (synoniemen: knijptang, trektang, spijkertang, nageltang)

Wat kan je doen met een waterpomptang?

Over het algemeen gebruikt men een waterpomptang om een ronde aansluiting mee te omvatten en aan te draaien. Hierbij kan men denken aan de koppelingen en sokken die gebruikt worden in waterleidingen. Daarvoor is de waterpomptang in beginsel ook bedoelt.

Welke lengte waterpomptang?

Waterpomptang

Materiaal Gehard staal
Maximale bekopening 50 mm
Lengte 250 mm

Waar gebruik je een Kopkniptang voor?

Bij de kopkniptang (of voorsnijtang) zit het snijvlak helemaal vooraan. Deze tang heeft een geharde bek en is met name geschikt voor het doorknippen van draad. Als je materiaal wil knippen dat onder spanning staat (bijv. elektradraad), kies dan voor een kopkniptang met geïsoleerde handvatten.

Wat is de beste kniptang?

Beste Kniptang – Mei 2022

Plek Productnaam Score
01 STANLEY FatMax 0-89-858 Zijsnijtang 9.5
02 Score: 9.4
02 MMOBIEL 4x Sieraden Tangen Set voor Sieraden Maken / Repareren / DIY Tools 9.4
03 Score: 9.1

Wat is een universele tang?

Een combinatietang is een tang die, zoals de naam al aangeeft, een aantal functies in zich verenigt. In volgorde van punt naar scharnier heeft de tang: een geribbeld gedeelte, vlak sluitend.

Wat is een platte Bektang?

Een platbektang is een tang die bestaat uit een lange smalle bek die via een scharnier verbonden is met de benen. Omdat de tang vaak gebruikt wordt door elektriciens, zijn de benen meestal voorzien van elektrisch isolerende handvatten.

Wat kun je doen met een nijptang?

Een nijptang wordt ook wel een trektang genoemd. Sommigen gebruiken de nijptang ook om draad mee te knippen, oorspronkelijk is hij bedoeld om spijkers uit te trekken. Klem de spijker vast, vlak boven de plek waar hij uit het hout steekt. Laat de tang tegen het hout steunen en rol hem als het ware naar beneden.

Wat is de functie van een Draadstriptang?

Een draadstriptang is een soort tang bedoeld om een stukje isolatiemateriaal te verwijderen van een elektriciteitsdraad. Het hefboommechanisme wordt bij een draadstriptang gecombineerd met een blokkade op een instelbare afstand van de snijvlakken, om tot een bepaalde diepte in het materiaal door te dringen.

Wat kun je doen met een combinatietang?

Een combinatietang gebruik je om te buigen, knippen en te monteren. Je kunt voor het knippen ook een kniptang gebruiken en voor het buigen een buigtang. Als je een verkeerde tang gebruikt, is de kans groot dat je schade veroorzaakt.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl