Waar worden mokers voor gebruikt? - Project Sports
Nederlands | English | Deutsch | Türkçe | Tiếng Việt

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Waar worden mokers voor gebruikt?

2 min read

Wat is een Straathamer?

straathamer. Een hamer om te straten, met een kromme zijde om stenen door midden te slaan, en een rechte afgeplatte zijde om stenen aan te slaan (bestraten). voorhamer. Een hamer om sloopwerkzaamheden uit te voeren.

Welke voorhamer?

De steel van de voorhamer is 70 cm tot 100 cm lang, terwijl het gewicht van de kop varieert van 3 kg tot 10 kg. Hoe langer de steel en hoe zwaarder de kop, hoe meer slagkracht je hebt. Het nadeel hiervan is echter onnatuurlijke krachten op je polsen en gewrichten.

Waar gebruik je een sleg voor?

Een sleg is een zeer forse houten hamer met gelijke, meestal rechte koppen, die bijvoorbeeld gebruikt wordt om palen in de grond te slaan. Om de kop stevigheid te geven tegen het voortdurende forse slaan wordt de sleg vaak voorzien van metalen banden. Zie verschillende hamers (sleg).

Wat betekent mokers?

moker – Zelfstandignaamwoord 1. (gereedschap) een zeer zware hamer met korte steel, die gewoonlijk voor smeed-, hak- en breekwerk gebruikt wordt ♢ Voor het hanteren van een moker moet men een sterke hand hebben. Synoniemen vuist Verwante begrippen aambeeld, bankhamer, beitel,…

Welke hamer voor klinkers?

Voor het aantikken van tegels kun je een hamer pakken, maar je wil natuurlijk niet de tegels beschadigen. Om dit te voorkomen kun je het best een rubberhamer uit de schuur pakken. De rubberhamer is handig om de tegels en klinkers mee aan te tikken.

Welke Straathamer?

De keuze voor de juiste houten steel is echter puur persoonlijk. De ene stratenmaker wil gewoon een ronde steel, terwijl een ander juist zweert bij een ovale steel. Een steel van glasfiber is echter uitsluitend te bestellen als een ronde steel. Een glasfiber steel biedt de gebruiker twee voordelen.

Wat kost een hamer?

Wat kost een hamer?

Type Prijs
Rubberen hamer ab ca. 5 euro
Hamer ab ca. 10 euro
Latthammer, metselaarshamer ab ca. 10 euro
Voorhamer ab ca. 20 euro