mei 17, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Waar worden canyon fietsen gemaakt?

3 min read

Alle verkoop gaat via de website. Maar er zijn nog altijd echte ‘bricks’ nodig om die fietsen te maken, en dat doen ze in Koblenz. Daar zijn we eens gaan kijken! Ga een rondje fietsen en de kans is groot dat je een renner op een Canyon tegenkomt.

Waar komt het merk Canyon vandaan?

Ontstaan. De firma werd in 1985 door Roman Arnold in Koblenz opgericht onder de naam ‘Radsport Arnold GmbH’. Aanvankelijk was het bedrijf een vakhandelaar voor de wielersport. In 1996 begon men voor het eerst eigen fietsen te produceren onder de merknaam Canyon.

Waar kan je een Canyon fiets kopen?

Je kan een Canyon dus alleen online aanschaffen. De keerzijde van het niet gebruiken van het bestaande dealernetwerk betekend dat dit ten koste gaat van de service. Bijvoorbeeld wanneer u een probleem ondervindt aan uw fiets kunt u niet snel ergens terecht voor het (kosteloos) oplossen hiervan.

Waarom Canyon kopen?

Canyon staat bekend om zijn goede prijs- kwaliteit verhouding. Dit komt voornamelijk doordat zij geen fysieke winkels of verkooppunten hebben. Een nieuwe Canyon fiets moet je dus via www.canyon.com aanschaffen.

Hoe wordt Canyon fiets geleverd?

Nieuwe Canyon fietsen kunnen alleen gekocht worden via het internet en worden door UPS afgeleverd. Zoals je kon lezen in onze vorige blog over het bestelproces wordt de fiets geleverd in een grote kartonnen doos genaamd de Canyon Bikeguard.

Waar staat framenummer Canyon?

Het serienummer van een Canyon bevindt zich onder de crankstel. Het serienummer van een BMC bevindt zich onder de crankstel.

Waar kan ik mijn framenummer vinden?

Een framenummer is een code die ingeslagen of gegraveerd is op het frame van het voertuig. Ook is het mogelijk dat de code op een plaatje staat wat op het chassis (of frame) gemonteerd is. Bij fietsen staat de code tegenwoordig als een barcode op het frame van de fiets, onder de blanke lak.

Hoe kan ik een framenummer controleren?

Er zijn meerdere manieren om online te controleren of een fiets gestolen is. Dat kan op het moment dat jij het serie- of framenummer van de betreffende fiets weet.
Kijk dan op de volgende websites:

  1. Stop Heling (via het serie of framenummer)
  2. RDW (fietsdiefstalregister van de Rijksdienst voor het Wegverkeer)
  3. Politie.

Kan framenummer niet vinden?

Vanaf 2019 is deze sticker ook te vinden op de onderbuis van je fiets. Bij oudere modellen is het framenummer in het frame geslagen. Je vindt het nummer boven het slot, bij de trapas of op de buis onder het zadel (zadellug of zadelbuis).

Hoe kun je zien hoe oud je fiets is?

Zelf een fiets dateren

Als u zelf het bouwjaar van u fiets wilt achterhalen kunt u kijken of u op onderdelen van de fiets een bouwjaar vindt. Vooral op naven zijn bij oude fietsen vaak jaartallen of jaartalcodes te vinden.

Is serienummer hetzelfde als framenummer?

Vanaf is het verplicht en heeft dus iedere fiets een serienummer. Het framenummer is vergaan. Dit kan voorkomen bij oudere fietsen. Het punt waar het framenummer gezeten heeft is zo verroest dat het nummer niet meer te lezen is.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl