mei 24, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Waar was het leeuwenkostuum in Wizard of Oz van gemaakt?

1 min read

Zo was het leeuwen kostuum van Bert Lahr gemaakt van een echte leeuw! Het pak woog ook 40 kg! Doordat er ook nog eens amper ventilatie in het kostuum zat zweette Bert zich te pletter.

Waar gaat de Wizard of Oz over?

Verhaal. De film draait om de 15-jarige Dorothy Gale, die met haar tante Em, haar oom Henry en haar hondje Toto in een boerderij in het Amerikaanse Kansas woont. Wanneer op een dag een tornado hun huis treft, kunnen Dorothy en Toto als enigen niet op tijd in de schuilkelder onder het huis komen.

Hoe heet Tovenaar van Oz?

Het verhaal

Als ze uren later weer landen, dan is Doortje niet meer in Kansas. Haar huisje is op een heks geland in Het land van Oz. Hoe komt Doortje weer thuis? Met wat hulp van de heks van het Noorden besluit Doortje op weg te gaan naar de grote tovenaar van Oz in de Stad van Smaragd.

Welk land is Oz?

Het Land van Oz is het land waar Doortje in De tovenaar van Oz naar toe reist. Het land is bedacht door de Amerikaanse schrijver L. Frank Baum. Het land bestaat uit vier ‘kwadranten’: een Land van het Noorden, Land van het Zuiden, Land van het Westen en Land van het Oosten.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl