Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Waar is de erector spinae verantwoordelijk voor?

4 min read

Waar zit de erector spinae?

erector spinae bevindt zich over de gehele lengte van de rug. Iedere spier in het menselijk lichaam heeft een aantal punten waarmee deze is verbonden, deze punten worden de origo en de insertie genoemd. De origo (oorsprong) is het begin van de spier, de insertie (aanhechting) is het einde van de spier.

Wat is de erector Trunci?

De ‘Musculus Erector Spinae‘, ook wel de ‘erector trunci‘ (de romp strekker) genoemd, behoort tot de lange rechte rugspieren en heeft als belangrijkste functie het strekken van de rug.

Hoe train je erector spinae?


Рекомендуемый клип

Wat is de antagonist van de lange rugspier?

Musculus erector spinae

Rugstrekker
Latijn musculus erector trunci musculus sacrispinalis musculus sacrospinalis
Nederlands rugstrekspier lange rugstrekker
Gegevens
Antagonist musculus rectus abdominis

Waar zit de brede rugspier?

Brede rugspier – Latissimus dorsiIn het schouderblad, de middenrug, aan de voorkant van de schouder, in de hele arm tot aan de vingers. Daarnaast kan hij klachten veroorzaken in de flanken en net boven de heuprand.

Welke spieren zitten in je rug?

Je rugspieren worden in de anatomie ook wel ‘musculi dorsi’ genoemd. Letterlijk vertaald betekent dit ‘de spieren gelegen aan de achterzijde’. De rugspieren zorgen ervoor dat jouw rug verschillende bewegingen kan maken, zoals: Strekken (extensie)

Welke oefening is het meest geschikt om de M erector spinae te trainen?

De barbell deadlift is een compound oefening waarmee verschillende spieren tegelijkertijd getraind worden. Het is een van de betere oefeningen voor het trainen van de grote bilspieren en verschillende spieren in de…

Wat is een Meerbuikige spier?

De musculus rectus abdominis of rechte buikspier is een meerbuikige spier die als functie het vooroverbuigen van de romp heeft. De spier loopt van het borstbeen, de processus xiphoides en het kraakbeen van de onderste ribben (rib 5-7) naar het schaambeen en de schaambeenvoeg.

Hoe kan je je rug rekken?

Lange rugspierenNeem plaats in langzit op bed of op de grond. Begin met de kin op de borst te leggen en rol vervolgens de wervelkolom af naar buigen en probeer met je handen je enkels aan te raken. De wervelkolom is nu volledig gebogen. Je dient de rek te voelen in de onderrug en aan de achterkant van de benen.

Welke spieren zijn antagonisten?

Een antagonist is een strekkende spier die tegen de beweging door een agonist inwerkt. Zo zorgt een antagonist ervoor dat een ledemaat zich strekt en terugkeert in de rustpositie. Een voorbeeld is de triceps, die de biceps tegenwerkt.

Wat verstaan we bij spieren onder antagonisme?

Binnen de trainingsleer wordt met een antagonist een beweging van de spier bedoeld die tegengesteld is aan een agonistische beweging. Dit wordt duidelijker aan de hand van een voorbeeld: De biceps laat laat buigen en de triceps die zorgt voor een strekking van de arm.

Hoe word je leniger in je rug?

3. Plow stretch

  1. Kom op je rug liggen.
  2. Rol je heupen van de mat of leg ze op een hoog kussen.
  3. Strek of buig je benen naar achteren.
  4. Ondersteun je heupen met je handen en laat je onderarmen op de mat.
  5. Adem diep door.
  6. Houd deze houding ongeveer 1 minuut vast.


Wat moet je doen om lenig te worden?

Hoe zorg je ervoor dat je leniger gaat worden?

  1. Goede voeding (goede opname van goede voedingsstoffen)
  2. Voldoende water drinken.
  3. Goede doorbloeding (bewegen, goede voeding, gezond vaatstelsel)
  4. Technisch goede beweging (geen overbelasting door de juiste technieken) en met spierspanning.

Hoe train je lenigheid?

Een heel gezond begin van de dag. Doe je minimaal twee keer in de week rek- en strekoefeningen of yoga, dan houd je de soepelheid in de spieren bij en zul je merken dat je steeds leniger wordt. Eén eenvoudige tip dat heel wat voor je kan doen.

Hoe lang duurt het voordat je lenig bent?

Als je flexibel en sportief bent, duurt het ongeveer 3 tot 4 weken om de spagaat of split te leren. Als je een complete beginner bent op het gebied van flexibiliteitstraining, kan het 1 tot 2 jaar duren om de volledige spagaat en split onder de knie te krijgen.

Kun je op latere leeftijd nog lenig worden?

Het goede nieuws is dat wie zijn spieren blijft trainen, daar op latere leeftijd duidelijk de vruchten van plukt. Senioren die hun conditie goed onderhouden, kunnen zich vergelijken met ‘zittende’ mensen die 20 tot zelfs 40 jaar jonger zijn. Dat geldt ook voor spierkracht.

Hoe krijg ik mijn spieren soepel?

Om soepele spieren te houden moet je regelmatig bewegen. Ook gezond eten helpt, want om je spieren soepel en sterk te houden heb je proteïne (eiwit) nodig. Ook magnesium, calcium, kalium en vitamine D spelen een rol bij het behoud van soepele en sterke spieren.