Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Vul mijn Fox schokdemper met lucht

5 min read

Gevraagd door: Shonda Bennett

Hoe pomp je lucht in FoX schokdempers?

Om de luchtdruk in uw schokdemper te wijzigen:

  1. Verwijder de Schrader-luchtventieldop van de schokdemper.
  2. Draai het ventiel van de pomp op het luchtventiel van de schokbreker totdat de druk wordt geregistreerd op de pompmeter. Dit duurt ongeveer 6 beurten. …
  3. Haal de pomp een paar cycli. De druk zou langzaam moeten toenemen.


Hoe vul je een FoX schok?


Citaat uit de video: En het schrader ventiel is hetzelfde type ventiel dat je vindt om een band op te blazen. Als je hem eenmaal helemaal vast hebt, pak je een sleutel en draai je hem nog een beetje aan.

Kan ik lucht gebruiken in plaats van stikstof in schokdempers?

Is het goed om een schokdemper te vullen met gewone lucht in plaats van stikstof? Zal dit schade toebrengen aan de schokdemper of invloed hebben op de prestaties in vergelijking met stikstof? Lucht bevat vocht, dat de binnenkant van de schokdemper kan aantasten. Ook zet lucht uit bij hitte, waardoor de schokdempende eigenschappen veranderen, stikstof niet.

Hoe doe je lucht in je achterste schokdempers?

Citaat uit de video: Bij zorg ervoor dat je de meter dubbel controleert op de juiste druk en dan snel losschroeven zodat je niet al je druk verliest schroef terug op het stof.

Hoeveel lucht moet ik in mijn Fox Float schokdemper stoppen?

Blur

FOX Float DPS
Rider Weight Air Pressure Shock Sag
120lbs (54. 4kg) 150 psi 9-11mm
140lbs (63. 5kg) 175 psi 9-11mm
160lbs (72.6kg) 200 psi 9-11mm

Hoe pomp je een Fox Float achterdemper op?

Citaat uit de video: Draai het met de klok mee meer lucht tegen de klok in minder lucht typisch. U wilt meer lucht in de schokdemper, meer luchtvolume zou ik zeggen, dat geeft u de beste rit, de andere afstelling gaat…

Hoeveel lucht moet ik in mijn schokdemper doen?

Denk eraan dat luchtschokdempers net als banden zijn: u mag de luchtschokdempers niet gebruiken zonder lucht erin. Voor een handmatig systeem moet u een minimum van 20 PSI in de schokdempers hebben. Voeg bij belasting alleen zoveel luchtdruk toe dat de rijhoogte gelijk blijft.

Hoeveel psi moet ik in mijn achterdemper doen?

De exacte PSI die u uiteindelijk gebruikt hangt af van hoe pluche/stevig u de achterschokdemper wilt hebben, maar een goed uitgangspunt is 1 psi voor 1 lbs gewicht van de rijder (inclusief uitrusting). Daarna kunt u naar wens lucht toevoegen of verwijderen.

Is er een inloopperiode voor Fox schokdempers?

Ja. Normaal gesproken is er een inloopperiode voor vorken en schokdempers.

Kan ik lucht gebruiken in plaats van stikstof?

Het antwoord is ja, dat moeten we – vooral als het om onze vliegtuigen gaat! Hoewel gewone lucht het werk doet en altijd acceptabel is in geval van nood, zou droge stikstof het gas van uw keuze moeten zijn waar mogelijk. Stikstof is een inert gas en wordt minder beïnvloed door temperatuur dan perslucht.

Hoe controleer je de stikstofdruk in Fox schokdempers?

Citaat uit de video: En schroef het op de schokdemper. Stap 2 is om het ventiel van de schokbrekerdrukmeter in de schokbreker te schroeven. Je zult zien dat de meter aangeeft hoeveel druk er in de schokbreker zit.

Waarom zijn schokdempers gevuld met stikstof?

De reden dat stikstof in schokken wordt gebruikt is het gebrek aan vocht. Gedroogde lucht kan om dezelfde reden gebruikt worden. Als een schokdemper gevuld met ‘normale’ lucht snel en vaak genoeg wordt gebruikt, wordt hij warm. Vocht zet uit en verandert de dynamiek van de schokdemper (waardoor de veerconstante toeneemt).

Welke druk moeten mijn Fox vorken hebben?

Sag moet worden ingesteld op 15 — 20% van de totale vorkslag

Suggested Starting Points for Setting Sag
Rijdergewicht (lbs) Rijdergewicht (kg) 34 FLOAT-druk (psi/ bar)
120-130 54-59 58psi/ 4.. 0 bar
130-140 59-64 63psi/ 4.3 bar
140-150 64-68 68psi/ 4.7 bar

Hoeveel psi moet ik in mijn Fox Float x2 doen?

Verzakking is de mate waarin uw vering wordt samengedrukt onder uw gewicht en uitrusting. De verzakking moet worden ingesteld op ~30% van de totale veerweg.
Gebruik niet meer dan 300 psi (17,2 bar), de maximale luchtdruk van de FLOAT X2!

Suggested Sag Measurements
Travel 30% Sag
51mm/ 2. 00in 15mm/ 0.60in
55mm/ 2.25in 17mm/ 0.68in

Wat is de maximale druk voor luchtschokken?

Pomp uw schokdemper correct op voor consistente prestaties

Hoe pomp ik mijn vering op?

Citaat uit de video: Eerst moet je de rode draaiknop losschroeven. Zodat die de pin voor de schrader niet naar beneden drukt. Klep. Dan de zilveren draaiknop losschroeven. Dan kun je de pomp losmaken.

Hoe pomp je een Fox 36 voorvork op?

Verwijder de onderste moer en de drukring. Druk de vork zoveel mogelijk in. De luchtzuiger zal ongeveer een centimeter onder de bovenkant van de bovenste buis zichtbaar zijn. Duw de onderkant van de luchtschacht omhoog om de luchtzuiger uit de bovenkant van de bovenste buis te duwen.

Hoe verwijder je lucht uit Fox shock?

Citaat uit de video: Het volgende wat je wilt doen is de lucht uit de schokdemper laten lopen. Duw dan het zadel een paar keer naar beneden. En laat de resterende luchtdruk eruit.

Kun je een normale pomp voor schokdempers gebruiken?

Je hebt een schokpomp nodig, een normale pomp werkt niet. Schokpompen zijn hoge druk, laag volume terwijl normale pompen lage druk, hoog volume zijn.

Hoe zet je schokdempers onder druk?

Citaat uit de video: Stap 3: We gebruiken onze stikstof tank om de schokdemper onder druk te zetten. En ik gebruik graag een schroevendraaier op dit ventiel om de druk af te laten.

Kun je een schokdemper oppompen met een vloerpomp?

Geregistreerd. Het korte antwoord is nee, het zal niet goed werken. Je kunt er misschien wat lucht in krijgen, maar nooit de juiste hoeveelheid. Het volume van luchtschokken is zo klein dat je met een vloerpomp nooit een nauwkeurige aflezing krijgt.