Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Vervangen naaf van oude cassette naar nieuwe vaste

4 min read

Gevraagd door: Andrew Herman

Kun je een cassette naaf gebruiken voor een fixie?

Naven voor fietsen met vaste versnelling. Er zijn vier manieren om naven te gebruiken. Je kunt een spoornaaf, een flip-flop naaf, een freewheel naaf, of een cassette naaf gebruiken.

Hoe zet ik mijn vrijloopnaaf om naar een vaste versnelling?

Overschakelen van freewheel naar vaste uitrusting – le’go!

 1. Ga je fiets op zijn terug. …
 2. Verwijder de achterwielmoeren. …
 3. Verwijder de ketting. …
 4. Draai het wiel rond. …
 5. Plaats de ketting op het vaste tandwiel en vervang het wiel. …
 6. Schroef de achterwielmoeren terug.


 7. Hoe vervang ik de achternaaf van mijn mountainbike?


  Citaat uit de video: Het eerste wat we gaan doen is de spies verwijderen door de moer los te draaien, de veer te verwijderen en weer in elkaar te zetten zodat we geen onderdelen verliezen.

  Hoe bouw je een cassette om naar een fixie?

  Citaat uit de video: Je hebt zogenaamde horizontale uitvaleinden nodig om de juiste kettingspanning te krijgen die je nodig hebt voor een vaste versnelling is echt moeilijk met verticale uitvaleinden.

  Kun je een cassettetandwiel gebruiken voor single speed?

  Surly Splined Cogs worden gebruikt voor single speed aandrijvingen. Onze cassette-type tandwielen zijn ontworpen om te passen op standaard Shimano compatibele freehub bodies. Deze tandwielen hebben een hoog tandprofiel dat essentieel is om te voorkomen dat de ketting overslaat door het extra koppel waarmee een singlespeed aandrijving te maken krijgt.

  Kun je fixie wielen op een racefiets zetten?

  Gelukkig is het niet meer de jaren ’80, en is het ombouwen van een fiets met vaste versnelling naar een racefiets juist gemakkelijker geworden door het gebruik van aangepaste ombouwsets van fietsfabrikanten. Er zijn veel kits die gebruikt kunnen worden om een fixie om te bouwen tot een racefiets.

  Hoe installeer je een vast tandwiel?

  Citaat uit de video: Het is een linkse draad. Dus geen righty tighty lefty loosy. Oké. Dus je gaat de andere kant op.

  Hoe bouw ik mijn oude fiets om naar single speed?

  Citaat uit de video: In een single speed fiets in 10 eenvoudige stappen stap nummer één verwijder de fietsketting van je fiets. Gebruik daarvoor een kettinggereedschap. Stap twee verwijder de schakelkabels en behuizingen van je fiets.

  Kun je naven vervangen op de fiets?

  Simpel antwoord: ja, maar het is het niet waard. De kosten van de naaf, spaken, nippels en het opnieuw laten maken van het wiel zijn hoger dan de kosten van een nieuw wiel. Zelfs als je de spaken hergebruikt is een nieuw wiel nog steeds goedkoper. Wielen bouwen vereist speciale apparatuur, expertise en tijd om het goed te doen.

  Heb je nieuwe spaken nodig bij het verwisselen van naven?

  De afstand tussen de gaten in de naafflens en de gaten in de velg is afhankelijk van de flensdiameter, de flensafstand en misschien zelfs de diameter van de spaakgaten (uitgaande van hetzelfde kruisingspatroon van de spaken). Als de nieuwe naaf exact dezelfde afmetingen heeft als de oude, dan kun je de spaken hergebruiken.

  Heb je nieuwe spaken nodig voor een nieuwe naaf?

  Het korte antwoord op deze vraag is “ja, maar je moet misschien nieuwe spaken en nippels kopen”. Spaken moeten binnen een nauwe tolerantie worden gesneden om goed in het wielsysteem te passen en langdurig sterk te zijn.

  Hoe zet je vaste versnelling om naar single-speed?

  Citaat uit de video: En het omzetten naar single speed is een simpele flip van de naaf. Dat krijg ik voor elkaar. Je hoeft alleen maar de linker en rechter asmoeren los te draaien. En dan de kettingspanners losmaken.

  Maakt single-speed je sterker?

  Het maakt je een betere/sterkere rijder.
  De meest voor de hand liggende is dat je benen sterker worden omdat je heuvels moet beklimmen in een veel zwaardere versnelling dan anders. Maar het maakt je ook efficiënter. Op een singlespeed rijden betekent dat je vooruit moet plannen.

  Kan elke fiets omgezet worden naar single-speed?

  Citaat uit de video: Похожие запросы

  Hoe kan een flip flop hub veranderd worden?

  Citaat uit de video: Jij. Eerst wil je beide bouten losdraaien. Dan neem je de ketting. eraf. Draai hem om naar de vaste. Kant. Leg de ketting terug. Het. En draai de bouten vast. Omhoog.

  Hoe verander ik mijn fixie van single speed?

  Citaat uit de video: Je hoeft alleen de linker en rechter asmoeren los te draaien. En dan de kettingspanners losmaken. Die zitten tussen de achtervork. En de achtervork aan beide kanten.

  Zijn fietsen met één versnelling moeilijker te berijden?

  Is het in het algemeen moeilijk om op een fiets met één versnelling te rijden? Ze zijn gemakkelijker te berijden in de zin dat je niet hoeft na te denken over schakelen, of een derailleur te onderhouden. Ze zijn moeilijker in termen van fysieke inspanning, vooral in heuvelachtige gebieden of met zware ladingen.

  Waarom zijn vaste versnellingen beter?

  Fietsen met vaste versnellingen zijn geweldige winterfietsen, maar ook uitstekende stadsfietsen, mits je geen lange, steile hellingen hoeft te overwinnen. Het ontbreken van schakelflippers betekent minder afleiding, en de mogelijkheid om je snelheid rechtstreeks via de transmissie te regelen geeft je een nuttige extra mate van controle.