Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Verschil tussen Shimano GRX400 en SRAM Apex

5 min read

Gevraagd door: Amy Morgan

SRAM Apex is er in 1×11, Shimano GRX 400 is er in 1×10 of 2×10. SRAM gebruikt de kleine versnellingspook voor zowel up- als downshifts.

Waar staat SRAM Apex gelijk aan bij Shimano?

Shimano Tiagra
SRAM Apex – De SRAM groepset op instapniveau is gelijkwaardig aan Shimano Tiagra. Apex wordt geleverd in een compacte setup (kleine kettingbladen voor, grote achter) of 1x, waardoor het een zeer training en vrije tijd set-up is in plaats van een out en out weg race set-up.

Is GRX beter dan Apex?

De gravel bike – Shimano GRX heeft geen eenvoudige taak
Daarvoor reden de meesten van ons met twee kettingbladen), en Apex is de onbetwiste gravel koning als het gaat om prijs/kwaliteit verhouding van de onderdelen.

Is SRAM Apex compatibel met Shimano?

SRAM’s cassettes en kettingen zijn compatibel met alle Shimano groepen, en vice versa. Evenzo hebben Shimano en SRAM kopers de vrijheid om verschillende niveaus van kettingen en cassettes te mixen, zolang ze maar ontworpen zijn voor dezelfde soort transmissie.

Zijn SRAM Apex goed?

Over het algemeen vonden we de SRAM Apex groep ideaal voor instapritten. En het is ook verdomd goed voor meer veeleisende rijders, of met meer expertise, vooral degenen die soms lagere versnellingen nodig hebben.

Is Apex 1 een goede groepset?

De Apex is een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar betrouwbare prestaties met veel waarde, maar de Rival is aantrekkelijker als een middenklasse groepset met goede prestaties over de hele linie.

Wat zijn de verschillen tussen Shimano en SRAM?

Het belangrijkste verschil tussen SRAM- en Shimanogroepen is de schakelhandeling – de afstand tussen de schakelingen ten opzichte van de hendelindex. Shimano’s 1:2 verhouding betekent dat de kabel en derailleur verder bewegen tijdens elke shift.

Wat is het SRAM-equivalent van Shimano GRX?

SRAM prijst zijn Eagle cassette aan met een bereik van 500% of 520%. Campagnolo Ekar zit daar niet ver achter met een bereik van 467%, wat ruwweg overeenkomt met een Shimano GRX 2x aandrijving.

Is Shimano GRX compatibel met SRAM?

Dropper-ondersteuning voor 1× mechanische groepen
Als je een SRAM-gravelbike wilt uitrusten met een dropper, zouden de nieuwe hendels dat veel gemakkelijker moeten maken. Deze verandering brengt SRAM’s mechanische aanbod op gelijke hoogte met Shimano GRX, dat al droppers ondersteunt.

Waar staat Shimano GRX gelijk aan?

In principe zijn er 3 niveaus van Shimano GRX: RX800 gelijkwaardig aan Ultegra, in een mechanische versie en Di2, 2×11 of 1×11 drivetrain. RX600 gelijkwaardig aan de 105, 2×11 of 1×11 aandrijving. RX400 gelijkwaardig aan Tiagra 2×10.

Heeft SRAM Apex een koppeling?

SRAM’s Apex® 1 aandrijving biedt het versnellingsbereik en de schakelgemak om je eenvoudig te laten gaan waar je wilt. De Apex 1 achterderailleur maakt die versnellingskeuze werkelijkheid met schone, scherpe schakelingen, dankzij SRAM’s X-HORIZON™ geometrie en onze ROLLER BEARING CLUTCH™.

Kun je SRAM- en Shimano-remmen combineren?

Het belangrijkste is dat je Shimano en SRAM hydraulische remonderdelen niet kunt combineren. Het is meer dan een prestatie kwestie – het is een veiligheidskwestie. Shimano remmen gebruiken minerale olie als hydraulische vloeistof, terwijl SRAM DOT remvloeistof gebruikt. Deze zijn onverenigbaar – de ene is onoplosbaar in water, en de andere is oplosbaar in water.

Kan ik een SRAM cassette op een Shimano naaf zetten?

Gebruik van SRAM cassettes met Shimano aandrijvingen en vice versa
Als het niet mogelijk is om het naafhuis voor je naaf te krijgen dat past op de cassette die je wilt, is het mogelijk om te mixen en matchen tussen SRAM en Shimano 12-speed cassettes.

Is SRAM Apex weg of MTB?

mountainbike
Toen eind 2010 de SRAM Apex-groep op de markt verscheen, luidde dat het begin in van een revolutie op het gebied van versnellingen. Door gebruik te maken van al zijn ervaring met mountainbikeversnellingen kon SRAM met Apex voor het eerst op een racefiets cassettes met tot 32 tanden op het grootste tandwiel monteren.

Is SRAM Apex hydraulisch?

De Apex 1 schakel/remhendels zijn voorzien van een bereikinstelling, volledig nieuwe hydraulische interne onderdelen en een geoptimaliseerde ergonomie voor een beter vingerbereik. De perfecte afstelling voor ultieme controle in elke situatie.

Is SRAM Apex compatibel met NX?

De NX crank is compatibel met alle SRAM 1x drivetrains, en biedt dus een voordelige optie, ongeacht je setup.

Wat is het SRAM-equivalent van Shimano GRX?

SRAM prijst zijn Eagle cassette aan met een bereik van 500% of 520%. Campagnolo Ekar zit daar niet ver achter met een bereik van 467%, wat ruwweg overeenkomt met een Shimano GRX 2x aandrijving.

Waar staat Shimano GRX gelijk aan?

In principe zijn er 3 niveaus van Shimano GRX: RX800 gelijkwaardig aan Ultegra, in een mechanische versie en Di2, 2×11 of 1×11 drivetrain. RX600 gelijkwaardig aan de 105, 2×11 of 1×11 aandrijving. RX400 gelijkwaardig aan Tiagra 2×10.

Is Tiagra beter dan 105?

Tiagra biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, maar 105 is zeker de betere groep en we zouden aanraden om voor 105 te gaan als je geld dat toelaat, vanwege de betere remmen, de kleine gewichtsbesparing en de upgrade naar 11-speed.

Is Ultegra beter dan 105?

Conclusie. Er is geen echt technologisch verschil meer tussen 105 en Ultegra, en het enige echte verschil is dat Ultegra een lichtere groepset is.

Waarom is Dura-Ace beter dan Ultegra?

Het enige verschil met de Dura-Ace is een beetje extra gewicht. Over het algemeen wordt de Ultegra gezien als de meest hoogwaardige veelzijdige groep die Shimano kan leveren – de Dura-Ace is puur race-gericht – vanwege het enorme bereik aan versnellingen.

Wat is de Shimano hiërarchie?

De echte concurrenten voor Shimano beginnen bij de 11- en 12-speed opties, waaronder Deore, SLX, Deore XT, en XTR. Deze aandrijvingen zijn betrouwbare trail groepen met vergelijkbare karakteristieken, maar ze verschillen licht in eigenschappen en materialen naarmate je hogerop gaat.