Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

V-rem achteraan vervangen

4 min read

Gevraagd door: Amy King

Wat zijn V-type remmen?

V-brakes (ook bekend als direct-pull cantilever remmen) worden bediend via een kabel die van de ene kant van de rem naar de andere kant loopt en de twee helften naar elkaar toe trekt. Er zijn ook andere remontwerpen, maar die zijn zeldzaam op gewone fietsen.
6 februari 2022

Hoe repareer je wrijvende V remmen?


Citaat uit de video: Dus er is een kleine schroef hier beneden het is ofwel een platte punt of een Philips ik gebruik een platte punt hier ga je gang en draai het gewoon een halve slag met de klok mee.

Wat doen de schroeven van de V-remmen?

Het is ook zeer de moeite waard als je het eenmaal voor elkaar hebt! De meeste V-remmen vereisen een kruiskopschroevendraaier om de veren af te stellen (omcirkeld), maar bij sommige modellen wordt een kleine inbussleutel gebruikt. Door het aandraaien van de schroef (met de klok mee) komt er meer druk op de veer en zal het remblokje verder van de velg af bewegen.

Hoe stel je V remhendels af?

Citaat uit de video: De remarm moet een goede veerspanning hebben waardoor ze loslaten als je de remhendel loslaat als er niet veel spanning is moet je die misschien aan beide kanten verhogen ongedaan maken.

Waarom blijven mijn V-remmen hangen?

Als het de V-remmen zijn, kan het een gebroken veer zijn, of de remmen moeten geolied worden. Als de remmen vrij kunnen bewegen en stevig terugveren, is er waarschijnlijk een probleem met de kabel of de remhendel. Zonder de kabel uit de behuizing te trekken, schuif de kabel heen en weer – hij moet vrij kunnen bewegen.

Waarom schuren mijn remblokken over de rotor?

Wrijving tussen remblok en rotor is het belangrijkste symptoom van een slecht uitgelijnde remklauw. Schijf/rotorrubber kan echter ook worden veroorzaakt door een verkeerd geplaatst wiel. Zorg ervoor dat uw wiel goed zit. Deze stap is relevant voor zowel thru axle als open dropout fietsen.
18 mei 2018

Hoe regel je de veerspanning op V remmen?

Citaat uit de video: Maar nogmaals, ik wil dat je begrijpt dat de veer aan de achterkant zit en dat je hem eruit kunt flikkeren.

Waar zijn de schroeven voor op fietsremhendels?

Ze zijn bedoeld om het bereik van de hendel aan te passen voor mensen met kleinere handen of kortere vingers. Verwijder ze gewoon als je de hendel niet dichter bij het stuur wilt hebben. In principe, als je Trump bent heb je ze nodig.
27 sep 2016

Hoe stel je een remcilinder af?

Citaat uit de video: Dat is altijd leuk, dus je gaat deze stelschroef losdraaien. Dus als je hem losdraait. Het creëert eigenlijk spanning waardoor de hendel nog eerder stopt.

Wanneer moeten V-remmen worden vervangen?

“Voor velgremblokken (v-brake, cantilever, weg) is het moment om ze te vervangen wanneer de tanden, of groeven, in het rubber verdwenen zijn. Nieuwe remblokken hebben over het algemeen tanden, groeven of een soort patroon in het blok.”
21 maart 2018

Hoe verwijder je een vastzittende V-rem?

Citaat uit de video: Gebruik de verstelbare oprijplaten om je vast te klemmen op de flats. Zoals dit. En gebruik dan het bankschroef gedeelte hier en dan klemt het lekker vast. Zo krijg je een mooie stevige grip op die platte stukken. Nu.

Moeten fietsremmen de velg raken?

De linker en rechter remblokjes moeten dezelfde afstand afleggen voordat ze contact maken met de velg. Doen ze dat niet, of schuurt één remblokje tegen de velg, dan kan dat komen doordat het wiel verkeerd is uitgelijnd in het fietsframe.
15 sep 2015

Hoe voorkom ik dat de schijfremmen van mijn fiets wrijven?

Citaat uit de video: Een van de redenen dat uw schijfremmen kunnen schuren is als de remklauw niet gecentraliseerd is. Om dit op te lossen kunt u de twee vijf millimeter bouten losdraaien waarmee de remklauw aan het frame of de vork is bevestigd.

Waarom wrijven mijn fietsremmen?

Een van de meest voorkomende redenen waarom een schijfrem wrijft, is dat de remklauw niet goed is uitgelijnd met de schijfrotor. Het is noodzakelijk dat de remklauw goed gecentreerd is. Als dit niet het geval is, zal de schijf schrapen tegen ofwel het remblok of aan de binnenkant van de remklauw lichaam.
23 augustus 2022

Hoe repareer je een wrijvende hydraulische schijfrem?

U kunt proberen de remhendel herhaaldelijk in te knijpen en los te laten, het wiel te verwijderen en opnieuw te plaatsen, de rotor voorzichtig te buigen om te proberen het schuurblokje weg te duwen – maar meestal blijft de rem schuren zodra u opnieuw remt.

Waarom raakt mijn remklauw mijn velg?

Er zijn maar een paar redenen (die ik kan bedenken) waarom de remklauw de velg zou kunnen raken; gebakken wiellagers, verbogen wiel, losse bouten, beschadigde naaf, verkeerde wielmaat voor de remmen.
4 oktober 2008

Hoe scheer je je remklauwen?

Citaat uit de video: En dit is wat ik ga gebruiken om het aluminium af te schaven. Dit spul werkt ook voor staal. Maar omdat aluminium erg zacht is. Het gaat er heel gemakkelijk af. En echt soepel.

Hoeveel speling moeten remblokken hebben?

De remhendel moet voldoende speling hebben en de remblokken moeten ongeveer drie millimeter van de velg verwijderd zijn.
21 mei 2020