Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Upgraden van 9 naar 11 versnellingen op Giant Defy 3

5 min read

Gevraagd door: Jason Fuhrer

Kun je een 9-speed fiets upgraden naar 11-speed?

Ombouwen van een 9-speed wiel naar 11-speed
U zult een nieuw 11-speed wiel moeten kopen en het hele wiel moeten vervangen. Als uw huidige wiel echter een 11-speed wiel is, kunt u het ombouwen naar 11-speed door de lage spacer aan de lage kant van de 9-speed tandriemschijf te verwijderen en een 11-speed tandriemschijf te monteren.

Kan ik een 11 speed cassette op een 9 speed naaf zetten?

De 11 spd cassette past prima op de vrije naaf. Het probleem kan zijn dat de 9 spd RD het 46t tandwiel niet aankan. Derailleurs hebben een spec capaciteit en een max tandwiel grootte. De capaciteit is het verschil tussen het kleinste en het grootste tandwiel plus het verschil tussen het kleinste en het grootste kettingblad.

Kan ik mijn fiets upgraden naar 11 versnellingen?

Om een fiets te upgraden naar een 11-speed onderdelengroep moet je bestaande achterwiel geschikt zijn voor de 11-speed cassette. Als dat niet het geval is, moet je een nieuw wiel bouwen op een 11-speed naaf of een nieuw 11-speed achterwiel kopen.

Kun je een 9-versnelling veranderen in een 10-versnelling?

Je kunt een nieuwe 10 of 11 speed cassette op elk van de oudere 9 speed naven zetten. Dus, ongeacht het merk, voel je vrij om je wielen een mooi opgewaardeerd nieuw ros te kopen.

Wat is beter 9 speed of 11 speed?

11-speed cassettes zijn absoluut niet sneller dan 9-speed cassettes. De factor die de snelheid van je fiets bepaalt ben jij, de rijder. Het plaatsen van een 11-speed cassette op je fiets zal niet op magische wijze meer snelheid produceren. Het zal je echter wel in staat stellen gemakkelijker de juiste versnelling te vinden.

Hoe verander ik naar 1×11?


Citaat uit video: Het crankstel met die kettingring en de linker shifter.

Heb ik een nieuwe naaf nodig voor 11 speed?

Shimano/SRAM 11-speed cassettes zijn breder dan 8/9/10-speed cassettes. Dus ja, je hebt een nieuwe, bredere naafbehuizing nodig, tenzij je oude nog niet zo oud was en een spacer gebruikte om op een 10-speed cassette te passen.

Is een spacer nodig voor 11 speed cassette?

Het antwoord is ja, je hebt inderdaad een spacer nodig met een 11-speed cassette, maar alleen als je je 11-speed Shimano of SRAM aandrijving op een 10 of 9-speed naaf gebruikt.

Kan ik een grotere cassette op mijn fiets zetten?

Ja, bijna elke fiets is compatibel met grotere cassettes, fietsaandrijving is een groep van onderdelen die werkt in perfecte harmonie, elke verkeerde herconfiguratie kan de perfecte functionaliteit van het systeem breken, onderdelen die moeten worden veranderd en opnieuw geconfigureerd bij het plaatsen van grotere cassettes die lange ketting, brede kooi

Heb je een nieuwe derailleur nodig voor een grotere cassette?

Je hebt grotere sprongen tussen de versnellingen, maar je hebt een groter bereik van versnellingen. Met een cassette met een groter bereik, heb je misschien een nieuwe achterderailleur met een langere kooi nodig.

Kan ik de cassetteverhouding veranderen?

Cassetteverhouding
Het enige onderdeel dat je moet veranderen bij het verhogen van de cassetteverhouding is de achterderailleur. Je kunt de derailleur instellen om naar het grote tandwiel van de cassette te schakelen door een derailleur verlenger zoals deze te gebruiken, het zal de derailleur de mogelijkheid geven om bij de grote tandwielen te komen en te schakelen.

Zijn 10 en 11 speed cassettes even breed?

11 versnellingen. De breedte van de tandwielen is gelijk aan die van de 10 versnellingen, zodat 10 versnellingen kunnen worden gebruikt, op voorwaarde dat 11 versnellingen afstandsstukken worden gebruikt. De kettingwielen zijn 1,6 mm dik en hebben een tussenruimte van 3,74 mm (weg) of 3,9 mm (MTB).

Waar is een 9 versnellings fiets goed voor?

De 9-speed cassette heeft kleinere stappen tussen de versnellingen, wat vooral nuttig is voor wedstrijden. Het aantal versnellingen dat je nodig hebt hangt af van het terrein en van hoe je graag trapt. Als het vlak is waar je woont, of als je atletisch bent, kan één versnelling genoeg zijn.

Hoeveel tanden heeft een 11 speed?

De achterste cassette is 11 speed 11-32. Dit betekent dat er 11 tandwielen zijn, variërend van 11 tot 32 tanden (de exacte tandwielen zijn 11/12/13/14/16/18/20/22/25/28/32).

Wat voor fiets is het best om heuvels te beklimmen?

Citaat uit video: Похожие запросы

Hoe zet ik 8 speed om naar 11 speed?

Citaat uit video: Dus als je je 8 versnellingen wilt ombouwen naar 11 versnellingen. Wat je dan moet doen is je cassette verwijderen. Het eerste wat je moet doen is de 8-speed eraf halen.

Hoe kan ik de aandrijving van mijn fiets upgraden?

Citaat uit video: En het wordt niet eenvoudiger dan simpelweg de kabel van de voorderailleur te verwijderen. En het afstellen van de voorderailleur zodat het een kettinggeleider is voor de kettingring die je hier wilt hebben.

Wat betekent een fiets met 9 versnellingen?

Wanneer tijdschriften en websites het hebben over de “snelheid” van een fiets, wordt daarmee verwezen naar het aantal kettingbladen. Een fiets met drie kettingbladen en negen tandwielen is 9-speed, ook al heeft hij theoretisch 27 overbrengingsverhoudingen. Hoe hoger het aantal tandwielen, hoe duurder, soepeler schakelen en lichter het gewicht van de versnellingen.

Kan ik een 11-speed naaf op een 10-speed wiel zetten?

Citaat uit video: En het zal compatibel zijn.

Heb ik een nieuwe naaf nodig voor 11 speed?

Shimano/SRAM 11-speed cassettes zijn breder dan 8/9/10-speed cassettes. Dus ja, je hebt een nieuwe, bredere naafbehuizing nodig, tenzij je oude nog niet zo oud was en een spacer gebruikte om op een 10-speed cassette te passen.

Heeft een 11 speed cassette een spacer nodig?

Het antwoord is ja, je hebt inderdaad een spacer nodig bij een 11-speed cassette, maar alleen als je je 11-speed Shimano of SRAM aandrijving op een 10- of 9-speed naaf zet.