Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Trainer beschadigt achterband

5 min read

Gevraagd door: Sean Marquis

Beschadigen trainers fietsen?

Hoewel de mythe “rijden op een trainer beschadigt je carbon frame” officieel is ontkracht, kan indoor rijden nog steeds op twee manieren een bedreiging vormen voor je fiets: wielbelasting en zweetcorrosie. We hebben een uitgebreide lijst samengesteld van veelvoorkomende probleempunten die zijn gemeld door rijders die regelmatig op Zwift trainen.

Kun je een gewone band op een trainer gebruiken?

Een glad loopvlak werkt beter: Zoek naar een standaard wegband met een redelijk glad profiel in het midden die ontworpen is voor allround gebruik en die redelijk goed zou moeten presteren op de trainer. Houd uw band en rol schoon: Welke bandenkeuze je ook maakt, het is belangrijk om de band schoon te houden.

Hoe strak moet mijn wiel op de trainer staan?

Je wilt dat het contactpunt rol/band strak genoeg is, zodat de band niet wegglijdt als je trapt, maar niet zo strak dat het de weerstand van het trainingsmechanisme zelf aanzienlijk verhoogt. Merk op dat je achterband aanzienlijk zal slijten tijdens je indoor trainingsseizoen.

Heb ik een trainerband nodig?

Als het warmer wordt, zal een gewone band op een trainer snel beginnen af te breken en zwarte rubberresten achterlaten op de loop of rond uw binnenopstelling.

Hoe bescherm je fietsbanden op een trainer?

Ja, Bike Trainer Tape is een zelfklevende beschermlaag die bedoeld is om rechtstreeks op je band aan te brengen met de bewering dat het die dure banden in goede conditie houdt… Als het afspelen niet snel begint, probeer dan je toestel opnieuw op te starten.

Slijten indoor fietstrainers banden?

Stationaire sportschoenen staan erom bekend dat ze achterbanden wegvreten door de druk waarmee ze tegen de trommel worden gedrukt. Omdat de fiets niet beweegt of overhelt zoals buiten, wordt al die druk geconcentreerd op een heel klein deel van het loopvlak van de band, wat leidt tot een versleten band.

Zijn turbotrainers stiller?

Trainerbanden zijn doorgaans stiller, maar gaan ook veel langer mee op een trainer dan een normale slickband.

Kun je tubeless banden gebruiken op een turbo trainer?

Ik ben overgestapt op Orange Seal stuurpennen met een grote vierkante paddenstoel, en sindsdien geen problemen meer. Dus mijn ervaring is dat tubeless prima werkt op trainers.

Kun je mountainbikebanden gebruiken op een trainer?

Koop op zijn minst een trainingsband voor gebruik wanneer u met uw mountainbike op een trainer rijdt. Deze band moet een duurzame samenstelling hebben en een glad loopvlak. Zoals ik hierboven al zei, zachte banden met profiel kunnen smelten op een trainer! Bovendien maken banden met profiel extra lawaai.

Hoe zet ik mijn fietstrainer waterpas?


Citaat uit de video: Een kant van je quick-release. In een van de bussen op de trainer. En dan de andere kant klemmen. Naar beneden. Nu zoals je kunt zien om de fiets te krijgen.

Hoe gebruik je een kinetische trainer?

Citaat uit de video: Zodra hij gecentreerd is, sluit u de borgring aan de niet-aandrijfzijde. Opzij. Span vervolgens de weerstandseenheid tegen de band draai de knop aan tot de rol contact maakt met de band. Geef dan de knop.

Waarom gaat mijn trainerband steeds lek?

Mogelijke redenen voor de flat kunnen een beschadigde velg zijn. Controleer het velglint, dat was mijn probleem. Zorg er ook voor dat de hiel van de band goed zit. Die dunne banden kunnen een binnenband afknellen (bij het oppompen).

Wat is het verschil tussen vloeibare en magnetische fietstrainers?

Bij een fluid trainer is de “rol” op de trainer verbonden met een waaier die door vloeistof draait en de weerstand levert voor uw pedaalslag. Bij een magnetische trainer komt er geen vloeistof aan te pas. In plaats daarvan is er een magneet die u handmatig kunt instellen op het gewenste weerstandsniveau.

Zijn fietstrainers moeilijk voor fietsen?

Over het algemeen zijn fietstrainers zeer veilig om te gebruiken op fietsen, zelfs zeer dure fietsen van koolstofvezel. Er zijn echter een paar manieren om je fiets en de onderdelen ervan te beschadigen met een trainer.

Hoe lang moet ik op mijn fietstrainer rijden?

Binnenritten kunnen variëren van een herstelrit van 30 minuten tot een gestructureerde inspanning van 2 uur. De meeste ritten duren 60 tot 90 minuten.

Kun je elke fiets gebruiken op een turbo trainer?

Turbo trainers zijn ontworpen voor gebruik met racefietsen en zolang je een redelijk recent model hebt, zou je er geen problemen mee moeten hebben. Er is ook geen reden waarom je ze niet kunt gebruiken met een hybride fiets of zelfs een mountainbike.

Heb ik een trainer spies nodig?

Ja, je moet de spies voor de trainer gebruiken. Normale spiesen zijn niet gemaakt voor de krachten die het wiel samendrukken. Het is niet zo moeilijk om ze uit te wisselen. Als je het niet doet, riskeer je een catastrofale fout op de weg.

Kan ik buiten rijden met trainer spies?

Ja, de trainer spies is veilig voor gebruik op de weg als je hem niet elke keer wilt vervangen als je met je fiets naar buiten gaat.

Kan ik op de spies van mijn trainer rijden?

3. U kunt uw onderdelen beschadigen. Als je je fiets monteert met een spies, zorg er dan voor dat je de spies gebruikt die specifiek is voor je trainer; een spies van een wiel houdt je fiets mogelijk niet stevig vast. “In het ergste geval kan de fiets wegglijden en uit de turbo vallen,” zegt Smith.