Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

SRAM ketting kwam met slechts een halve powerlock

3 min read

Gevraagd door: Dominic Dierbeck

Komen SRAM kettingen met een schakel?

De Power Link is een quick-release master link die bestaat uit twee helften, en wordt standaard geleverd op de meeste SRAM-kettingen. Deze schakel kan zonder gereedschap zeer snel worden verwijderd en bij 7/8- en 9-speed kettingen opnieuw worden gebruikt.

Kan ik mijn SRAM PowerLock opnieuw gebruiken?

SRAM’s 10 en 11-speed hoofdschakels worden PowerLocks genoemd en mogen niet opnieuw worden gebruikt. Volgens SRAM kan de nok die de twee platen van de PowerLock met elkaar verbindt, bij het ontgrendelen beschadigd raken, waardoor het risico op defecten bij hergebruik toeneemt.

Hoe vaak kun je een PowerLink gebruiken?

“Nu heb ik mijn stalen en titanium Independent Fabrication Club Racers opgewaardeerd naar SRAM eTap en 11-speed aandrijvingen met Red22 kettingen. Volgens SRAM kan de PowerLock maar één keer worden gebruikt – voor de eerste montage. Dat wil zeggen, als de ketting om welke reden dan ook wordt verwijderd, moet een nieuwe PowerLock worden gebruikt om hem weer aan te brengen.

Hebben alle kettingen een hoofdschakel?

Hebben alle fietskettingen een hoofdschakel? Tegenwoordig hebben fietskettingen meestal een hoofdschakel of snelschakel. Daarmee kunt u uw fietsketting gemakkelijk aan- en afkoppelen.

Hoe monteer je een SRAM powerlock?

Citaat uit de video: Eerst en vooral plaatsen we de power it off op de ketting een helft van elke kant overeenkomend met het platte deel van het power lock met het platte deel ketting. Trek de twee stukken samen.

Kun je een 11 speed snelkoppeling gebruiken op een 12 speed ketting?

Het kettingblad op een 1x systeem “ziet” alleen de binnenkant van de ketting, dus ja, een 11 speed ketting zal prima werken met een 12 speed kettingblad (dat is meestal 11/12sp kettingblad).

Kan ik een SRAM ketting gebruiken op een Shimano cassette?

Kopers zijn vrij om een SRAM ketting en cassette te gebruiken met hun Shimano groepset, en omgekeerd, net zoals een SRAM ketting gekoppeld kan worden aan een Shimano cassette, en omgekeerd. SRAM’s cassettes en kettingen zijn compatibel met alle Shimano-groepen, en omgekeerd.

Wat als mijn ketting geen hoofdschakel heeft?

Een kettingpen gebruiken: Als uw ketting geen hoofdschakel heeft, gebruik dan een kettingpons om de ketting opnieuw te verbinden met de kettingpen die bij uw nieuwe ketting is geleverd. Als u een bestaande ketting repareert, gebruik dan altijd een nieuwe kettingpen in plaats van een bestaande pen opnieuw te gebruiken.

Wat is een halve schakelketting?

Wat is een ketting met halve schakels? In tegenstelling tot de full-link ketting, kunt u bij de half-link ketting slechts één schakel verwijderen; dit is mogelijk doordat de half-link zowel een extern als intern uiteinde heeft. De mogelijkheid om één schakel te verwijderen maakt het mogelijk om de plaatsing van het achterwiel te verfijnen.

Kan ik een Shimano-snelkoppeling gebruiken op een SRAM-ketting?

Verkort antwoord: Een SRAM PowerLink kan gebruikt worden op een Shimano ketting zolang beide ontworpen zijn voor hetzelfde aantal versnellingen.

Hoe sluit je een SRAM ketting?

Citaat uit de video: Druk de schakelhelften tegen elkaar en lijn de pennen uit in de sleuven in de tegenoverliggende schakelhelft en trek nu de krukken aan tot het krachtslot boven de kettingen dag.

Hebben SRAM kettingen een richting?

Hoewel SRAM’s kettingen niet richtinggebonden zijn, is de SRAM QUICKLINK wel richtinggebonden. Als je goed kijkt zie je een pijl gegraveerd in de voorkant van de snelkoppeling. Deze pijl moet in de richting van de ketting wijzen. Zorg ervoor dat deze pijl in de juiste richting wijst om te voorkomen dat de ketting overslaat.

Hoe verwijder ik SRAM PowerLock?

Citaat uit de video: Zodat je de twee pennen van de link dichter bij elkaar brengt en je'zult zien dat die borgpen uit de gleuf daar wordt verplaatst. En dan boem gewoon zo uit elkaar halen. Simpel.