Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

SRAM eTAP cassette compatibiliteit

5 min read

Gevraagd door: Alexis Bayer

Kun je SRAM eTap gebruiken op een Shimano cassette?

2. Het is mogelijk om een Shimano ketting, cranks en cassettes te gebruiken met SRAM eTap onderdelen zonder dat de prestaties verminderen. Elk van de onderdelen moet ontworpen zijn voor hetzelfde aantal versnellingen. (bijv. 11-speed ketting + 11-speed cassette…etc.)

Zijn eTap en AXS compatibel?

De SRAM RED eTap AXS 36T Max achterderailleur is alleen compatibel met SRAM AXS systemen. Het zal communiceren met AXS voorderailleurs, drop bar schakelhendels, BlipBoxen en controllers. Het is niet achterwaarts compatibel met SRAM RED eTap 11-speed componenten; ze zijn niet in staat om met elkaar te communiceren.

Werkt SRAM AXS met Shimano cassette?

Aangezien deze onderdelen nooit zijn ontworpen om goed samen te werken, werken de Sram GX AXS shifter en derailleur perfect op de Shimano XTR cassette.

Werkt eTap met 11 speed?

De nieuwe Red en Force AXS shifters werken nu met 11-speed eTap derailleurs.

Zijn SRAM en Shimano cassettes uitwisselbaar?

In sommige gevallen is het mogelijk een cassette van een ander merk te gebruiken dan de rest van je aandrijving. SRAM en Shimano cassettes, zowel voor racefietsen als mountainbikes, zijn onderling uitwisselbaar omdat de afstand tussen de tandwielen hetzelfde is.

Is SRAM 12-speed compatibel met Shimano?

Technisch gezien kan een SRAM cassette werken met een 12-speed Shimano ketting. De combinatie biedt echter niet de voordelen van Shimano’s 12-speed aandrijving. Wat is dit? 12-speed Shimano kettingen en cassettes zijn ontworpen om samen te werken om het schakelen onder belasting te optimaliseren.

Wat is het verschil tussen rivaliserende eTap en force eTap?

Het grootste verschil tussen de Rival eTap AXS en SRAM’s andere eTap AXS groepen (Red eTap AXS en Force eTap AXS ) is het materiaal en de afwerking: Rival gebruikt minder dure en zwaardere materialen – geen carbon hier – en minder mooie afwerkingen. Dit betekent dat, functioneel, Rival eTap bijna identiek is aan Red en Force.

Kun je SRAM AXS gebruiken met 11 speed cassette?

Geregistreerd. Je kunt de Rival AXS shifters gebruiken met een 11 speed etap achterderailleur voor 11 speed cassettes. Er is geen manier om 11 speed cassettes te gebruiken met de AXS shifters en AXS achterderailleur.

Wat is het verschil tussen SRAM Red eTap en SRAM Force eTap?

Force eTap AXS is dus qua eigenschappen en functies identiek aan Red eTap AXS, maar goedkoper en iets zwaarder dankzij andere materialen. De enige uitzondering is dat er bij Force geen 50/37 kettingblad is, maar een keuze uit 48/35 en 46/33.

Kun je SRAM cassette mengen met Shimano derailleur?

SRAM’s cassettes en kettingen zijn compatibel met alle Shimano groepen, en omgekeerd. Evenzo hebben kopers van Shimano en SRAM de vrijheid om verschillende niveaus van kettingen en cassettes te combineren, zolang ze voor dezelfde soort overbrenging zijn ontworpen.

Wat betekent AXS voor SRAM?

Met de release van zijn nieuwste producten voor racefietsen en mountainbikes introduceerde SRAM ook een nieuwe technologie die het AXS (zeg maar “toegang”) noemt, in wezen een manier voor al zijn draadloze producten om te communiceren, zodat rijders gemakkelijker componenten van de verschillende groepen kunnen combineren.

Zijn Shimano en SRAM 11 speed cassettes compatibel?

Als je het Sram of Shimano vraagt, zullen ze je vertellen dat hun 11 speed MTB cassettes niet compatibel zijn met elkaar.

Zijn SRAM cassettes beter dan Shimano?

Shimano cassettes hebben betere spacing dan die van SRAM. SRAM springt van 42 naar 50/52, terwijl Shimano van 45 naar 51 springt. Dat is een enorm verschil IMHO, dat maakt microspline cassettes de moeite waard.

Zijn alle 12-speed cassettes compatibel?

De 12-speed cassette is ontworpen om achterwaarts compatibel te zijn met de bestaande 11-speed naaf, terwijl de 12-speed specifieke naaf (momenteel verkrijgbaar op Dura Ace naven) niet kan worden gebruikt met de 11-speed onderdelen. Sram HG-stijl cassettes hebben grotendeels dezelfde spacing als Shimano, met uitzondering van de 10-speed.

Is 11slash32 cassette goed voor heuvels?

De meeste rijders kunnen wegkomen met een compact kettingset 50 / 34 en een 11 – 32 cassette voor hun steilste heuvels. Veel toerfietsen en tandems gebruiken nog steeds drievoudige kettingbladen, maar die hebben vaak zwaardere lasten te dragen.

Kun je Shimano shifter gebruiken met SRAM cassette?

De SRAM achterderailleur (mech) werkt niet met een Shimano shifter als zodanig; de trekkracht van de kabel en de schakelverhoudingen zijn niet dezelfde tussen de twee systemen.

Zijn Shimano en SRAM 11 speed cassettes compatibel?

Als je het Sram of Shimano vraagt, zullen ze je vertellen dat hun 11 speed MTB cassettes niet compatibel zijn met elkaar.

Is SRAM 10 speed compatibel met Shimano?

Alle Shimano en SRAM cassettes tot 10 speed zijn in grote lijnen compatibel. Ze maken allemaal gebruik van Shimano’s Hyperglide II freehub body spline patroon. Cassettes met hetzelfde aantal tandwielen hebben dezelfde tandwielafstand, tandwielbreedte en totale breedte.

Zijn Shimano 11 en 12 versnellingen compatibel?

Een 12-speed ketting kan werken met een 11-speed cassette. Het is echter aan te raden een Shimano 12-speed ketting te vermijden, omdat die niet goed werkt met 11-speed kettingbladen.

Zijn SRAM 11 en 12 speed cassettes uitwisselbaar?

Wat betreft de freehub is er geen verschil in compatibiliteit tussen 11 en 12 speed Sram cassettes. SRAM RED eTap AXS en Force eTap AXS road cassettes gebruiken de XDR freehub.

Kan ik een 12-speed derailleur gebruiken op een 11-speed cassette?

Dus je kunt geen 12-speed derailleur gebruiken op een 11-speed setup of omgekeerd, maar je kunt wel een xtr 12/11-speed shifter gebruiken op een 11-speed aandrijving.