Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Specificaties voor Quick Release vs. steekassen bij het kopen van wielen

5 min read

Gevraagd door: Darlene Lanford

Hoe weet ik welke maat steekas ik nodig heb?

Daarom moeten steekassen worden gemeten naar totale lengte. Afhankelijk van de dikte van de uitvaleinden is de totale lengte meestal 20-30 mm langer dan OLD. De meest gebruikelijke steekas OLD afmetingen zijn 100 mm, 110 mm en 150 mm voor voorassen en 130 mm, 135 mm, 142 mm, 148 mm en 197 mm voor achterassen.

Zijn steekassen beter dan snelspanners?

1. Schroefassen zijn veiliger- Dit is waarschijnlijk het grootste voordeel voor de gemiddelde fietser. Schroefassen vergroten de veiligheid doordat het bijna onmogelijk is dat het voorwiel tijdens de beweging uit de uitvaleinden komt. De uitvaleinden kunnen niet verticaal van de assen af omdat ze gaten hebben in plaats van u-vormige sleuven.

Wat is de standaard steekas maat?

Standaard voor steekassen
De standaardmaat voor steekassen op mountainbikes was vroeger 15 mm x 100 mm, en 20 mm x 110 mm werd vooral gebruikt voor downhill- en freeride-fietsen. Voor trail, XC en enduro fietsen is dat grotendeels veranderd in de nieuwere Boost steekas standaard, die de lengte van de vooras vergroot tot 110mm.

Kun je een snelspanner gebruiken voor de steekas?

Citaat uit de video: Daarmee kun je een snelspanner gebruiken. Op een steekas. Wiel. Het werkt heel simpel, ik weet dat sommige andere merken deze maken, alles wat je moet doen is deze adapter in de naaf schuiven.

Hoe strak moeten steekassen zijn?

Hoe vast moet mijn steekas zijn? Doorgaans moeten steekassen worden aangedraaid met een koppel van 12-15 Nm (Newtonmeter). Dit is net genoeg om de as vast te zetten zodat hij niet losraakt tijdens het rijden. U moet uw as nooit zo strak mogelijk aandraaien.

Moet je de as invetten?

Door de schroefdraden in te vetten voorkom je niet alleen roest en corrosie, je maakt het ook een stuk veiliger en gemakkelijker om je wielen te verwijderen en te monteren. Het aanbrengen van vet op de assen zelf is minder belangrijk, omdat je wielen op de lagers draaien.

Heb ik een steekas nodig?

Schroefassen zorgen voor een stijver rijgedrag, wat zowel voor als achter een fiets gunstig kan zijn. Vooral bij mountainbikes zorgt dit voor meer koppel en minder flex voor je zweep. Dus, als je een dunne, 5mm staaf hebt, dan heb je een spies. Heb je een stuk van 12mm schroefdraad, dan heb je een steekas.

Kun je snelspanners gebruiken op schijfremmen?

Bij de mechanische schijfrem hoef je je nergens zorgen over te maken. U kunt de snelspanner openen en het wiel zonder problemen verwijderen. Bij hydraulische schijfremmen moet u er alleen op letten dat u niet in de remhendel knijpt als het wiel niet op zijn plaats zit in de remklauw van de fiets.

Hoe weet ik of ik een steekas heb?

Citaat uit de video: Dit is een naaf de naaf die de ruimte tussen de uitvaleinden meet. Maar alle doorgaande assen zijn eigenlijk langer dan de naaf. Weg. De paar assen zijn langer omdat ze door de naven moeten en elke

Hoe weet ik welke maat snelspanner ik moet hebben?

Diameter: de spies moet in de holle naafas passen. Je kunt de binnendiameter van de as meten, of de diameter van de huidige spies. De meeste assen gebruiken een 5 mm dikke spies. Spiezen voor wielen gemaakt voor verende vorken mogen een diameter hebben van 9mm (voor) en 10mm (achter).

Wat betekent 12×142?

12 mm is de asdiameter, 142 mm verwijst naar de totale schouderbreedte van de naaf (eindkap tot eindkap) Cassette en schijfrotor staan in exact dezelfde verhouding tot de middellijn van de naaf als een standaard 135 mm QR-naaf.

Hoe pas je doorgaande assen?

Citaat uit de video: Als je de afgewerkte positie van de hendel moet veranderen. U kunt het asnet aanpassen als de asmoer een borgkap heeft gebruik dan een kleine inbussleutel om de schroef en de plaat te verwijderen.

Wat gebeurt er als je de steekas te strak aandraait?

De as te weinig aanhalen is gevaarlijk, en te veel aanhalen kan de vork/frame uitvaleinden beschadigen. Een goede oplossing zou zijn om de positie van de remklauw zelf ten opzichte van de schijf aan te passen.

Hoe draai je een doorgaande as aan?

Citaat uit de video: Dus je wilt ze strak hebben. Maar niet te strak. Als ze te los zitten, voel je het wiel wiebelen, maar je wilt ze echt niet te vast zetten, want dat kan gebeuren.

Hoe strak moeten wielspanners zitten?

Citaat uit de video: Похожие запросы

Hoe pas je doorgaande assen?

Citaat uit de video: Als je de afgewerkte positie van de hendel moet veranderen. U kunt het asnet aanpassen als de asmoer een borgkap heeft gebruik dan een kleine inbussleutel om de schroef en de plaat te verwijderen.

Zijn steekassen uitwisselbaar?

Omdat steekassen een relatief nieuwe uitvinding zijn, is er momenteel geen industriestandaard. Talloze verschillende fabrikanten produceren hun steekassen volgens verschillende specificaties, waardoor het voor Tailfin onmogelijk is om een enkele steekas te maken die geschikt is voor elke fiets.

Hoe meet je een achteras?

Citaat uit de video: Met de semi float een sleutel ga je je meetlint nemen vanaf de buitenkant van de flens.

Hoe bepaal je de schroefdraadafstand van een steekas?

Om de schroefdraadsteek van uw fiets te bepalen, telt u gewoon het aantal draden binnen een sectie van 10 mm. Als u de schroefdraadsteek niet kunt bepalen, raden wij u aan contact op te nemen met de fabrikant van het fietsframe.

Wat betekent 12×142?

12 mm is de asdiameter, 142 mm verwijst naar de totale schouderbreedte van de naaf (eindkap tot eindkap) Cassette en schijfrotor staan in exact dezelfde verhouding tot de middellijn van de naaf als een standaard 135 mm QR-naaf.

Hoe belangrijk is de achterste steekas?

Steekassen verhogen de stijfheid van het raakvlak tussen wiel en frame en maken een nauwkeurigere plaatsing van het wiel mogelijk. Dit is bijzonder belangrijk voor remschijven, waar een kleine uitlijningsfout tot wrijving leidt. Ze elimineren ook het risico dat het wiel loskomt van de snelspanners.