Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Shimano tourney 3x fd met 9speed tandwielen

4 min read

Gevraagd door: Eric Schmidt

Kan Shimano Tourney 8 speed aan?

De SHIMANO TOURNEY TX800 derailleur, verkrijgbaar in zwart en zilver, is compatibel met 8-speed SIS Index Shifting.

Zal een 7 speed voorderailleur werken met 9 speed?

Ja. Een voorderailleur die wordt verkocht als voor een 9 speed systeem zal normaal werken met je 7 speed setup.

Hoe schakel je op een Shimano Tourney?


Citaat uit de video: En dan om weer naar de lage versnellingen te schakelen gewoon terwijl je soepel trapt geef je dit een klik en een eerste halve klik is om te compenseren voor kruisketting.

Is Shimano Tourney vrijloop?

De SHIMANO TOURNEY TZ 7-speed freewheel heeft een MEGARANGE 14-28T en 14-34T bereik.

Hoeveel tanden kan Alivio aan?

Hij kan werken met een 36-tands achtertandwiel en een 11-tands kleinste ring.

Hoe stel je een Shimano Tourney voorderailleur af?

Citaat uit de video: Met de klok mee draaien helpt om de derailleur naar buiten te trekken. Zodat die niet tegen de aanslag zit en de schroef wat makkelijker te draaien is.

Kan ik een 9-speed cassette op een 7-speed naaf zetten?

7-speed naven accepteren normaal gesproken geen 8-, 9- of 10-speed cassettes zonder aanpassing. Klik hier voor details. 7-speed cassettes passen prima op 8- en 9-speed (en de meeste 10-speed) naven als je een 4,5 mm spacer op de body plaatst vóór de cassette. Klik hier voor details.

Kan ik een 8-speed derailleur gebruiken op een 9-speed cassette?

Ja, je XTR derailleur werkt met een 9 speed shifter en cassette. 8 en 9 speed Shimano RD’s zijn praktisch gezien uitwisselbaar.

Kun je een 9-speed cassette omzetten naar 8-speed?

Een 9-speed shifter kan niet goed functioneren met een 8-speed cassette, omdat 8- en 9-speed cassettes verschillende afstanden hebben. Bij de 9-speed cassette staan de tandwielen dichter bij elkaar omdat er één extra tandwiel in dezelfde ruimte is geplaatst. Daardoor is de afstand tussen de cassettes iets kleiner.

Heeft de Shimano Tourney een koppeling?

Hij heeft echter geen koppeling, is grotendeels van staal, en werkt alleen met een cassette van maximaal 45t.

Wat is FD in fiets?

Voorderailleurs (FD in de rest van de tekst) worden gebruikt op fietsen met externe versnellingen en (meestal) meerdere tandwielen aan de achternaaf. Ze werken volgens een eenvoudig principe van brute kracht: de ketting wordt zijwaarts bewogen, totdat hij van een tandwiel op het naastgelegen tandwiel glijdt.

In welke versnelling moet ik fietsen op een vlakke weg?

Voor het rijden op vlakke wegen wordt de middelste versnelling aanbevolen. Het is een gebruikelijke keuze onder motorrijders, omdat het helpt de druk van uw voeten op de pedalen te verminderen.

Kan ik tourney vervangen door acera?

Je kunt de voorderailleur en shifter upgraden naar Shimano Acera voor betere prestaties. Helaas kan de achterderailleur niet worden opgewaardeerd. Als je fiets oud is en de achterderailleur lomp aanvoelt, probeer dan de kabel te vervangen en/of vervang deze door een nieuwe Tourney derailleur.

Heb ik een nieuwe derailleur nodig als ik een grotere cassette neem?

Je hebt grotere sprongen tussen de versnellingen, maar je hebt een groter bereik. Met een bredere cassette heb je misschien een nieuwe achterderailleur met een langere kooi nodig.

Welke Shimano versnelling is het beste?

De Shimano Acera wordt beschouwd als de top van het instapniveau en is een complete groep voor amateurs. Acera is in wezen een systeem met negen versnellingen, dat, hoewel basic in vergelijking met hogere opties, esthetisch en praktisch behoorlijk indrukwekkend is.

Maakt de snelheid uit voor de voorderailleur?

Het aantal achterversnellingen (de 9 in 2×9) voor een voorderailleur is niet zo belangrijk, maar de kooi van de derailleur kan dunner zijn voor een hoger aantal achterversnellingen (dus als je ketting niet ontworpen is voor voldoende hoge snelheden, kun je last krijgen van wrijving op de kooi, vooral als je hem niet goed afstelt) — zoals

Kan ik een 8-speed derailleur gebruiken op een 7-speed cassette?

8 speed shifter en cassette, 7 speed derailleur? Het komt wel goed. Er is geen “waarschijnlijk” aan. 6-, 7- en 8-speed versnellingen zijn allemaal compatibel qua kettingbreedte.

Hoe vervang je een 7-speed derailleur?

Citaat uit de video: Zet de mech op het kleinste tandwiel met behulp van je sti's. Trek de kabelkrimp van het uiteinde van de binnenkabel met een tang en draai dan de kabelkrimpbout los door hem tegen de klok in los te draaien.

Kan ik een 7-speed cassette in een 10-speed cassette veranderen?

Beknopt antwoord: Als je een 7-speed specifieke naaf hebt, kun je er geen 10-speed cassette op monteren omdat de naaf te kort is. Als de naaf niet specifiek voor 7 versnellingen is, maar voor meer snelheden is ontworpen, kun je er wel een 10-speed cassette op monteren.

Kan ik alleen mijn derailleur upgraden?

Je zou de voorderailleur moeten vervangen, maar je zou het crankstel kunnen behouden. Je moet echter naar je achterwiel kijken. Als je een freewheel oude stijl hebt (tandwielen en pallen mechanisme in een enkele eenheid) kun je het niet upgraden naar 9 speed.