Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Shimano LinkGlide (duurzaam assortiment) cassette

4 min read

Gevraagd door: John Wiley

Is Linkglide compatibel met Hyperglide?

Shimano’s bestaande Hyperglide kettingen zijn wel compatibel met Linkglide, dus je kunt de CN-HG601-11, CN-HG701-11 of CN-HG901-11 kettingen gebruiken met Linkglide cassettes en mechs, evenals de “e-bike ontworpen” CN-E8000-11 ketting.

Wat is Shimano Linkglide?

De LINKGLIDE derailleurs hebben een SHIMANO SHADOW RD+ laag profiel ontwerp en een kettingstabiliserend koppelingsmechanisme voor minder kettingklappen op hobbelig terrein. Shimano DEORE XT LINKGLIDE derailleur. – RD-M8130-SGS. – 1×11-speed.

Wat is deore Linkglide?

De nieuwe Shimano Deore & XT LinkGlide groepen zijn ontwikkeld om de duurzaamheid van de aandrijving te verhogen voor fietsdisciplines die al veel van de onderdelen vergen, maar waar een beetje extra gewicht geen grote zorg is, zoals e-bikes, recreatieve mountainbikes, forensenfietsen, trekkingfietsen en andere fietsen.

Is deore compatibel met XT?

Shimano’s nieuwe 12-speed Deore groep is 1x only. En dit is misschien wel het beste deel: Al deze overeenkomsten betekenen dat de nieuwe Deore volledig compatibel is met XTR, XT en SLX 12-speed componenten.

Zijn alle Shimano Freehubs compatibel?

Shimano Microspline naafhuizen zijn alleen compatibel met Shimano 11 en 12-speed mountainbike cassettes die voorzien zijn van een 10T kleinste tandwiel. Deze wide-range cassettes passen op geen enkele andere freehub body, en ook geen enkel ander cassette ontwerp (inclusief Shimano 12-speed road) past op een Microspline freehub body.

Wat is een Hyperglide ketting?

Hyperglide is de naam die door de fietsonderdelenfabrikant Shimano is gegeven aan een tandwielontwerp in hun fietsderailleur-tandcassettesystemen. Het varieert tandprofielen en/of pinnen langs de zijden van freewheel- of cassettetandwielen, of tussen de kettingbladen in een crankstel, om het schakelen tussen deze tandwielen te vergemakkelijken.

Wat is Shimano Uniglide?

Uniglide ®
De oudste Shimano cassettetandwielen maakten gebruik van een “twist-tooth” ontwerp, genaamd “Uniglide”. Ze hadden 9 identieke splines (lipjes) die in passende groeven op de Freehub pasten. Tussen elk paar tandwielen pasten afstandsringen.

Wat is Microspline hub?

Wat is Micro Spline? Micro Spline is een nieuwe standaard freehub die gebruik maakt van een 23-spline interface voor Shimano’s 11- en 12-speed XTR cassettes.

Hoe verwijder ik mijn HG cassette?

Citaat uit de video: Draai de remover tegen de klok in. Met behulp van een grote verstelbare sleutel of een één inch sleutel. De geluiden van de vertanding. En de borgring in het eerste tandwiel.

Hoe werkt Shimano Hyperglide?

Door het toevoegen van hellingen in de cassettevormen houdt het HYPERGLIDE systeem de ketting in verbinding met beide tandwielen bij het opschakelen van de ene naar de volgende versnelling. Dit leidt tot lichter en sneller schakelen.

Zijn fietsnaven universeel?

Zijn alle Shimano 12-speed cassettes Micro spline?

Momenteel gebruikt Shimano alleen Micro Spline voor hun mountainbike cassettes; namelijk de XTR M9100, Deore XT M8100 en de SLX M7100, met het 10-tands top tandwiel.

Zijn alle Shimano cassettes compatibel?

Zijn alle freewheels uitwisselbaar?

Nee, freewheels zijn totaal verschillend van het cassette / vrije naaf systeem en zijn niet uitwisselbaar. Een freewheel omvat het ratelmechanisme waarmee de tandwielen naar achteren kunnen draaien, alsmede de tandwielen zelf, en schroefdraad in de naaf.

Zijn alle freewheels compatibel?

Alle freewheelnaven hebben dezelfde schroefdraad en zijn compatibel met freewheels met enkele, 5, 6, 7 en misschien enkele 8 versnellingen. De positie van de naaf wordt bepaald door de afschuining van het wiel en afstandhouders op de as.

Hoe weet ik welke Shimano freehub ik heb?

Weten welke freehub je nodig hebt

 1. Bepaal het merk: zoek het merk van je bestaande cassette – waarschijnlijk is het Shimano, Sram of Campagnolo.
 2. Voor een campagnolo -cassette, kies een campy freehubububus .
 3. Tel voor een Shimano FreeHub het aantal versnellingen op de cassette. …
 4. Voor een SRAM FreeHub, tel het aantal versnellingen.


 5. Kan ik een 11-speed freehub op een 10-speed wiel zetten?

  Citaat uit de video: Dus de elf speed zal verder naar achteren schuiven over de freehub. En het zal compatibel zijn.

  Zijn Shimano 11 en 12 versnellingen compatibel?

  De 12-speed cassettes werken op elk bestaand Shimano-compatibel 11-speed wiel of smart trainer. In tegenstelling tot eerdere groepen met korte en lange kooi opties, is er slechts één Dura-Ace derailleur en één Ultegra derailleur.

  Zijn Shimano 10 en 11 speed compatibel?

  Een 10-speed Shimano of SRAM cassette kan nog steeds worden gemonteerd op een 11-speed body, maar er zal een spacer nodig zijn om het verschil in breedte te compenseren. Er is nog een andere, subtielere, incompatibiliteit die van invloed is op verschillende merken naven en wielen, maar die heeft alleen gevolgen voor rijders die meerdere wielsets gebruiken.