Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Shimano Acera raakt spaken. Welke schroef moet ik draaien?

5 min read

Gevraagd door: Jonathan Nice

Hoe stel ik mijn Shimano acera af?

Citaat uit de video: De derailleur in het kleine tandwiel. Als we dat gedaan hebben, draaien we de stelschroef helemaal naar binnen zodat we ruimte hebben om hem af te stellen. Na het afstellen van de kabelpositie aan het anker.

In welke richting draaien de limietschroeven?

Door de schroef rechtsom te draaien, wordt de derailleurlimiet naar links verplaatst, door hem linksom te draaien, wordt hij naar rechts verplaatst. Uiteindelijk moeten het tandwiel en de bovenste poelie perfect uitgelijnd zijn.

Wat doet de lage limietschroef?

Afstelling L-schroef
De L-schroef maakt het mogelijk de ketting naar het binnenste tandwiel te verschuiven en toch niet van het tandwiel in de spaken te schuiven. 1 Schakel de fiets naar het middelste kettingring (of kleinere ring bij fietsen met twee kettingringen) en naar het op één na binnenste achtertandwiel.

Hoe stel je een limiet B schroef in?

Citaat uit de video: Als de B schroef te los zit zal het rommelen tijdens het rijden. Als de B-schroef te strak staat, wordt de opening erg groot en zal het schakelen slordig verlopen.

Hoe stel je een Shimano Acera voorderailleur af?

Citaat uit de video: We beginnen met het aanpassen van het L-script om de voorderailleur naar de kleinste ring te schuiven. Als de limietschroeven niet gemarkeerd zijn kies er dan een en draai hem terwijl je naar de kooi kijkt.

Wat is de onslashoff schakelaar op mijn Shimano derailleur?

SHADOW PLUS achterderailleurs hebben een aan/uit schakelaar om de veerspanning aan te passen, waardoor de ketting optimaal blijft liggen op hobbelig terrein. Dit houdt de ketting stabiel voor soepel, naadloos schakelen, zodat je je kunt concentreren op de rit zonder luidruchtige afleiding door een rammelende ketting.

Wat doet de B schroef op een Shimano derailleur?

De B-gap of B-spanningsschroef bevindt zich helemaal achteraan je derailleur. Hij drukt tegen een lipje op de derailleurhanger van je frame, waardoor je de afstand tussen de bovenste poelie van je achterderailleur en de cassette kunt instellen.

In welke richting draai je een loopversteller?

Draai daartoe de stelschroef van de loop (zie hieronder) tegen de klok in. Als de ketting niet goed schakelt van het grootste naar het kleinste tandwiel, moet de binnendraadspanning worden verlaagd. Om dit te doen, draait u de stelschroef rechtsom.

Hoe stel je een H-schroef af?

Draai eerst de H-limietschroef een paar slagen linksom. Trap en kijk of dit de overschakeling naar buiten maakt. Als hij nog steeds niet naar buiten schakelt, draai dan de stelschroef op het derailleurhuis een paar slagen met de klok mee. Trap en kijk of het schakelt.

Wat zijn de 3 schroeven op een derailleur?

De meeste derailleurs hebben drie limietschroeven: de bovengrens, de ondergrens en de B-limiet. De bovenste limietschroef bepaalt de maximale afstand die de derailleur kan schakelen in de hoge versnellingen. De onderste limietschroef bepaalt de maximale afstand die de derailleur in de lagere versnellingen kan schakelen.

Wat is de H en L op een fiets?

Je moet de hoge (H) en lage (L) begrenzingsschroeven op de derailleur afstellen. Van achter de fiets gezien beperkt de H-schroef de mate waarin de derailleur naar rechts kan bewegen, terwijl de L-schroef de mate waarin de derailleur naar links kan bewegen beperkt.

Moet je eerst de voor- of achterderailleur afstellen?

In een notendop, stel eerst de voorderailleur af, dan de achterderailleur. Toon activiteit op deze post. Als de derailleur slechts een klein beetje moet worden bijgesteld (ze zijn in principe afgesteld, maar “niet helemaal goed”), dan stel je degene af die duidelijk verkeerd staat, controleer je de algehele afstelling nog een keer, en stel je nog een keer af wat bijgesteld moet worden.

Wat doen de schroeven van een voorderailleur?

Net als een achterderailleur heeft de voorderailleur begrenzingsschroeven met de aanduidingen “H” en “L”. Deze schroeven worden gebruikt om de kooi aan de uiteinden van de slag te stoppen. Het uiteinde van de limietschroef slaat tegen het stangenstelsel aan, waardoor de kooi stopt. De “L”-schroef bepaalt de binnenste slag van de kooi.

Hoe draai je een barrel adjuster voorderailleur?

Draai de stelschroef met de klok mee (een kwartslag per keer) om de derailleurkooi naar binnen te verplaatsen, weg van het kettingoppervlak. Draai hem tegen de klok in om de kooi naar buiten te verplaatsen.

Hoe stel ik mijn achterderailleur af?

Citaat uit de video: Om deze opening te vergroten, draai je de B schroef aan. Om de spleet te verkleinen draait u de B schroef los. Als u de B schroef aanzienlijk heeft veranderd, controleer dan de indexering.

Hoe stel je Shimano versnellingen in?

Citaat uit de video: Met de klok mee op de limietschroef zie je de derailleur naar binnen bewegen een tegen de klok in. Hij beweegt buitenboord. Als hij te ver naar binnen staat krijg je nooit die kleine versnelling of de hoge versnelling.

Hoe stel je een Shimano Altus achterderailleur af?

Als je derailleur aarzelt bij het schakelen naar grotere tandwielen (lagere versnellingen), verhoog dan de kabelspanning door de stangafsteller linksom te draaien. Als je derailleur aarzelt bij het schakelen naar kleinere tandwielen (hogere versnellingen), verminder dan de kabelspanning door de stangafsteller rechtsom te draaien.

Hoe stel je een Shimano 7 speed achterderailleur af?

Citaat uit de video: Helemaal alleen. Dus nu de kabel nog los is. We moeten de hoogte bepalen. Deze schroef is gelabeld met een l4 en een h4.

Hoe stel ik mijn achterderailleur af?

Schakel in een klein ringetje op de cassette. Duw met je duim de body van de derailleur naar het grote tandwiel. De bovenste poelie moet uitgelijnd zijn met het grootste tandwiel in de cassette. Als de poelie voorbij het grootste tandwiel in de richting van de spaken beweegt, draai dan de met “L” gemarkeerde limietschroef rechtsom om hem vast te draaien.

Wat doet de B schroef?

De B-schroef regelt de hoek van de derailleur. Hij trekt de poelies weg van de tandwielen, zodat je er niet tegenaan schuurt. Als je hem in het grootste achterste tandwiel zet (zoals het hoort), als je voldoende vrij bent, heb je geen last van wrijving.

Wat doen de schroeven op een derailleur?

Derailleurs zijn voorzien van limietschroeven die de derailleur tegenhouden om te ver naar binnen of te ver naar buiten te bewegen. Als je goed kijkt terwijl de derailleur beweegt, kun je zien dat de begrenzingsschroeven de derailleur aan elk uiteinde van zijn slag tegenhouden.