Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Shimano aandrijving compatibel

4 min read

Gevraagd door: Lisa Rivera

Welke Shimano onderdelen zijn compatibel?

Samenvatting van de compatibiliteit van Shimano-componenten voor racefietsen

  • DURA-ACE, ULTEGRA en 105 onderdelen zijn compatibel met elkaar op en neer in het 2×11 snelheidsbereik.
  • ULTEGRA, 105 en TIAGRA onderdelen zijn compatibel met elkaar op en neer in het 2×10 snelheidsbereik.

Zijn alle Shimano 10 speed onderdelen compatibel?

Het probleem bij de compatibiliteit van TIAGRA-componenten is dat 10-snelheden officieel niet compatibel zijn met elkaar, en met de componenten van de 4600- en 4700-serie.

Zijn SRAM en Shimano achterderailleurs compatibel?

De SRAM achterderailleur (mech) zal niet werken met een Shimano shifter zoals deze is; de kabeltrek en schakelactivatie verhoudingen zijn niet hetzelfde tussen de twee systemen.

Kun je Shimano MTB-onderdelen mixen en matchen?

Het zou geen probleem moeten zijn deze componenten te mixen en te matchen. Zolang alles Shimano 9speed of Shimano 10speed is, zit je goed.

Kan ik SRAM ketting op Shimano gebruiken?

Shimano en SRAM 11-speed kettingen zijn cross-compatibel. Als je een Shimano 11-speed aandrijving hebt, zal een SRAM ketting prima werken en vice versa, maar de fabrikant raadt aan je componenten te koppelen voor optimale prestaties.

Zijn Shimano 10 en 11 versnellingen compatibel?

Je kunt een Shimano 10-speed dubbele crank en kettingbladen echter wel gebruiken met Shimano 11-speed ketting, derailleurs, shifters en cassette.

Kan een derailleur met 10 versnellingen werken op een cassette met 11 versnellingen?

Nee, dat zal niet werken. De schakelingen zullen niet over het hele bereik op één lijn liggen, omdat een 11-speed cassette niet gewoon een 10-speed cassette is met een extra tandwiel erop met dezelfde tussenafstand.

Kun je Shimano 105 en Ultegra combineren?

Er is geen reden waarom je geen Ultegra cassette zou kunnen gebruiken met een anders 105 groepset, of vice versa. Bij zowel 105 als Ultegra is het grootste tandwiel dat je officieel kunt gebruiken een 34-tands, hoewel je in werkelijkheid veel groter kunt gaan dan dat; we hebben versnellingssystemen met 11-40 cassettes die heel goed werken.

Kan een 10 speed derailleur werken op een 9 speed cassette?

Shimano 10 speed derailleur werkt op een 9 speed cassette met een sram 9 speed shifter.

Kun je een Shimano en SRAM aandrijving combineren?

Kun je een Shimano ketting op een Sram aandrijving zetten en vice versa? Ja en nee. Zolang de snelheden overeenkomen, zou het theoretisch moeten werken. In de praktijk hebben we gemerkt dat Shimano kettingen op Sram cassettes en kettingbladen de neiging hebben om niet perfect uit te lijnen met de tanden op de tandwielen.

Kun je een SRAM derailleur door een Shimano derailleur vervangen?

Welbekend lid. Het maakt niet uit welke motor de fiets heeft; die staat geheel los van het derailleursysteem. Maar Shimano en SRAM zijn niet cross-compatibel omdat ze verschillende kabeltrekverhoudingen hebben. Dus om een SRAM derailleur te gebruiken, moet ook de shifter vervangen worden.

Zijn Shimano achterderailleurs onderling verwisselbaar?

Shimano derailleur compatibiliteit
De meeste 8- en 9-speed Shimano mountainbike- en roadkit zijn onderling compatibel omdat ze beide dezelfde kabeltrekverhouding gebruiken. Dit betekent dat je een 8- of 9-speed mountainbike derailleur kunt gebruiken met roadshifters of vice versa.

Zijn Shimano en KMC kettingen compatibel?

Is KMC Quicklink compatibel met Shimano kettingen? KMC Quicklink is compatibel met Shimano kettingen. Als u op pad bent en een snelle reparatie nodig hebt, of als u geen Shimano merkonderdelen voor uw ketting hebt, dan kunt u altijd KMC Quicklink onderdelen gebruiken zonder enige problemen.

Is er een verschil tussen Shimano en SRAM kettingen?

De binnenste schakels van de Shimano ketting zijn zo veel langer, dat de ketting vastloopt op een Sram kettingring en het 50t “Eagle” tandwiel van de cassette. Je kunt een nieuwe Shimano ketting op gebruikte Sram tandwielen monteren, maar nieuw of zelfs licht versleten is de compatibiliteit minder dan ideaal.

Is een SRAM 12 speed ketting compatibel met Shimano?

SRAM: EAGLE-kettingen zijn niet perfect compatibel met Shimano-aandrijvingen.

Werkt elke shifter met elke derailleur?

Nee, verschillende fabrikanten of verschillende modellen met verschillend aantal “speed” shifters hebben verschillende trekkrachtverhoudingen (d.w.z. de lengte van de kabel die door een enkele shift wordt getrokken). Meestal is het veilig om een ander model met hetzelfde aantal versnellingen van dezelfde fabrikant te gebruiken.

Kan ik elke shifter met Shimano derailleur gebruiken?

Shimano shifters, voor 6, 7, 8 of 9 versnellingen zijn compatibel met alle Shimano RD’s voor 6 tot 9 versnellingen, en met Shimano 10 speed weg RD’s (niet met 10 speed MTB RD’s). Update: een nieuwe uitzondering zijn Shimano Tiagra 4700 road 10-speed shifters, en Shimano GRX gravel series shifters.

Zijn alle Shimano wegshifters compatibel?

In principe werken alle Shimano MTB derailleurs met 9 versnellingen en lager op alle Shimano Road shifters. Er is een uitzondering voor sommige van de oudere 7900 Dura Ace shifters die een andere pull ratio hadden en ook een van de Shimano hendels met hydraulische remleidingen.

Is Ltwoo compatibel met Shimano?

LTWOO A2 7-Speed Shifter – Shimano Compatible.

Wordt ltwoo gemaakt door SRAM?

Toen SRAM China zijn fabriek sloot, vormde hij een team van deskundigen uit zijn voormalige bedrijf en LTWOO was geboren.

Is Sensah compatibel met Ltwoo?

SHIFTER SENSAH 3X8 SPEED ( SHIMANO LTWOO 8 SPEED COMPATIBLE kan gebruikt worden als alternatief voor tourney, acera, alivio, altus, deore, slx, xtr, xt, sram))