Nederlands | English | Deutsch | Tรผrkรงe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Shimano A520 SPD Touring Pedalen kunnen niet uitklikken :-(

5 min read

Gevraagd door: Steve Warren

Hoe verwijder ik een vastzittend SPD schoenplaatjespedaal?


Citaat uit de video: Draai het pedaal om, pak de achterkant van het pedaal vast met je duim op het pelotonlogo en wrik het schoenplaatje los. Wees niet bang om wat kracht uit te oefenen.

Hoe klik je uit SPD pedalen?

Hoe uit te knippen uit SPD-compatibele pedalen

 1. Draai de pedalen zodat het pedaal dat u eruit knipt op de laagste positie is in een volledige rotatie.
 2. Duw naar beneden en draai naar buiten met je hiel.
 3. Afwerking door je voet omhoog te trekken en weg te trekken van het pedaal om je volledig los te maken van je schoenplaat.


 4. Hoe maak je Shimano SPD schoenplaatjes los?

  Citaat uit de video: Juist. Als ik volledig zijwaarts klik. Dan klapt het eruit.

  Hoe klik je Shimano pedalen in en uit?

  Citaat uit de video: En dan clips in aan de achterkant en dan om te unclip it's echt eenvoudig maakt het uit welk pedaal systeem je gebruikt je gewoon draai je enkel uit en uit het springt.

  Hoe verwijder je een vastzittende schoenplaatbout?

  Citaat uit de video: Of ander vuil is verwijderd geef het een klein spuitje wd-40. Laat dat ongeveer 10 minuten zitten. En dan geven we nog een spuitje, laat dat 10 minuten zitten en nu proberen we het te verwijderen.

  Hoe krijg je een schoenplaatje uit de pedalen?

  Citaat uit de video: Place okay you can see how this moves backwards to remove the shoe from this type of pedal the easiest way is to use a pair of channel locks a screwdriver can be wedged into the back of the pedal.

  Hoe knip je eruit?

  Citaat uit de video: Als je klaar bent om uit te klippen, trap je je hiel met matige kracht naar buiten. Verwacht wat weerstand te voelen. Als je moeite hebt met clippen.

  Welke schoenplaten zijn het gemakkelijkst los te maken?

  Verzonken schoenplaatjes zijn een goed uitgangspunt. Hiermee kun je schoenen met plattere zolen gebruiken waar je gemakkelijk in kunt lopen – goed voor algemeen fietsen, woon-werkverkeer en toertochten. Ze kunnen ook iets gemakkelijker los te maken zijn, en sommige laten meer beweging van de voet op het pedaal toe wanneer ze zijn vastgeklikt. Deze zijdelingse beweging wordt ‘float’ genoemd.

  Hoe klem je clipless pedalen?

  Citaat uit de video: Heel belangrijk laat je hiel vallen en draai vanuit je hiel om los te komen.

  Hoe klem je Shimano SPD in?

  Citaat uit de video: Tot je de voorkant van de schoenplaat voelt, verplaats je je gewicht naar achteren. Naar de hiel en druk met je lichaamsgewicht naar beneden. Tot je een klik hoort en voelt dat het schoenplaatje het pedaal pakt.

  Hoe bevestig je SPD clips?

  Citaat uit de video: It's recessed in the hole of the shoes that you can walk more or less normally shoes like this may come with a cleat cover on them you'll just unscrew this with a regular Phillips head screwdriver.

  Hoe klem je SPD-spinschoenen in?

  Citaat uit de video: En de manier die wij adviseren om uit te clippen is om gewoon naar beneden te duwen en weg te draaien en jezelf gemakkelijk uit die clip te halen. Nu een ding om op te merken met onze fietsen is dat sommige van onze.

  Hoe verwijder je een afgeronde bout?

  Citaat uit de video: Je kunt ook een koude beitel gebruiken. En een hamer dit is een zeer goede techniek. En je kunt er veel kracht mee genereren die het merendeel van de afrondingen ongedaan maakt. Niet zijbout.

  Hoe krijg je een afgeronde bout van een fiets?

  Tang vergrendelen, zoals bankschroef. Spletelingstape. Een rubberen band of wat staalwol. Een gereedschap dat overeenkomt met de boutkopstijl en -maat.  Gebruik extra wrijving om de bout te verwijderen.

  1. Plaats een rubberen band of staalwol over de boutkop. …
  2. Pas de stevige druk uit op het gereedschap en draai het gereedschap langzaam om los te maken en de bout te verwijderen.
  3. Hoe verwijder je een afgeronde inbusbout?

   Citaat uit de video: Dus met kleine beschadigingen aan bouten die het's een goed idee om het los te maken. Zodra het los is gewoon terug Heat's af een beetje en gewoon ervoor zorgen dat het volledig los is. Voordat je verder gaat.

   Waarom zitten mijn SPD schoenplaatjes los?

   Als uw schoenen daadwerkelijk los zitten op de pedalen, d.w.z. dat er speling is tussen de schoen en het pedaal in verticale of laterale richting, zijn uw schoenplaten misschien niet goed gemonteerd, of hebt u vulringen onder de schoenplaten die te dik zijn. Controleer de montage van de schoenplaatjes.

   Hoe installeer je SPD schoenplaatjes?

   Citaat uit de video: Deze heeft een beetje rotatie nodig boot gaat naar rechts. Dat betekent dus eigenlijk dat we de schoenplaat nodig hebben om de binnenkant van de hak naar binnen te laten gaan, dus de punt van de schoenplaat.

   Hoe verwissel je schoenplaatjes van fietsschoenen?

   Citaat uit de video: Dat's echt makkelijk je tekent gewoon rond het schoenplaatje op de schoen. En bevestig. Het nieuwe schoenplaatje op precies dezelfde plaats. Maar als je net als ik het geluk hebt om een nieuw paar schoenen te kopen…

   Wat is SPD schoenplaatje?

   SPD-schoenplaten (het deel van het systeem dat aan de onderkant van je schoen wordt bevestigd en aan het pedaal wordt “vastgeklikt”) zijn van metaal en kleiner dan SPD-SL-schoenplaten. SPD-schoenplaten worden met twee bouten aan de schoen bevestigd.

   Wat zijn de makkelijkste pedalen om in te klikken?

   Voor clipless beginners zijn SPD-pedalen de beste keuze. De meeste pedalen zijn dubbelzijdig, wat het inklikken veel gemakkelijker maakt. Het andere voordeel van het SPD-systeem is de beschikbaarheid van Shimano’s multi-release schoenplaatjes.

   Kan ik SPD-pedalen gebruiken op een racefiets?

   De kick voor racefietsers is dat de SPD schoenplaat eigenlijk ontwikkeld is voor, en waarschijnlijk het meest algemeen bekend is als, een trail en mountainbike pedaal. Toch werken SPD’s uitstekend op weg- en triatlonfietsen, en er is niets mis mee om ze te gebruiken als dat is waar je je het prettigst bij voelt.