Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Schijfremmen maken een knarsend geluid

6 min read

Gevraagd door: Diana Ortiz

Schrapende of malende geluiden komen voor als de remrotors niet goed gecentreerd zijn tussen de remblokken. Dit komt vaak doordat de remklauwen niet precies gecentreerd zijn. Om dit te verhelpen draait u de schroeven los waarmee de remklauw aan het voorvorkframe is bevestigd en trekt u aan de remhendel.

Waarom maken mijn schijfremmen een knarsend geluid?

Als uw remmen een scherp knarsend geluid maken tijdens het remmen, is het waarschijnlijk dat de remschijf en de remklauw tegen elkaar schuren. Het geluid is meestal te horen als u uw auto tot stilstand brengt, maar u kunt het rempedaal ook voelen rommelen als u erop trapt.

Hoe repareer je knarsende schijfremmen?

Citaat uit de video: Op de rem. En draai de twee bouten weer vast als je je wil en er is geen geluid meer gefeliciteerd. Probleem opgelost als het echter zoals in dit geval lawaai blijft maken.

Moet ik me zorgen maken als mijn remmen knarsen?

Gelukkig zijn de meeste remgeluiden normaal en duiden ze niet op een probleem. Constante of vreemde knarsende geluiden kunnen een teken zijn dat uw remapparatuur gewoon gesmeerd moet worden, of het kan een waarschuwing zijn dat een of meer onderdelen van het remsysteem versleten zijn of onderhoud nodig hebben.

Waarom knarsen mijn remmen, maar zijn de remblokken goed?

In uw remsysteem kan vuil van buitenaf vast komen te zitten. Dit vuil kan een stuk steen of grind zijn dat vast komt te zitten in de remklauw. De brokstukken rusten dan tussen de rotor en de remklauw en veroorzaken schrapende of malende geluiden en mogelijk trillingen.

Waarom klinkt het als schrapend metaal als ik rijd?

Mogelijke reden voor het schrapende geluid tijdens het rijden
Doorgezakte wiellager. Verdraaid remschild. Versleten remonderdelen. Puin dat vastzit in de remmen.

Kunnen remmen knarsen tijdens het rijden?

Remmen die zijn afgesleten tot op de steunplaten kunnen een knarsend geluid produceren tijdens het rijden. Ernstig versleten remblokken of remschoenen kunnen tijdens het rijden een knarsend geluid produceren. Het probleem ontstaat wanneer de remmen zijn afgesleten tot op de steunplaten (of slijtage-indicatoren), waardoor er voortdurend contact is met de trommel of de rotor.

Gaan de remmen knarsen als er te weinig vloeistof is?

Ongelijke remblokken: Wanneer de remvloeistof laag wordt, kunnen de pedalen de remblokken niet met dezelfde hoeveelheid druk indrukken. Dit veroorzaakt ongelijke slijtage van de remblokken. Op zijn beurt ervaart u piepen, piepen en knarsen wanneer u de remmen bedient. De auto kan ook rommelen en trillen wanneer u de remmen gebruikt.

Waarom knarsen mijn remmen bij lage snelheden?

In het algemeen kan lawaai bij het remmen bij lage snelheid worden veroorzaakt door versleten remblokken, versleten of kromgetrokken rotors, vastzittend vuil of roest op de remmen en kleverige remklauwen. Als u een nieuw geluid hoort bij het remmen of als de remmen anders aanvoelen, is het een goed idee om ze zo snel mogelijk te laten nakijken.

Zal remmenreiniger het slijpen stoppen?

Het klinkt alsof de zuiger van je remklauw vastzit, vooral omdat het geluid weggaat als je remt. Wat fijn schuurpapier en remmenreiniger (vergelijkbaar met carburateurreiniger, maar laat geen residu achter) kan dat verhelpen.

Hoe lang gaan remmen mee nadat ze beginnen te knarsen?

Nieuwe remmen moeten door gebruik worden ingesleten en kunnen direct na montage een knarsend of piepend geluid maken. U zou echter moeten merken dat het knarsende geluid binnen enkele weken verdwijnt als de remmen zijn ingesleten. Als het knarsen aanhoudt na ongeveer 50 mijl, overweeg dan uw auto terug te brengen naar de garage om hem te laten nakijken.

Hoe weet ik of ik nieuwe rotors nodig heb?

Uw stuur trilt – de sensatie wordt ook omschreven als schudden of pulseren – omdat de remblokken de contouren van de kromgetrokken rotors volgen. Als uw stuur heftig trilt, is vervanging van de rotoren wellicht aan de orde.

Hoe weet ik wanneer mijn rotoren slecht zijn?

Het kan vier tekenen vertegenwoordigen dat het tijd is om uw remrotors te vervangen.

 1. Vibrerend stuurwiel. Als u zich pulserend voelt in het rempedaal en trillingen in het stuur wanneer u vertrekt, kunnen uw rotoren problemen signaleren. …
 2. Intermitterend krijsende. …
 3. Blauwe kleuring. …
 4. Overmatige slijtage in de loop van de tijd.


 5. Is het veilig om te rijden met een schrapend geluid?

  Een metaalschrapend geluid tijdens het rijden is niet alleen schel, het is ook vreselijk vervelend. Belangrijker nog, het is potentieel gevaarlijk voor uw auto en uw veiligheid. Om de oorzaak van uw ellende te achterhalen en toegang te krijgen tot relevante reparaties, hebben we een diagnosegids voor een schrapend geluid gemaakt.

  Waarom knarsen mijn remmen na nieuwe remblokken en rotors?

  Als uw remmen knarsen nadat u nieuwe remblokken en rotoren hebt gemonteerd, kan dat onder meer worden veroorzaakt door een dunne roestlaag als gevolg van vocht, een verschil in metallurgie aan het oppervlak van het remblok, een gebrek aan smering op de contactpunten van de remklauwen en verkeerd afgestelde remklemmen.

  Maken versleten remschijven geluid?

  Schijfremmen wrijven | remgeluiden zonder specialiteit …

  Hoe klinkt een kapotte remklauw?

  In het begin kan het klinken alsof er iets schuurt wanneer u het rempedaal loslaat. Negeer dat en u zult uiteindelijk een metaalachtig knarsend, schrapend of wrijvend geluid horen dat duidt op metaal op metaal contact in uw remsysteem. Minder gebruikelijk is het geluid van een “clunk” wanneer u het rempedaal intrapt.

  Waarom knarsen mijn remmen bij lage snelheden?

  In het algemeen kan lawaai bij het remmen bij lage snelheid worden veroorzaakt door versleten remblokken, versleten of kromgetrokken rotors, vastzittend vuil of roest op de remmen en kleverige remklauwen. Als u een nieuw geluid hoort bij het remmen of als de remmen anders aanvoelen, is het een goed idee om ze zo snel mogelijk te laten nakijken.

  Hoe klinkt een slechte remrotor?

  Geluiden wanneer het voertuig remt
  Vervormde rotors kunnen een piepend geluid veroorzaken wanneer er geremd wordt. Ze kunnen ook een schrapend of knarsend geluid maken wanneer ze kromgetrokken en versleten zijn. Het piepende geluid kan echter ook worden veroorzaakt door versleten remblokken.

  Hoe weet ik wanneer mijn rotors slecht zijn?

  Het kan vier tekenen vertegenwoordigen dat het tijd is om uw remrotors te vervangen.

  1. Vibrerend stuurwiel. Als u zich pulserend voelt in het rempedaal en trillingen in het stuur wanneer u vertrekt, kunnen uw rotoren problemen signaleren. …
  2. Intermitterend krijsende. …
  3. Blauwe kleuring. …
  4. Overmatige slijtage in de loop van de tijd.


  5. Is het OK om alleen remblokken te vervangen en geen rotors?

   A: Tenzij de rotoren verder zijn versleten dan de verplichte wegwerpdikte, geven wij er de voorkeur aan alleen de remblokken te vervangen. Dit bespaart uiteraard niet alleen geld, maar ook tijd. Nieuwe remblokken moeten in nieuwe rotors worden gebrand voordat de beste remprestaties worden bereikt.

   Hoe weet je of je nieuwe rotors nodig hebt?

   Wanneer moeten ze worden vervangen?

   1. Nadat ze het rempedaal hebben gedrukt, voelt de bestuurder een trilling in het stuurwiel en/of het rempedaal. Oorzaak: paddeposito’s. …
   2. De remmen produceren zeer luide geluiden bij het remmen. Oorzaak: corrosie of versleten componenten. …
   3. De remrotor heeft oppervlaktescheuren ontwikkeld. Oorzaak: overmatige hitte.