Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Richtlijnen voor het kopen van grote dubbele zadeltassen

4 min read

Gevraagd door: Dev Duong

Hoe kies ik fietstassen?

Als u op zoek bent naar een fietstas voor algemeen gebruik in de stad, dan moet u nagaan hoeveel opslagcapaciteit u nodig hebt, welk draagsysteem u voor de tas wilt, en hoe gemakkelijk of moeilijk het zal zijn om een volgeladen tas op uw fiets te monteren of te verwijderen.

Waarvoor worden fietstassen gebruikt?

Panniers of side hoops zijn onderkledingstukken voor vrouwen die in de 17e en 18e eeuw werden gedragen om de rokken aan de zijkant breder te maken, terwijl de voor- en achterkant relatief vlak bleven.

Hoe bevestig je een fietstas aan een bagagedrager?


Citaat uit de video: Het heeft een paar grote plastic clips die hier op het frame vastklikken. En dan heeft het hetzelfde bungee koord dat's op het bevestigingspunt daar komt rond hier.

Wat is een fietstas voor paarden?

Fietstassen worden gewoonlijk gebruikt met pakzadels. Fietstassen worden om dekzadels of zaagbokken gewikkeld. Op dekzadels kun je riemen door haaksleuven steken en fietstashaken gebruiken om het in- en uitladen te vergemakkelijken. Sommige pakfietstassen kunnen worden aangepast en gebruikt op een gewoon zadel.

Hoe groot moeten mijn fietstassen zijn?

Als je taille 36 inch is, dan moet je grote fietstas een diameter van 54 inch hebben. Is uw taille 20 centimeter, dan moet uw grote fietstas 30 centimeter breed zijn in de taille. Dit zijn geen harde en snelle regels, maar enkele dingen om te overwegen bij het plannen van uw ensembles met zijwaartse bochten.

Heb ik twee fietstassen nodig?

Meestal zijn twee fietstassen achterop je fiets het meest geschikt voor fietstochten. Als je meer moet meenemen dan wat normaal nodig is voor het dagelijkse woon-werkverkeer. De enkele fietstas is meer geschikt voor de forens.

Passen alle fietstassen op alle rekken?

Met de juiste uitrusting kun je fietstassen monteren op een fiets die daar niet voor ontworpen is. Sommige fietsen – tourfietsen, de meeste hybriden en veel gravelfietsen bijvoorbeeld – hebben de gaten in het frame die nodig zijn voor een achtertas: twee hoog op de staande achtervork, andere onderaan bij de uitvaleinden. Veel racefietsen en mountainbikes hebben dat niet.

Kan ik van mijn rugzak een fietstas maken?

Universele rugzak-fietshaakset
Verander elke rugzak in een fietstas zonder gedoe. Ontworpen om uw rugzak nog draagbaar te houden terwijl hij geïnstalleerd is. Bevestiging in enkele seconden zonder boren. Gewoon het type B over elke schouderband klemmen, uw tas aan uw bagagedrager haken en klaar!

Hoeveel gewicht kan een fietsendrager achterop houden?

Bagagedragers achterop zijn meestal berekend op een gewicht tussen 20 en 50 pond, wat voldoende is voor de meeste toepassingen. Enkele zware tourmodellen kunnen tot 80 pond dragen. Deze rekken hebben doorgaans drie steunen per kant (andere slechts twee).

Welke maat fietstassen heb ik nodig om te toeren?

Samengevat stel ik voor: 50-60l achtertassen en 15-30l voortassen voor lange afstanden. 30-40l achtertassen (en eventueel 15-20l voorop) voor korte tochten.

Zijn Ortlieb tassen de moeite waard?

De Ortlieb-tassen waren de hele reis uitstekend. Onderweg hebben we een aantal ongelooflijk ruwe paden en behoorlijk slecht weer gehad – de tassen hebben het allemaal goed doorstaan. Het enige ongelukje was het accessoirezakje, dat even op de voorband gleed en een gat veroorzaakte.

Wat is het verschil tussen voor- en achtertassen?

Fietstassen vooraan verminderen je bodemvrijheid omdat ze lager op de grond zitten – ik vond het veel gemakkelijker om me tussen auto’s te wringen met de hoger zittende achtertassen. Bij lage snelheden gebruik je je stuur om van links naar rechts te balanceren. Met je gewicht achterop is je stuur licht, waardoor het gemakkelijker is je fiets in evenwicht te houden.

Wat is het verschil tussen zadeltassen en fietstassen?

Fietstassen kunnen tot 50 pond dragen, terwijl zadeltassen tot 30-40 pond kunnen dragen. Er kan meer in, maar idealiter moet u de opgegeven capaciteit niet overschrijden om de levensduur van de tassen te verlengen.

Waarom heet het een fietstas?

Een pannier /ˈpæniər/ is een mand, zak, doos of soortgelijke houder die per twee wordt gedragen, hetzij over de rug van een lastdier, hetzij bevestigd aan de zijkanten van een fiets of motorfiets. De term is afgeleid van een Middelengelse ontlening van het Oudfranse panier, dat “broodmand” betekent.

Wat is een ander woord voor fietstas?

Wat is een ander woord voor fietstas?

mand doos
kete tas
bassinet bin
bushel carrier
cradle crate

Hoe spreek je pannier uit in het Frans?

Citaat uit de video: We'gaan uitzoeken of iedereen weet waar je het over hebt dan kun je een cent of panier zeggen.

Wat betekent Pannier Frans?

zelfstandig naamwoord. /ˈpӕniə/ een van een paar manden, tassen enz. die aan weerszijden van de rug van een paard, fiets, motor enz. worden gedragen. sacoche.

Is Panier een woord?

Ja, panier staat in het scrabble woordenboek.